sunnuntai 19. marraskuuta 2006

Suomelle enduron MM-kultaa


Suomi täytti tavoitteensa ajamalla enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekultaa sunnuntaina Uuden Seelannin Lake Taupossa päättyneessä kuuden päivän mittaisessa kisassa.
Suomen kautta aikojen seitsemäs joukkuemestaruus irtosi ylivoimaisella, yli 15 minuutin erolla Ranskaan. Pronssia ajoi Espanja. Suomen aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 1996, -98, -99, 2002, -03 ja -04.
Suomi juhli Uudessa Seelannissa MM-kultaa kuusikolla Juha Salminen, Petri Pohjamo, Samuli Aro, Mika Ahola, Jari Mattila, Marko Tarkkala.
- Mestaruus osoitti, että Suomi hallitsee edelleen enduroa maailmalla. Tämä oli koko joukkueelta todella hieno suoritus ja samalla kova näyttö muille, iloitsi Juha Salminen.
Suomi ei jättänyt mitään sattumaan varaan sunnuntain motocrosspäivänä. Sixin henkilökohtaisen yleiskilpailun 1-luokan ohella voittanut ja tapahtumia toisesta ajopäivästä lähtien hallinnut Salminen oli nopein myös loppucrossissa.
Kakkosluokan crossierässä parasta vauhtia piti odotetusti yllä lajin erikoismies, Belgian Joel Smets, mutta kun Aro, Ahola ja Mattila ajoivat ruutulipulle kärkinipun tuntumassa, niin juhlat saivat alkaa. Mestaruus varmistui jo ennen Tarkkalan ajoa 3-luokan erässä.
- Mestaruus tuli tasaisen varmalla ja nopealla suorituksella, kuten oli suunniteltukin. Vaikka kelit vaihtelivatkin viikon aikana huonosta hyvään, niin suoritustasomme ei heilahdellut. Joukkueesta huokui hyvä yhteishenki ja itsevarmuus. Luotimme täysin toisiimme, korosti kunniakierrokselta palannut Aro.
Yleiskilpailun voitto vain sivutuote Salmiselle
Suomi teki myös henkilökohtaisella tasolla täysosumatyötä Uudessa Seelannissa. Salmisen lisäksi Aro otti voiton kakkos- ja Tarkkala kolmosluokassa.
Salmisen yleiskilpailuvoitto irtosi lähes kolmen minuutin erolla Aroon, joka ohitti viimeisenä ajopäivänä lopputuloksissa Italian Simone Albergonin. Kakkosluokassa toiseksi ehtinyt Ahola oli yleiskilpailun neljäs. Ahola on ollut voittamassa Suomen kaikkia seitsemää joukkuemestaruutta.
- Oma ajoni kulki nappiin, mutta en halua korostaa sen suuremmin henkilökohtaista tulosta. Se on sittenkin vain pelkkä sivutuote joukkuekilpailussa, painotti Salminen.
Kahden Yhdysvalloissa voitetun GNCC-mestaruuden jälkeen MM-sarjaan ensi kaudella palaava Salminen ei ajanut viime vuonna Sixiä Slovakiassa, jossa Suomi sijoittui takkuisella suorituksella toiseksi.
- Kaverit olivat ottaneet opikseen Slovakiasta. Suomi oli joukkueena entistäkin vahvempi Uudessa Seelannissa. Ei näitä mestaruuksia oteta tällä tasolla takki auki, muistutti Salminen.
Arosta tuplamestari
Lake Taupossa tyylikästä työtä tehnyt Aro pääsi juhlimaan MM-kultaa jo toisen kerran tällä kaudella. Aro voitti kakkosluokan henkilökohtaisen maailmanmestaruuden syyskuun lopulla Ranskan Boussacissa.
- Tämä ei ollut minulle ensimmäinen tupla, mutta eihän näihin mestaruuksiin voi koskaan kyllästyä.
Aron mukaan Sixi kulki Suomelta mallikkaasti nimenomaan joukkueena.
- Ranska johti kisaa 33 sekunnilla avauspäivän jälkeen, jolloin he hyötyivät Germainin (Marc) johdolla vielä lähtöpaikoistaan. Siirryimme kuitenkin johtoon heti toisena päivänä, jonka jälkeen ero kasvoi tasaisen varmasti. Ajo kulki kaikilta hienosti.
Aro tosin myönsi, että hän odotti loppucrossilta henkilökohtaisesti enemmän.
- Lähtöni meni pidon puutteessa pipariksi. Tuntui siltä, että takarengas luisti vanteella. Onneksi sain aikaan hyvän ajon ja nousun letkan keskivaiheilta kärjen tuntumaan Aholan ja Mattilan (Jari) tavoin.
Aro tervehti crossissa ruutulippua luokkansa viidentenä ennen Aholaa ja Mattilaa.
Tarkkala on taistelija
Suomen joukkueen yksi kovimmista taistelijoista oli ehdottomasti Marko Tarkkala, joka ajoi viimeiset neljä päivää rajun vatsataudin kourissa.
- Mahassa kouri myös sunnuntaina, mutta onneksi kaverit hoitivat mestaruuden kotiin jo ennen omaa crossierääni. Se helpotti oloa kummasti, myhäili Tarkkala, joka pääsi nauttimaan mestaruudesta täysin siemauksin vasta tiputuksen jälkeen.
Luokkansa voittaneelle Tarkkalalle mestaruus oli ensimmäinen laatuaan miesten Trophy-joukkueessa.
- Tähän suoritukseen täytyy olla enemmän kuin tyytyväinen. Oma ajo kulki ihan mukavasti puolikuntoisenakin.
Juniorit seitsemäntenä
Loppucrossin suomalaismenestyjiin lukeutuivat myös juniorimaajoukkueen Eero Remes ja Valtteri Salonen. Remes oli odotetun vahva motocrossissa nousten yleiskilpailussa hienosti kymmenenneksi.
Ykkösluokan lopputuloksissa Salmisen ja Albergonin lisäksi Remeksen edelle ehtivät vain tämän vuoden henkilökohtainen maailmanmestari, Espanjan Ivan Cervantes ja Sixiä avauspäivän jälkeen johtanut Ranskan Marc Germain.
Salonen sijoittui suurimmassa luokassa kuudenneksi kolme minuuttia Tarkkalaa jäljessä.
Junioreiden maailmanmestaruuden voitti Yhdysvallat, joka kukisti seitsemänneksi sijoittuneen Suomen reilulla 19 minuutilla. Hopeaa ajanut Ranska jäi mestareista kahdeksan ja pronssille yltänyt Australia 12 minuuttia.
Kvartetilla Remes, Valtteri Salonen, Patrick Wikman, Roni Nikander ajanut Suomi menetti mahdollisuuteensa mitaleille jo kisan kahtena ensimmäisenä ajopäivänä.
Ensin petti Wikmanin pyörän tekniikka ja sitten olkapäänsä loukanneen Nikanderin Sixi päättyi kaatumiseen.
Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu, Uusi-Seelanti. Lopputulokset 6/6 ajopäivän jälkeen:
1. Suomi (Juha Salminen, Petri Pohjamo, Samuli Aro, Mika Ahola, Jari Mattila, Marko Tarkkala)
2. Ranska - 15.09,3
3. Espanja - 20.06,2
4. Italia - 23.24,9
5. Australia - 24.10,7
6. Ruotsi - 24.51,4
Juniorit:
1. USA
2. Ranska - 8.19,8
3. Australia - 11.54,2
4. Saksa - 14.06,5
5. Italia - 15.20,4
6. Iso-Britannia - 17.52,2
7. Suomi - 19.20,8 (Eero Remes, Patrick Wikman, Roni Nikander, Valtteri Salonen)
Luokkakohtainen tilanne:
Luokka E1:
1. Juha Salminen Suomi, KTM 2.31.19,1
2. Simone Albergoni Italia, Honda - 2.57,5
3. Ivan Cervantes Espanja, KTM - 3.37,5
4. Marc Germain Ranska, Yamaha - 4.18,8
5. Eero Remes Suomi, Honda - 5.30,1 (juniorit)
6. Ricky Dietrick USA, Kawasaki - 6.34,4
7. Petri Pohjamo Suomi, TM - 7.04,2
Luokka E2:
1. Samuli Aro Suomi, 2.34.15,1
2. Mika Ahola Suomi, Honda - 26,2
3. Stefan Merriman Australia, Yamaha - 36,9
4. Kurt Caselli USA, KTM - 46,4
5. Jonny Aubert Ranska, Yamaha - 1.04,8
6. Shayne King Uusi-Seelanti, Honda - 2.54,6
7. Jari Mattila Suomi, Honda - 4.31,8
Luokka E3:
1. Marko Tarkkala Suomi, KTM 2.37.24,6
3. Cristobal Guerrero Espanja, GasGas - 55,7
2. Fabien Planet Ranska, KTM - 1.09,6
4. Björne Carlsson Ruotsi, Husaberg - 1.58,4
5. Xavier Galindo Espanja, KTM - 2.09,1
6. Valtteri Salonen Suomi, Husaberg - 3.04,0 (juniorit)
Yleiskilpailu:
1. Salminen 2.31.19,1
2. Aro - 2.56,0
3. Albergoni - 2.57,5
4. Ahola - 3.22,3
5. Merriman - 3.29,9
6. Cervantes - - 3.37,9
... 10. Remes - 5.30,1
... 12. Tarkkala - 6.05,5
... 15. Pohjamo - 7.04,2
... 18. Mattila - 7.27,8
... 32. Salonen - 9.09,6

lauantai 18. marraskuuta 2006

Rankkasade keskeytti viidennen ajopäivän


Suomella mestarin elkeet MM-enduron mutavellissä
Suomen kaikkien aikojen seitsemäs enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekulta on enää sinettiä vailla Uudessa Seelannissa. Suomi johtaa Ranskaa jo lähes 12 minuutin erolla, kun takana on viisi ajopäivää kuudesta.
Lauantain ajopäivä jäi tosin rankkasateen vuoksi vain kahden erikoiskokeen mittaiseksi, kun järjestäjät keskeyttivät kilpailun. Sade oli syövyttänyt reitin ajokelvottomiksi.
- Miesten ja junioreiden Trophy-joukkueiden kuljettajat pääsivät läpi kolme erikoiskoetta, mutta sitten keli kävi sietämättömäksi ja järjestät päättivät puhaltaa pelin poikki. Virallisiin tuloksiin lasketaan mukaan todennäköisesti kaksi erikoiskoetta. Lopullinen varmistus asialle saadaan myöhemmin pidettävässä tuomariston kokouksessa, kertoi Suomen joukkueenjohtaja Pekka Kulju.
Salminen aikoo pitää lasit puhtaana crossissa
Sixi päättyy sunnuntaina suomalaisittain sopivasti motocrosspäivään, joten pöytä on katettu mestaruusjuhlille. Tosin loppucrossissakaan ei ole varaa virheisiin, eikä ainakaan keskeytyksiin.
- Turha silti motocrossissakaan on jäädä muiden sekaan sekoilemaan. Crossissa on ajettava niin hyvin kuin pystyy, etteivät lasit likaannu, heitti Sixin nopein suomalaiskuljettaja Juha Salminen.
Ykkösluokassa vakuuttavaa jälkeä tekevä Salminen ajoi pohja-ajan lauantain molemmille erikoiskokeille vankistaen samalla kärkipaikkaansa henkilökohtaisessa yleiskilpailussa. Salmisen johto italialaiseen Simone Albergoniin on 1.47,3.
Aro ajaa varman päälle
Runsaat kaksi minuuttia Salmisesta jäänyt Samuli Aro nousi yleiskilpailussa kolmanneksi ja Marko Tarkkala 11:nneksi.
Salmisen lisäksi myös Aro ja Tarkkala ovat omien luokkiensa ykkösiä Mika Ahola on Aron johtamassa kakkosluokassa kolmas ja yleiskilpailussa viides.
- Tavoitteena on pitää Australian Stefan Merriman ja Ahola takana luokassa Sixin luonnetta unohtamatta. Täällä ajetaan joukkueen eteen, joten crossissa ei sorruta hölmöilyyn, eikä yliyrittämiseen, lupaa Aro.
Aro toivoo ensisijaisesti parempaa keliä sunnuntaiksi.
- Lauantain keli oli aivan karmea. Näytti siltä, että moni kuski oli enemmän tai vähemmän eksyksissä, kun he lähtivät kiertämään syviä spooreja metsässä.
Tarkkala vatsataudin kourissa
Marko Tarkkala on ajanut sitkeästi Sixin viimeiset kolme päivää vatsataudin kourissa. Kolmosluokan kärjessä Ranskan Fabien Planetin ohittanut Tarkkala ohjattiin jälleen tiputukseen maaliintulon jälkeen.
- Maha kourii ja mikään ei pysy sisällä. Minulla ei ole kuumetta, mutta päivä oli sairaan kylmä rajun sateen vuoksi, sanoi uupuneena ambulanssissa hytissyt Tarkkala.
Tarkkala loukkasi kaiken lisäksi vielä silmänsä raskaan päivän mittaan.
- Onneksi kyse ei ole mistään vakavammasta. Oikeassa silmässäni on pieni naarmu, jonka lääkäri puhdisti. Sain kait jonkun savimöykyn silmääni siirtymällä, kun jouduin ottamaan ajolasit pois nähdäkseni edes jotain sateessa, kertoi Tarkkala.
Tarkkala johtaa viiden ajopäivän jälkeen Planetia 8,7 sekunnilla. Suomen juniorimaajoukkueessa ajava Valtteri Salonen on kolmosluokassa kuudes. Ero Tarkkalaan on 2.44,5. Juniorikuljettajista myös Eero Remes ajoi vauhdikkaan tynkäpäivän. Hän nousi 1-luokan kokonaistilanteessa viidenneksi ja samalla miesten Trophy-joukkueen Petri Pohjamon edelle. Seitsemäntenä oleva Pohjamo ajaa Remeksen tavoin yli viisi minuuttia Salmista jäljessä.
Jari Mattila kaasuttelee kakkosluokassa seitsemäntenä neljä minuuttia Arosta jääneenä.
Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu, Uusi-Seelanti. Tilanne 5/6 ajopäivän jälkeen (epävirallinen):
1. Suomi 2. Ranska - 11.50,70
3. Espanja - 16.57,35
4. Italia - 20.15,67
5. Australia - 21.04,54 6. Ruotsi - 22.00,92
Luokkakohtainen tilanne:
Luokka E1:
1. Juha Salminen Suomi, KTM 2.17.26,9
2. Simone Albergoni Italia, Honda - 1.47,3
3. Marc Germain Ranska, Yamaha - 2.53,1
4. Ivan Cervantes Espanja, KTM - 3.10,7
5. Eero Remes Suomi, Honda - 5.13,4 (juniorit)
6. Maurizio Micheluz Italia, Yamaha - 5.21,4
7. Petri Pohjamo Suomi, TM - 5.35,2
Luokka E2:
1. Samuli Aro Suomi, 2.19.38,0
2. Stefan Merriman Australia, Yamaha - 7,4 3. Mika Ahola Suomi, Honda - 27,2
4. Kurt Caselli USA, KTM - 57,3
5. Jonny Aubert Ranska, Yamaha - 1.17,4
6. Shayne King Uusi-Seelanti, Honda - 2.30,2
7. Jari Mattila Suomi, Honda - 4.05,8
Luokka E3:
1. Marko Tarkkala Suomi, KTM 2.22.35,6
2. Fabien Planet Ranska, KTM - 8,7
3. Cristobal Guerrero Espanja, GasGas - 54,4
4. Björne Carlsson Ruotsi, Husaberg - 1.22,7
5. Xavier Galindo Espanja, KTM - 2.22,4
6. Valtteri Salonen Suomi, Husaberg - 2.44,5 (juniorit)
Yleiskilpailu:
1. Salminen 2.17.26,9
2. Albergoni - 1.47,3
3. Aro - 2.11,1
4. Merriman - 2.18,4
5. Ahola - 2.38,3
6. Germain - 2.53,1
…11. Tarkkala - 5.08,6
…12. Remes - 5.13,4
…15. Pohjamo - 5.35,2
…18. Mattila - 6.32,1
…30. Salonen - 7.59,1

perjantai 17. marraskuuta 2006

Suomella karkuteillä MM-endurossa


Suomi kasvattaa päivä päivältä etumatkaansa enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailussa Uudessa Seelannissa. Suomen johto on neljän ajopäivän jälkeen jo yli kahdeksan minuuttia Ranskaan. Kolmantena tuleva Espanja on puolestaan jäänyt Ranskasta kuusi minuuttia.

- Päätimme porukassa, että lähdemme nyt oikein vetämään, ettei kenellekään jää epäselvyyttä joukkueemme nopeudesta. Ei auta varmistella, sillä silloin alkaa tulla helpommin virheitä, korosti henkilökohtaista yleiskilpailua selvästi johtava Juha Salminen.

Salminen piti KTM-pyörällään myös perjantaina 1-luokan pahimmat uhkaajansa, Italian Simone Albergonin ja Ranskan Marc Germainin visusti takanaan. Suomalainen tyylitteli muille malliksi pohja-ajat päivän kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle.

- Ei mitään ylimääräistä ohjelmaa. Kaikki meni kuten pitikin. Sade oli tosin piiskannut uuden reitin todella kuraiseksi ja liukkaaksi. Urat olivat paikoittain jo niin syvät, että piti ajaa jalat korvissa, virnisti Salminen.

Arolle jälleen luokkavoitto
Samuli Aro on kiristänyt koko ajan vauhtiaan viikon vanhetessa. Aro ajoi torstaina toisen peräkkäisen luokkavoittonsa ennen Australian Stefan Merrimania ja Mika Aholaa.

KTM:llä kilpaileva Aro nousi samalla neljän ajopäivän jälkeen 2-luokan kärkipaikalle 8,3 sekunnin erolla Yamahalla kisaavaan Merrimaniin. Aron ja Hondalla ajavan Aholan ero on 33,6 sekuntia. Yleiskilpailussa Aro on neljäntenä lähes kaksi minuuttia Salmista jäljessä.

Vatsavaivoistaan toipuneen Aron päivä sujui sateisessa Lake Taupossa ongelmitta.
- Kaikki on ok. Homma toimi ja ajo kulki mukavasti, vaikka pidinkin päivää tähän mennessä Sixin vaikeimpana. Sade ehti pehmittää reitin aika pahaan kuntoon, totesi Aro.

Ahola käynnisti torstain terävästi ja luokkansa kärjessä, mutta osuma puuhun päivän kolmannella erikoiskokeella söi tukun tärkeitä sekuntia.

Tarkkala tiputuksessa
Marko Tarkkalan vatsavaivat kääntyivät perjantaina huonompaan suuntaan.
- Olo oli jo todella huono loppupäivästä ja jouduin tiputukseen maaliin tultuani, kertoi Tarkkala, joka taisteli silti sinnikkäästi vaikeissa olosuhteissa.

KTM-kuljettaja Tarkkala ajoi 3-luokassa toiseksi samalla pyörämerkillä kilpailevan Ranskan Fabien Planetin välittömässä tuntumassa.

- Tuskin tämä olo voi tästä enää huonommaksi mennä. Aion olla mukana kisassa lauantaina, vakuutti uupunut Tarkkala.

Miesten Trophy-joukkueen Petri Pohjamo on TM-pyörällä mukavasti kuudentena pienimmässä luokassa. Tosin Pohjamokin on jäänyt jo lähes viisi minuuttia Salmisesta.
Hondan kaasukahvaa vääntävä Jari Mattila on samalla sijalla 2-luokassa. Aro johtaa Mattilaa yli kolmella minuutilla.

Uudessa Seelannissa MM-pistesijoista ajavan Suomen juniorimaajoukkueen Eero Remes ja Valtteri Salonen jatkoivat hyviä esityksiään perjantaina. 

Hondalla etenevä Remes on neljän ajopäivän jälkeen seitsemäntenä 1-luokan kokonaiskilpailussa. Husaberg-kuljettaja Salonen on yhden sijan korkeammalla 3-luokassa.

Junnumaajoukkueen kolmas lenkki Patrick Wikman jatkaa sunnuntaina päättyvää kisaa, mutta hän putosi kauas kärjessä jo Sixin avauspäivänä KTM-pyörän teknisten ongelmien takia.

Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu, Uusi-Seelanti. Tilanne 4/6 ajopäivän jälkeen (epävirallinen):

1. Suomi
2. Ranska - 8.24,80
3. Espanja - 14.28,80
4. Australia - 16.23,36
5. Italia - 16.55,57
6. Ruotsi - 18.32,48

Luokkakohtainen tilanne 4/6 ajopäivän jälkeen (epävirallinen):
Luokka E1:
1. Juha Salminen Suomi, KTM 2.03.36,8
2. Simone Albergoni Italia, Honda - 1.31,5
3. Marc Germain Ranska, Yamaha - 1.40,0
4. Ivan Cervantes Espanja, KTM - 2.55,5
5. Maurizio Micheluz Italia, Yamaha - 4.24,4
6. Petri Pohjamo Suomi, TM - 4.44,9
7. Eero Remes Suomi, Honda - 4.49,5 (juniorit)
...104. Patrick Wikman Suomi, KTM -30.55,0 (juniorit)
Luokka E2:
1. Samuli Aro Suomi, 2.05.27,3
2. Stefan Merriman Australia, Yamaha - 8,3
3. Mika Ahola Suomi, Honda - 33,6
4. Jonny Aubert Ranska, Yamaha - 1.13,4
5. Shayne King Uusi-Seelanti, Honda - 1.59,6
6. Jari Mattila Suomi, Honda - 3.38,3
Luokka E3:
1. Fabien Planet Ranska, KTM 2.07.32,1
2. Marko Tarkkala Suomi, KTM - 36,6
3. Cristobal Guerrero Espanja, GasGas - 1.24,0
4. Björne Carlsson Ruotsi, Husaberg - 2.02,5
5. Xavier Galindo Espanja, KTM - 2.36,9
6. Valtteri Salonen Suomi, Husaberg - 3.08,4 (juniorit)
Yleiskilpailun tilanne (epävirallinen):
1. Salminen 2.03.36,8
2. Albergoni - 1.31,5
3. Germain - 1.40,0
4. Aro - 1.50,5
5. Merriman - 1.58,8
6. Ahola - 2.24,1
...12. Tarkkala - 4.31,9
...14. Pohjamo - 4.44,9
...15. Remes - 4.49,5
...18. Mattila - 5.28,7
...33. Salonen - 7.07,7

torstai 16. marraskuuta 2006

Suomella tukeva johto MM-endurossa

Suomi vankisti johtoaan enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailun kolmantena ajopäivänä Uudessa Seelannissa.  Ero toisena olevaan Ranskaan on kasvanut  jo yli kuuteen minuuttiin. 
- Hyvältähän tuo johto vaikuttaa, mutta hetkenkään herpaantumiseen ei ole varaa. Ajamatta on edelleen kolme päivää ja kaikkea voi vielä tapahtua. Perjantaina ja lauantaina on taas uusi reitti edessä. Lisäksi perjantaiksi on luvattu sadetta, muistutti Samuli Aro, joka ajoi KTM:llä kolmanneksi 2-luokassa. 
Aron edelle ehtivät luokkavoiton Hondalla napannut Mika Ahola ja Australian Stefan Merriman. 
Päivä päivältä vauhtiaan kiristäneen Aholan lisäksi suomalaisista ylsivät torstaina luokkavoittoihin myös  Juha Salminen ja Marko Tarkkala. 


Salmisen ajo kulkee kuin rasvattu 
Salminen vastasi Lake Taupossa jo kolmantena päivänä peräkkäin parhaasta suomalaisvauhdista. 
Salminen ajoi KTM-pyörällään pohja-ajan neljälle erikoiskokeelle viidestä mahdollisesta ja johtaa henkilökohtaista yleiskilpailua lähes minuutin erolla  Ranskan Marc Germainiin. 
Enduro 1-luokan kuljettajat ovat vahvoilla yleiskilpailussa, jossa Italian Simone Albergoni on kolmas ennen Merrimania,  Aroa ja Aholaa. 
- Mikä tässä on ollessa. Ajo kulkee ja laitteet toimivat. Tulosta tulee tunnetusti silloin, kun ajaminen on nautittavaa ja kivaa, myhäili Salminen. 
Salmiselle mahtui vielä kahteen ensimmäiseen päivään pari pientä lipsahdusta, mutta torstaina suoritus tapaili täydellisyyttä. 
- Ajo kulki kuin rasvattu. Annoin tulla sen minkä kulki ja pidin pyörän visusti ladulla. 
Sunnuntaina päättyvä Sixi siirtyy reitin osalta uusille urille perjantaina ja lauantaina. 
- On mukavaa päästä ajamaan tuoreille linjoille. Reitti kulkee tosin edelleen samalla alueella, joten siinä mielessä muutos ei ole suuri. Tuttuja pätkiä ajetaan ristiin ja rastiin vähän eri järjestyksessä, kertoi Salminen. 


Vatsakivut eivät haitanneet Aron ja Tarkkalan tahtia 
Enduro 2-luokan kokonaiskilpailussa  Merrimanin  johtoa kiinni kurova  Aro ja 3-luokassa  KTM:llä Ranskan Fabien Planetia hätyyttelevä Tarkkala kärsivät molemmat lievistä vatsakivuista kolmantena ajopäivänä. 
- Vaivat iskivät edellisellä illalla ja vielä aamulla veto oli pois miehestä. Päivän mittaan kivut kuitenkin unohtuivat kilpailutilanteessa,  totesi Tarkkala, joka oli torstain nopein kuljettaja suurimmassa luokassa. 
- Planet jäi parilla sekunnilla taakseni. Vatsavaivoista huolimatta ihan hyvä päivä. Oikeastaan ajoni kulki ensimmäisen kerran todella hyvin. 
Aro oli myös tyytyväinen suoritukseensa, vaikka päivän ensimmäiselle enduropätkälle mahtuikin ylimääräistä ohjelmaa. 
- Otin siellä oikein kunnon lipat, kun pyörä lähti kannosta omille teilleen. Onneksi selvisin siitä pelkällä säikähdyksellä ja sain loppua kohden jälleen muita kiinni. 
- Vatsatauti vaikuttaa painavan päälle, mutta eiköhän se saada lääkityksellä kuriin. Jouduin turvautumaan lääkkeisiin jo kesken ajopäivän, kertoi Aro. 
Suomen alle 23-vuotiaiden maajoukkue on hukannut käytännössä mahdollisuuteensa mitaliin junioreissa, mutta Eero Remes ja Valtteri Salonen eivät anna sen haitata hyvää vauhtia. 
Henkilökohtaisessa yleiskilpailussa korkealla oleva Remes on pystynyt jättämään miesten Trophy-joukkueen kuusikosta Tarkkalan, olkapäätään aristelevan Petri Pohjamon ja Jari Mattilan taakseen. 


Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu, Uusi-Seelanti. Tilanne 3/6 ajopäivän jälkeen (epävirallinen): 
1. Suomi 2. Ranska -6.19,15 
3. Espanja - 10.27,91 
4. Australia - 12.49,86 
5. Ruotsi - 13.14,31 
6. Italia - 13.52,32 
Luokkakohtainen tilanne 3/6 ajopäivän jälkeen (epävirallinen): 


Luokka E1: 
1. Juha Salminen Suomi, KTM 1.31.53,1 
2. Marc Germain Ranska, Yamaha - 54,4 
3. Simone Albergoni Italia, Honda - 1.05,8 
4. Ivan Cervantes Espanja, KTM - 1.58,0 
5. Maurizio Micheluz Italia, Yamaha - 2.55,1 
6. Eero Remes Suomi, Honda - 3.06,9 (juniorit) 
7. Petri Pohjamo Suomi, TM - 3.08,9 

Luokka E2: 
1. Stefan Merriman Australia, Yamaha 1.33.02,1 2. Samuli Aro Suomi, KTM - 7,3 
3. Mika Ahola Suomi, Honda - 16,4 
4. Kurt Caselli USA, KTM - 38,4 
5. Jonny Aubert Ranska, Yamaha - 40,8 
6. Shayne King Uusi-Seelanti, Honda - 58,2 
7. Jari Mattila Suomi, Honda - 2.16,9 

Luokka E3: 
1. Fabien Planet Ranska, KTM 1.34.24,7 
2. Marko Tarkkala Suomi, KTM - 35,4 
3. Cristobal Guerrero Espanja, GasGas - 1.06,4 
4. Björne Carlsson Ruotsi, Husaberg - 1.32,7 
5. Xavier Galindo Espanja, KTM - 2.06,7 
6. Valtteri Salonen Suomi, Husaberg - 2.18,1 (juniorit) 

Yleiskilpailun tilanne (epävirallinen): 
1. Salminen 1.31.53,1 
2. Germain - 54,4 
3. Albergoni - 1.05,8 
4. Merriman - 1.09,1 
5. Aro - 1.16,4 
6. Ahola - 1.25,4 
…13. Remes - 3.06,9 
…14. Tarkkala - 3.07,1 
…15. Pohjamo - 3.08,9 
…17. Mattila - 3.25,6 
…35. Salonen - 4.49,7

keskiviikko 15. marraskuuta 2006

Salminen siivitti Suomen kärkeen MM-endurossa

Suomi nousi vakuuttavasti enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailun kärkeen toisena ajopäivänä Uudessa Seelannissa. 


Ranskan 33 sekunnin etumatkan edukseen kääntänyt Suomi johtaa Lake Taupossa ajettavaa kuuden päivän mittaista kisaa jo lähes neljän minuutin erolla pahimpaan uhkaajaansa. 


Ranskan jälkeen kolmantena tuleva Espanja on jäänyt Suomesta runsaat kuusi minuuttia. 


Hyvältä näyttää 
Juha Salminen jatkoi vauhdikkaasti käynnistynyttä viikkoaan nopeimpana suomalaiskuljettajana. KTM:llä kilpaileva Salminen sivalsi yöllisen sateen kastamalla reitillä 1-luokan voiton, joka siivitti hänet samalla myös henkilökohtaisen yleiskilpailun johtoon. 
- Jos kelit ja lähtöpaikka suosivat tiistaina Ranskan Marc Germainia, niin nyt etu oli minun puolellani päivän ensimmäisellä nurmipintaisella pätkällä. Liukkautta ja kuraa riitti, mutta ihan kiva tänäänkin oli ajella, myhäili Salminen. 
Italian Simone Albergonin 25 sekunnilla kukistaneen Salmisen ajo kulki mallikkaasti yhtä kaatumista lukuun ottamatta. 
- Ajoin metsäosuudella juurakon päälle ja jaloista loppui mitta. Kaaduin kyljelleni ja pyörä sammui hetkeksi siihen. Torstaina pyörään pyritään löytämään vielä vähän uusia säätöjä. Ihan hyvältähän tämä näyttää. 


Tarkka ja Aro taas kakkosia luokissaan 
Kolmosluokassa KTM:llä kilpaileva Marko Tarkkala otti hänkin lähituntumaa kosteaan maaperään. 
- Kaaduin kaksi kertaa. Nurmiosuus oli jo melkoista mämmiä ja metsässä juurakot pistävät esiin. Pätkät alkavat olla kieltämättä aika hurjassa kunnossa. Olosuhteisiin nähden olen suoritukseeni melko tyytyväinen. 
Tarkkala ajoi suurimmassa luokassa toistamiseen kakkoseksi. Samalla pyörämerkillä ajava Ranskan Fabien oli jälleen luokan nopein 35 sekuntia suomalaista kiireisempänä. 


Samuli Aro ehti 2-luokassa tiistain tapaan toiseksi. 
- Ei suurempia ongelmia. Kaaduin ensimmäisellä liukkaalla pätkällä, mutta varsinkin kaksi seuraavaa enduro-testiä kulkivat jo todella hyvin, kertoi Aro. 
Honda-kuljettajat Mika Ahola ja Jari Mattila olivat kakkosluokassa sijoilla kolme ja seitsemän. Kärkiajan kellotti Yhdysvaltojen juniorimaajoukkueen riveissä räväkkää kisaa KTM:llä kaasutteleva Kurt Caselli, josta Aro jäi 34 ja Ahola 36 sekuntia. 
TM-pyörän kaasukahvaa vääntävä Petri Pohjamo oli Salmisen voittamassa 1-luokassa mukavasti viides - tosin jo lähes minuutin Salmisen takana. 
- Tasaisen vauhdikas päivä kaikilta kuljettajilta. Trophy-joukkueessa on hyvä fiilis päällä, iloitsi joukkueenjohtaja Pekka Kulju, jonka keskiviikon kisapäivä venyi Uudessa Seelannissa seuraavan vuorokauden puolelle tuomariston kokouksen merkeissä. 
- Ranskan joukkueen tuloksissa oli edelleenkin pientä epäselvyyttä, mutta johtomme säilyy runsaassa kolmessa minuutissa siitäkin huolimatta, jos Emmanuel Albepartilta päätetään poistaa hänelle langetettu aikasakko, vahvisti Kulju. 


Nikander teloi olkapäänsä 
Viime kauden MM-pronssia Uudessa Seelannissa puolustaneen Suomen juniorimaajoukkueen mitalihaaveet kokivat kovan kolauksen jo toisena ajopäivänä Suomi putosi  neljänneltä sijalta kymmenenneksi. Suomi on jäänyt johtoon nousseesta USA:n joukkueesta jo 17 minuuttia. 
Roni Nikander kaatui keskiviikon ensimmäisellä erikoiskokeella sillä seurauksella, että KTM-kuljettajan olkapää meni sijoiltaan. Nikanderin osalta Sixi päättyi tähän kohtalokkaaseen kaatumiseen. 


Patrick Wikmanin KTM:stä petti kannentiiviste jo tiistaina. Pyörää parsittiin kuntoon kovalla kiireellä edelleen toisen ajopäivän sateisena aamuna, mutta korjaus kesti sääntöjen puitteissa liian kauan. 
- Aikasakkoa tuli seitsemän minuuttia, mutta matka jatkuu. Moottoria korjailtiin edelleen parilla seuraavalla huoltopaikalla ja nyt näyttää siltä, että kaikki on taas kunnossa  torstaita ajatellen, kertoi Wikman. 
Nikanderin loukkaantumisen jälkeen Suomi jatkaa Sixiä kolmikolla Wikman-Eero Remes-Valtteri Salonen, jolla ei ole enää varaa takaiskuihin. 
KTM:llä kisaava Remes ja Husabergilla ajava Salonen hoitivat oman osuutensa mallikkaasti keskiviikkona. Pohjamon 0,2 sekunnilla voittanut Remes oli kovatasoisessa 1-luokassa hienosti neljäs ja Salonen 3-luokassa viides Sixin kaikki kuljettajat mukaan lukien. 


Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu, Uusi-Seelanti. Tilanne 2/6 ajopäivän jälkeen: 
1. Suomi 
2. Ranska -3.53 
3. Espanja - 6.12 
4. Ruotsi - 7.55 
5. Italia - 8.32 

Juniorit: 
1. USA 
2. Ranska - 1.21 
3. Saksa - 3.27 
…10. Suomi - 17.10 

2. ajopäivän luokkakohtaiset tulokset: 

Luokka E1: 
1.  Juha Salminen Suomi, KTM 
2. Simone Albergoni Italia, Honda - 25,56 
3. Marc Germain Ranska, Yamaha - 33,06 
4. Eero Remes Suomi, Honda - 57,61 (juniorit) 
5. Petri Pohjamo Suomi, TM - 57,87 
Roni Nikander Suomi, KTM keskeytti (jun.) 

Luokka E2: 
1. Kurt Caselli USA, KTM 2. Samuli Aro Suomi, KTM - 34,03 
3. Mika Ahola Suomi, Honda - 36,77 
4. Stefan Merriman Australia, Yamaha - 42,24 
..7. Jari Mattila Suomi, Honda - 1.19,06 

Luokka E3: 
1. Fabien Planet Ranska, KTM 2. Marko Tarkkala Suomi, KTM - 35,33 
3. Cristobal Guerrero Espanja, GasGas - 38,74 
…5. Valtteri Salonen Suomi, Husaberg - 59,94 (jun.

tiistai 14. marraskuuta 2006

Suomi toisena MM-endurossa

Suomi aloitti vauhdikkaasti enduromoottoripyöräilyn kuuden päivän mittaisen MM-joukkuekisan Uudessa Seelannissa, vaikka henkilökohtaiset luokkavoitot jäivätkin vielä ottamatta.
Ennakkosuosikit pitivät pintansa, sillä Suomi oli avauspäivän toiseksi nopein maa jäätyään 33 sekuntia Ranskasta. Kolmantena Sixin käynnisti Espanja, joka tulee tosin jo lähes kaksi minuuttia Suomea jäljessä.
- Tiedän kokemuksesta, että avauspäivänä ei kannata ottaa turhia riskejä. Tästä on hyvä lähteä kiristämään vauhtia, kertoi Samuli Aro, joka ajoi KTM:llä kakkosluokan toiseksi kovimman ajan australialaisen Yamaha-kuljettajan Stefan Merrimanin jälkeen.
Yleiskilpailun voiton tavoitteekseen asettaneen Merrimanin ja Aron ero oli seitsemän sekuntia. Mika Ahola oli luokan kuudes teknisistä ongelmista huolimatta. Häneltä rikkoutui takaiskunvaimennin. Aholan tavoin Hondalla kilpaileva Jari Mattila avasi pelin 2-luokan kahdeksannella sijalla.



Salminen Suomen nopein
Lake Taupossa urakoitavan kisan parasta vauhtia pidettiin kuitenkin ykkösluokassa. Ranskan Marc Germain ajoi Yamahalla päivän pohja-ajan 26.18,8, josta toiseksi sijoittunut Juha Salminen jäi KTM:llä 25,7 sekuntia. Aro oli tiistain kokonaistuloksissa neljänneksi nopein. Salminen selvitti reitin 7,3 sekuntia Aroa rivakammin.
- Germain hyötyi hieman pienestä lähtönumerostaan, kun nurmella ajetulla erikoiskokeella oli vielä parempi pito. Liukkaalla nurmipinnalla vedetyt pätkät olivat aika vaikeita, myönsi Salminen.
Germain tietää itsekin, että jatkossa on vaikeampaa.
- Minulla oli selkeä etu lähtönumerostani (1). Nurmipinta meni myöhemmin rikki ja tuli koko ajan liukkaammaksi. Keskiviikkona tilanne on jo aivan toinen.
Salminen oli tyytyväinen suoritukseensa.
- Ihan ok päivä. Kaaduin kerran, mutta ei sen ihmeempää ohjelmaa. Tietenkin tämä oli uudella pyörällä vielä vähän opettelua ja totuttelua taas MM-sarjan ajotyyliin, viittasi Salminen kahteen edelliseen kauteensa Yhdysvaltojen GNCC-sarjassa.
Suomalaismenestystä 1-luokassa täydensi Petri Pohjamo, joka ehti TM-pyörällään seitsemänneksi.
Suurimman, eli 3-luokan kärkipaikat miehitettiin KTM-kuljettajien voimin. Ranskan Fabien Planet oli ykkönen vain 5,1 sekuntia Marko Tarkkalaa kiireisempänä.
- Aamulla ajo meni vielä pitkälti liukkauden takia tökkimiseksi, mutta muuten olen päivään ihan tyytyväinen. Kaksi viimeistä pätkää kulkivat jo varsin mallikkaasti, myhäili Tarkkala.
Miesten Trophy-kuusikon joukkueenjohtaja Pekka Kulju on myös luottavainen jatkon osalta.
- Tämä on nimenomaan joukkuekilpailu ja silloin on oleellisinta, että mahdollisimman moni kuljettaja ajaa aivan kärjen tuntumassa. Onnistuimme siinä avauspäivänä.

Juniorit neljäntenä
Junioreiden, eli alle 23-vuotiaiden kisassa Suomi on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen lupaavasti neljäntenä kvartetilla Eero Remes, Roni Nikander, Valtteri Salonen ja Patrick Wikman.
Kärkipaikkaa pitää hallussaan miesten tavoin Ranska, joka ajaa 1.05 minuuttia Suomea edellä. Ranskan ja Suomen väliin kiilasivat USA sekä Australia.
Hondalla tasokkaassa ykkösluokassa ajava Eero Remes oli tiistaina Suomen nopein juniorikuljettaja ennen KTM:llä matkaa taittavaa Nikanderia. Remeksen edelle pienimmässä luokassa ajoi neljä kuljettajaa. Husabergilla kisaava Salonen oli puolestaan 3-luokassa junioreiden toiseksi vauhdikkain, vaikka hän kärsikin teknisistä ongelmista etujousituksen osalta.
Remeksen vauhti riitti korkealle myös junioreiden yleiskilpailussa, jossa hän oli kuudes. Remes jäi 37,3 sekuntia pohja-ajan 26.59,8 KTM:llä ajaneesta USA:n Curt Casellista. Caselli oli kakkosluokassa kaikki kilpailijat mukaan luettuna päivän neljänneksi nopein ainoastaan kahdeksan sekuntia Arosta jääneenä.
Pahimpiin vaikeuksiin Sixin alkutaipaleella Suomen junioreista ajautui Wikman, jonka KTM:stä petti kannentiiviste. Wikman joutui käyttämään sääntöjen salliman 59 minuutin aikasakon, jotta pyörä saatiin maaliin.
Takaisku ei vaikuttanut Suomen kokonaissuoritukseen, mutta ehdottomasti tärkeintä joukkueen kannalta on, että Wikman pääsisi jatkamaan matkaansa keskiviikkona.
Sixin yhteistuloksiin huomioidaan päiväkohtaisesti miehissä viiden ja junioreissa kolmen parhaan suoritukset.

Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu, Uusi-Seelanti. Tilanne 1/6 ajopäivän jälkeen:
1. Ranska 1.10,63
2. Suomi 1.44,15 (- 33 sekuntia Ranskaan)
3. Espanja 3.42,29
4. Australia 4.35,84
5. Italia 4.39,94
6. Ruotsi 5.03,00

Juniorit:
1. Ranska 2.19,18
2. USA 2.35,25
3. Australia 3.14,99
4. Suomi 3.24,47
1. ajopäivän luokkakohtaiset tulokset:

Luokka E1:
1. Marc Germain Ranska, Yamaha 26.18,8
2. Juha Salminen Suomi, KTM - 25,7
3. David Fretigne Ranska, Yamaha - 36,3
7. Petri Pohjamo Suomi, TM - 50,3
14. Eero Remes Suomi, Honda - 1.18,3 (juniorit)
15. Roni Nikander Suomi, KTM - 1.28,0 (jun.)

Luokka E2:
1. Stefan Merriman Australia, Yamaha 26.44,8
2. Samuli Aro Suomi, KTM - 7,0
3. Jonny Aubert Ranska, Yamaha - 13,3
6. Mika Ahola Suomi, Honda - 25,0
8. Jari Mattila Suomi, Honda - 41,4

Luokka E3:
1. Fabien Planet Ranska, KTM 27.26,9
2. Marko Tarkkala Suomi, KTM - 5,1
3. Cristobal Guerrero Espanja, GasGas - 8,4
9. Valtteri Salonen Suomi, Husaberg - 38,2 (jun.)

Henkilökohtaisen yleiskilpailun tilanne:
1. Germain 26.18,8
2. Salminen - 25,7
3. Merriman - 26,0
4. Aro - 33,0
12. Pohjamo - 50,3
13. Ahola - 51,0
18. Mattila - 1.07,4
20. Tarkkala - 1.13,2
27. Remes - 1.18,3
31. Nikander - 1.28,0
49. Salonen - 1.46,3

Lisätietoja:
iwww.moottoriliitto.fi
www.fim.ch
www.isde06.com

maanantai 13. marraskuuta 2006

Salminen valmis kuuden päivän ajourakkaan Uudessa Seelannissa

Enduromoottoripyöräilyn kuuden päivän mittainen MM-joukkuekisa, Sixi käynnistyy tiistaina Uuden Seelannin Lake Taupossa. Suomen miesten nimekäs maajoukkue on valmiina toteuttamaan tavoitteensa, joka ei voi olla mikään muu kuin maailmanmestaruus.
- Olemme tutustuneet huolellisesti reittiin, joka vaikuttaa suomalaisittain ihan hyvältä. Viileässä Taupossa on sadellut hiljalleen oikeastaan koko viikon, mutta kisan avauspäiväksi sääennusteet ovat luvanneet kuivaa keliä. Meidän puolestamme kuuden päivän urakka saa alkaa, sanoo yhden välivuoden jälkeen Suomen kuusikkoon palannut Juha Salminen.
Kuusinkertaisen maailmanmestarin ja ensi kaudeksi USA:n GNCC-kuvioista menestyksekkäästi jälleen MM-sarjaan palaavan Salmisen lisäksi Suomen miesten Trophy-joukkueessa ajavat Samuli Aro, Mika Ahola, Marko Tarkkala, Petri Pohjamo ja Jari Mattila.


"Sixiä ei voiteta, mutta sen voi hävitä avauspäivinä"
Suomalaiset odottivat Uuden Seelannin Sixille hiekkapintaista reittiä, mutta aivan sitä he eivät saa.
- Ei tämä nyt aivan vastaa käsitystä suomalaisesta hiekkapinnasta. Tamppaantunut pinta on kovaa ja vähän savistakin, mutta kaiken kaikkiaan erikoiskokeet ovat hienossa kunnossa, kertoo Salminen.
- Välillä vieraillaan nurmikolla ja sitten taas painutaan metsään puiden väliin. Reittiä ei voi pitää erityisen nopeana.
Salminen korostaa huolellisen ja kärsivällisen suorituksen merkitystä.
- Sixiä ei voi voittaa ensimmäisinä päivinä, mutta toisaalta sen voi hävitä silloin. Alku pitää ottaa rauhallisesti ja tarkkailla tilannetta. Kun on aika ajaa kovaa, niin sitten ajetaan kovaa.
Suomella on tilillään kuusi joukkuemestaruutta. Viime vuonna Slovakiassa Suomi sai tyytyä MM-hopeaan Italian jälkeen.
- Vuosi sitten ajo oli meiltä alusta alkaen sellaista sähläystä, jolla ei mestaruuksia voiteta. Uudessa Seelannissa koko joukkueen on ajettava hyvin ja normaalilla tasollaan pitääksemme haastajat takanamme. Varsinkin Ranska vaikuttaa nopealta joukkueelta, painottaa Aro, joka hakee jo kauden toista mestaruuttaan henkilökohtaisen MM-kullan jatkoksi.
Suomen nuorten, eli alle 23-vuotiaiden joukkue ajoi Slovakiassa MM-pronssia Uudessa Seelannissa. Suomi lähtee kirkastamaan mitaliaan vauhdikkaalla kvartetilla, jonka muodostavat Roni Nikander, Eero Remes, Valtteri Salonen ja Patrick Wikman.


Sammutinsääntö aiheutti ylimääräistä askartelua
Miesten joukkueenjohtaja Pekka Kulju odottaa myös luottavaisena kisaa, vaikka pyörien katsastuksessa riittikin ylimääräistä säpinää.
- Paikallisena erikoisuutena ja viranomaisten vaatimuksesta Uudessa Seelannissa pitää enduropyörällä maastossa liikuttaessa olla aina minikokoinen sammutin mukana. Sammuttimen kiinnitys aiheutti pientä päänvaivaa ja askartelua mekaanikoille.
- Lisäksi Salmisen Juhaa pompoteltiin äänimittauksessa niin pitkään, että aloimme jo epäillä mittauksen luotettavuutta. Lopulta kuitenkin kaikki pyörät saatiin suljettuun varikkoon, huokaisi Kulju helpotuksesta.
Suomen edustajana reittiin tutustui viikonvaihteen aikana Leif Holm, joka raportoi kokemansa maajoukkuekuskeille.
- Aikataulu vaikuttaa kohtalaisen väljältä ja reitti helpohkolta. Ei isoja mäkiä, ei kivikkoa, eikä yleensäkään kovin vaikeaa maastoa. Crossitestit on tehty kumpuileville nurminiityille ja ne ovat tosi hyvän näköisiä 4-5 minuutin pätkiä.
- Endurotestit ovat hitaampia, 6-9 minuutin mittaisia kieputuksia mäntymetsässä. Ne muistuttava oikeastaan aika paljon suomalaista kangasmaastoa Maapohja on enimmäkseen hiekkaa tai hiekansekaista multaa, joka tuntuu imevän aika hyvin kaiken sateen, kertoi Holm.