perjantai 22. heinäkuuta 2005

Supertähti Mike Metzger Ylöjärven FMX Challengeen

(Tiedote)


Freestyle motocrossin X Games -voittaja varmisti tulonsa Suomen kovatasoiseen kilpailuun
Freestyle motocrossin kummisedäksi nimitetty Mike "The Metz" Metzger on varmistanut osallistumisensa heinäkuun 30. päivä Ylöjärvellä järjestettävään FMX Challenge 2005 -kilpailuun. Yhdysvaltalainen supertähti hemmottelee suomalaista yleisöä erittäin harvinaisella vierailullaan vain viikkoa ennen Los Angelesissa järjestettäviä X Games -kilpailuja, joten Teivon areenalla on luvassa äärimmilleen hiottu kilpailushow.

Metzger on voittanut maailman ykköskilpailuna pidetyn X Gamesin vuonna 2002. Lajin mullistaneen backflipin - takaperinvoltin - karismaattinen edelläkävijä tunnetaan tietokonepeleistä, lukuisista lajin kulttifilmeistä sekä jättiareenoilta kymmenien tuhansien fanien edestä ympäri maailman.

Luvassa huikea show
Kulttistatuksestaan huolimatta Mike Metzger ei tule pääsemään FMX Challengessa helpolla, sillä vastaan asettuu kovatasoisessa kilpailussa muun muassa MM-eliittiin kuuluva Kris Brock Isosta Britanniasta. Myös lajin kotimainen ykköstähti, tamperelainen Jussi Seljas on osoittanut talven aika erittäin lupaavia otteita, ja tulee takaperinvoltillaan pakottamaan vierailevat tähdet kovaan vauhtiin.

Freestyle motocrossin kansainvälistä eliittiä odotetaan lippujen ennakkomyynnin perusteella seuraamaan yli 12.000 kotimaista ääriurheilu-fania. Huikea 15.000 euron palkintopotti takaa, että suomalainen yleisö saa suosionsa vastineeksi vain ja ainoastaan freestyle motocrossin parasta; vauhtia, vaarallisia tilanteita ja äärimmäisen näyttävää showta!

Ylöjärven Teivossa järjestettävä FMX Challenge on ollut Pohjoismaiden suurin freestyle motocross -kilpailu vuodesta 2003, ja tuleva tapahtuma lupaa ylittää kaikki odotukset; fmx-tähtien lisäksi showsta vastaa muun muassa dirttikuningas Juha-Matti Poudan äärimmäisen vaarallinen ennätysyritys tupla-takaperinvoltista polkupyörällä sekä legendaarinen Planbee -stuntshowryhmä.

Kilpailun juontaa TV-persoona Joonas Hytönen yhdessä yhdysvaltalaisen, Ruotsissa laajaa julkisuutta nauttivan Dave Nergen kanssa. Tapahtuma televisioidaan omaksi MTV3- ja SubTV-kanavilla esitettäväksi ohjelmakseen.

Iltaklubille lippuja rajoitetusti
FMX Challenge jatkuu heti kilpailun jälkeen vauhdikkailla jatkobileillä.. Teivo JuhlaAreenalla järjestettävillä jatkoilla nähdään Teräsbetonin ja Wingdomin tiukat klubikeikat. Yleisölippuja näihin kansainvälisten ajajatähtien ja taustajoukkojen vuoden ykkösbileisiin on tarjolla vain erittäin rajoitetusti, joten varaa omasi jo ennakkoon! Klubille on 18-vuoden ikäraja.

Liput myy ennakkoon Lippupalvelu sekä lähin Richa -kauppiaasi. Yhteislippu klubille ja tapahtumaan ennakkoon 20 euroa, pelkkään tapahtumaan 12 euroa. Portilta tapahtumalippu 15 euroa ja bilelippu 10 euroa. Lapset 3-12 vuotta tapahtumaan ennakkoon 8 euroa ja portilta 10 euroa.

Portit tapahtumaan avautuvat 30. heinäkuuta kello 12, ohjelma alkaa 16:00. Ovet iltaklubille avataan 20:00. Tarkempi aikataulu, ajo-ohjeet sekä lisätietoja FMX Challenge 2005:stä osoitteesta www.fmx.fi.

Ohjelma on nähtävissä tapahtuman sivuilla osoitteessa www.fmx.fi/index.asp?nappi=ohjelma ja sen järjestävät yhteistyössä Hämeen moottorikerho ja Richa Finland Oy.

Motopark 200 miles - Endurance

(Tiedote)

Helsinki Racing Club järjestää taas tänä kesänä road racingin endurancekilpailun. Lauantaina, heinäkuun 23. päivä ajetaan Virtasalmen Motoparkissa 200 mailin mittainen kilpailu 2-3 hengen joukkuein.

Tankkaukset ja kuljettajan vaihdot ovat
oleellinen osa endurancekilpailun taktiikkaa.
Kuva: Janne Tervola
Ennakkotietojen perusteella mukaan kisaan on starttaamassa lähes kaikki Superbike luokan kärkinimet, kuten Erkka Korpiaho, Raimo Kesseli, Tapio Hietanen jne. Mukana on myös suuri määrä harrastajajoukkueita. Joukossa on yksi naisjoukkue ja jokunen moottoripyöräpoliisikin on lähtöviivalla. Joukkueita on kaikenkaikkiaan 35 kappaletta. Kilpailussa ajetaan lähes 100 kierrosta ja se kestää 2-3 tuntia.

Endurancesta tekee erityisen mielenkiintoisen taktikointi ja varikkotyöskentely. Joku saattaa yrittää ajaa samoilla renkailla koko kisan ja joku toinen vaihtaa ne pariin kertaan. On mielenkiintoista nähdä, kuinka nopeasti moottoripyörän renkaat pystytään vaihtamaan kilpailuolosuhteissa.

Maailmalla suosittuja Endurance kilpailuja ajetaan lähinnä 6 tunnin tai 200 mailin mittaisina kilpailuina, unohtamatta legendaarisia 24 tunnin ajoja.

Lisätiedot ja osallistujalistat löytyvät HelRC:n kotisivuilta www.helrc.com.

maanantai 11. heinäkuuta 2005

Suomen speedway-kilpailut kaudella 2005

(Tiedote)


Tuleva kesä on pitkästä aikaa todella vilkas speedway-kilpailujen osalta. Suven lähes joka viikonloppu jossakin päin suomenniemeä sora lentää näiden metanolia polttavien, viissatasten jarruttomien moottoripyörien toimesta. Speedway on parhaimmillaan todella näyttävää moottoriurheilua, joka saa sitä katsovan ihmisen hurmioitumaan lajin vauhdista ja jännityksestä. Suomen mestaruuksista kisataan niin henkilökohtaisella kuin joukkuetasollakin.

Vuoden pääkilpailu Suomessa on 31.7 Seinäjoella ajettava EM-semifinaali.

SM-liiga
Speedwayn pääsarja pärähtää käyntiin Seinäjoella tämän viikon perjantaina ja jatkuu seuraavana samalla paikkakunnalla. SM-liigaa on uudistettu uusilla sarjasäännöillä. Joukkueet ovat entisten 4-miehisten sijaan 3-miehisiä. Näillä ja muutamilla muilla uudistuksilla liigan joukkuemäärä on saatu nostettua kuuteen. Vuoden 2006 liigaan on tarkoitus saada 2-4 joukkuetta ja paikkakuntaa lisää kilpailemaan joukkueajon Suomen mestaruuksista. Joukkueajon SM:n voittaa joukkue, joka kerää kauden aikana eniten sarjapisteitä.

Liigajoukkueet 2005
Joukkue
Kerho
Paikkakunta
Kotkat
SeMK
Seinäjoki
Kojootit
HjMK/SsMK
Haapajärvi/Lahti
KeittiöJet
KMMK
Kuusankoski
Royals
FMS
Forssa
Paholaiset
PMK
Pori
Korppikotkat
SeMK
Seinäjoki

Ottelukalenteri
Kevätkierros
Pe 13.5.
Korppikotkat-Kotkat-Keittiöjet-Kojootit-Royals
Seinäjoki/SeMK
La 14.5.
Kotkat-KeittiöJet-Kojootit-Royals-Paholaiset
Seinäjoki/SeMK
La 4.6.
Paholaiset-Korppikotkat-Kotkat-KeittiöJet-Kojootit
PMK/Pori
Su 5.6.
Royals-Paholaiset-Korppikotkat-Kotkat-KeittöJet
FMS/Hyvinkää
Su 12.6.
Kojootit-Royals-Paholaiset-Korppikotkat-Kotkat
SsMK/Lahti
Ti 28.6.
KeittöJet-Kojootit-Royals-Paholaiset-Korppikotkat
KMMK/Kuusankoski
Pe 1.7.
varapäivä/kevätkierros
La 2.7.
varapäivä/kevätkierros
Ti 5.7.
varapäivä/kevätkierros
Syyskierros
La 9.7.
Royals-Kotkat-Kojootit-Paholaiset-KeittiöJet
FMS/Hyvinkää
Ti 19.7.
Korppikotkat-Royals-Kotkat-Kojootit-Paholaiset
SeMK/Seinäjoki
Ti 9.8.
Paholaiset-KeittiöJet-Korppikotkat-Royals-Kotkat
PMK/Pori
Ti 16.8.
Kotkat-Kojootit-Paholaiset-KeittiöJet-Koppikotkat
SeMK/Seinäjoki
Ti 23.8.
KeittiöJet-Korppikotkat-Royals-Kotkat-Kojootit
KMMK/Kuusankoski
La 3.9.
Kojootit-Paholaiset-KeittiöJet-Korppikotkat-Royals
HjMK/Haapajärvi
Su 4.9.
varapäivä/syyskierros
La 10.9.
varapäivä/syyskierros
Su 11.9.
varapäivä/syyskierros
SM-liigan ottelut alkavat arkisin klo 18.30 ja viikonloppuisin klo 14.00. Ottelu kestää taukoineen vajaa pari tuntia.

Kaupunkiottelut 2005
Kaupunkisarja (ent.I-divari) ajetaan samalla systeemillä kuin SM-liigakin, tosin sarjan paremmuus ratkeaa viimeisessä finaaliottelussa jossa kisaavat runkosarjan viisi parasta joukkuetta.
Su 22.5
SsMK/Lahti
Lahti - Tampere - Pori - Seinäjoki – Kuusankoski
La 28.5
KauhjMK/Seinäjoki
Kauhajoki - Pori - Seinäjoki - Forssa - Lahti
La 28.5
SeMK/Seinäjoki
Seinäjoki - Kuusankoski - Varkaus - Pori - Forssa
Su 5.6
FMS/Hyvinkää
Forssa - Kuusankoski - Lahti - Varkaus – Kauhajoki
Su 10.7
PirMM/Tampere
Tampere - Forssa - Lahti - Kauhajoki – Seinäjoki
La 30.7
PMK/Pori
Pori - Varkaus - Kuusankoski - Lahti – Tampere
La 27.8
WarkMPU/Varkaus
Varkaus - Tampere - Kauhajoki- Forssa - Pori
Su 28.8
KMMK/Kuusankoski
Kuusankoski - Seinäjoki - Varkaus - Kauhajoki – Tampere
La 17.9
Kaupunkiotteluiden finaali runkosarjan voittajan radalla

80cc-joukkue Suomen Cup 2005
12-16 vuotiaat nuoret kilpailevat omassa sarjassaan, jolla on Suomen Cup-arvo. Pyörät ovat 500-kuutioisten sijaan 80-kuutioisia. Kilpailijoiden nuoresta iästä huolimatta nämä ottelut ovat vauhdikasta ja mielenkiintoista katseltavaa. Sarja kasvattaa asiansa osaavia kuljettajia Suomen ja Euroopan koviin ammattilaissarjoihin.

Kauden ottelut
Su 22.5.
Juniorihaukat - Häjyt II - Wasamat - Snails - Hukat
SsMK/Lahti
Su 29.5
Häjyt 1 - Snails - Hukat - Juniorihaukat - Häjyt II
SeMK/Seinäjoki
Su 3.7
Häjyt II - Wasamat -Snails - Hukat - Häjyt I
SeMK/Seinäjoki
La 27.8
Snails - Wasamat- Juniorihaukat - Häjyt I - Häjyt II
VRT/Varkaus
päivä avoin
Wasamat - Snails- Hukat - Juniorihaukat - Häjyt I
PirMM/Tampere
päivä avoin
Hukat - Häjyt I - Häjyt II - Wasamat - Juniorihaukat
FMS/?

Speedwayn henkilökohtainen SM 2005
Tällä kaudella henkilökohtainen SM ratkaistaan kolmen kilpailun sarjana. Sarjaan ilmoittautuneista nimettiin suoraan viime vuoden ajojen perusteella 9 kuljettajaa. Loput kuljettajat, seitsemän plus kaksi varamiestä ratkaistiin karsintakilpailussa, joka ajettiin Porissa 8.toukokuuta. Kauden jälkeen eniten SM-pisteitä kerännyt kuljettaja on Suomen mestari.

SM-finalistit kaudella 2005
Kaj Laukkanen SeMK
Juha Hautamäki SeMK
Tomi Reima FMS
Tero Aarnio KMMK
Toni Salmela Nässjö SK
Rene Lehtinen SeMK
Juha Mäkelä SeMK
Jyri Palomäki Nässjö SK
Jani Mäkelä SeMK
Marko Suojanen PMK
Margus Mandre Eesti
Pekka Valo SeMK
Petteri Koivunen SeMK
Joni Keskinen SeMk
Jani Eerikäinen KMMK
Teemu Lahti KMMK
Tuomas Reinikainen WarkMPU 1. varamies
Janne Nyman FMS 2. varamies
SM henkilökohtaiset osakilpailut
La 18.6.
I-osakilpailu
KMMK/Kuusankoski
La 16.7.
II-osakilpailu
HjMK/Haapajärvi
La 13.8.
III-osakilpailu
WarkMPU/Varkaus

Speedwayn pari SM 2005
Lajissa ratkaistaan SM myös pariajossa. Jokaisella kerholla on mahdollisuus asettaa pari tähän kilpailumuotoon. Kilpailussa ajavat kuljettajaparit toisiaan vastaan, erässä mukana aina kaksi paria. SM ratkaistaan yhdessä kilpailussa.
La 23.7 SM-pariajo PMK/Pori

Speedwayn u-21 SM 2005
Alle 21 vuotiaat kuljettajat kisaavat SM:stä omassa kilpailussaan.
La 6.8 U-21-henkilökohtainen SeMK/Seinäjoki

Hymyilevän Motoristin Kevätpäivän keräyspotti 1900 €

(Tiedote)


Hymyilevän Motoristin Kevätpäivän 2005 järjestelytoimikunta kävi tiistaina 21.6. luovuttamassa Käpylän Kuntoutuskeskukselle Kevätpäivänä 21.5. kertyneen hyväntekeväisyyslahjoituksen.

Saattue kokoontui Ruskeasuolla, josta lähti letkassa kohti Töölöä yhdeksän moottoripyörää ja perillä ryhmään liittyi vielä lisää motoristeja. Invalidiliiton Synapsia-kiinteistön pihalla saattuetta oli vastaanottamassa Kuntoutuskeskuksen henkilökuntaa ja asukkaita, johtaja/ylilääkäri Hannu Alarannan johdolla. Kuntoutuskeskuksen potilaat ja henkilökunta olivat ilahtuneita vierailusta, jota oli kuulemma kovasti odotettu. Kaiken lisäksi motoristit kutsuttiin mukaan nauttimaan maistuvia grilliruokia, joita oli tarjolla viljalti.

Hannu Alaranta kertoi sekä Invalidiliiton toiminnasta että Synapsia-uudisrakennuksesta, jossa toteutuu kolmen y:n yhtälö: yksilöllisyys, yksityisyys, yhteisöllisyys. Kuntoutusprosessit suunnitellaan yksilöllisesti; asiakkaan yksityisyys ja intimiteettisuoja huomioon ottaen. Samalla uudisrakennuksessa on kuitenkin varmistettu yhteistiloin mahdollisuus sosiaalisiin kontakteihin. Sijainti kuntoutuskeskuksella on mitä mainioin - Helsingin sykkeessä, kuitenkin metsän siimeksessä.

Alaranta vastaanotti HMKP:n 1900 € lahjoituksesta kertovan taulun yhdessä liikunnanohjaaja Ilona Björklundin kanssa, jonka jälkeen Ilona Björklund puolestaan kertoi motoristeille Kuntoutuskeskuksen liikuntarajoitteisille tarkoitetun kuntosalin toiminnasta ja laitteista. Tämä Synapsian sali on liikuntavammaisille liikunnan harrastajille esteettömän kulun takia erittäin tärkeä ja sali onkin kovassa käytössä aina ulkopaikkakuntia myöten useita kertoja viikossa. Kevätpäivässä kerätty potti on tarkoitus käyttää seuraavan uuden laitteen hankintaan.

Järjestelytoimikunnassa olleiden kerhojen edustajat kertoivat lyhyesti omasta kerhostaan ja Nummelan Moottorikerhon Heikki Penttilä vielä LC Entertainment Ltd:n osuudesta HMKP:n järjestelyissä. SMOTO:n edustaja kertoi kattojärjestön toiminnasta painottaen ennalta ehkäisevän työn tärkeyttä siinä, että vammautumiseen johtavia moottoripyöräonnettomuuksia voitaisiin vähentää.

Grillijuhlaa viettäneet Kuntoutuskeskuksen asukkaat kyselivät kiinnostuneina moottoripyöristä ja moottoripyörätoiminnasta - pääsipä eräs potilaan omainen pikku ajelullekin! Tilaisuudesta muodostui erittäin lämminhenkinen keskustelutilaisuus, joka sai hymyn huulille ja kelikin oli todella kohdallaan!

Nummelan Moottorikerhon Heikki Penttilä luovuttamassa
Kevätpäivän keräyspotista kertovaa muistotaulua.

Lahjoituspottia vastaanottamassa ylilääkäri
Hannu Alaranta ja liikunnanohjaaja Ilona Björklund.

Moottoripyörät Synapsia-rakennuksen edustalla.