perjantai 31. tammikuuta 2003

Helsingin moottoripyörämessut avattu

Perinteinen moottoripyöräkauden lähtölaukaus, Helsingin Moottoripyöränäyttely, avattiin tänään perjantaina 31.1.2003. Yhteensä 135 näytteilleasettajaa esittäytyy saman katon alla, kahdessa hallissa kattaen yli 2,5 hehtaarin alueen. Osastojen määrä on suurempi kuin milloinkaan MP-näyttelyn historiassa. Mukana ovat kaikki merkittävät alan maahantuojat, ajovaruste- ja tarvikevalmistajat sekä suuri määrä eri palvelujen tarjoajia.

Edellisvuosina tutuksi tulluta tungosta on helpotettu leveillä käytävillä ja entistäkin isommalla messualueella. Perjantaipäivänä kävijöitä riitti jo aamusta lähtien ja suurempaa tungosta ei esiintynyt missään vaiheessa. Viime vuonna messuilla kävi kolmen päivän aikana 53918 kävijää.




Perinteinen moottoripyöräkauden lähtölaukaus, Helsingin Moottoripyöränäyttely, avattiin tänään perjantaina 31.1.2003. Perinteinen moottoripyöräkauden lähtölaukaus, Helsingin Moottoripyöränäyttely, avattiin tänään perjantaina 31.1.2003.

Tyypillisin messukävijä on 21-34 vuotias (42% kävijöistä) pääkaupunkiseudulla asuva (30%) mieshenkilö (82%) joka harrastaa moottoripyöräilyä "perheen kanssa" (36%) tai yksin (33%). Yli neljännes (26%) kävijöistä kuuluu johonkin moottoripyöräkerhoon. Huomattavaa on eurooppalaisittain suuri naisten osuus (18%) mp-messuvieraista.

Ducatiklubin Eeva ei kerinnyt messuja kiertelemään
Ducatiklubin Eeva ei ständihommilta kerinnyt messuja kiertelemään

Ducatiklubi tyytyväinen ensimmäiseen messupäivään

Ducatiklubista Eeva T kertoi, että ei kerinnyt vessaa lukuunotamatta käymään missään paitsi ehti kuivatyyppäämään Aprilia Tuonon ja seisoi ständillä koko loppupäivän. Perjantain messupäivä oli mukava siten, että kävijöitä riitti reilusti mutta pahin änkyräporukka tai tungos ei haitannut esittelyjä.

Ducatiklubin infopisteessä käyneistä moni oli juuri hankkinut jalon Italoajokin tai oli ainakin aikeissa hankkia sellaisen. Ducatikerho osallistuu messuille omalla ständillä tehdäkseen kerhoa tunnetuksi, hankkiakseen uusia jäseniä ja myydäkseen kerhon tarjoamaa ajokoulutusta. Messujen ensimmäinen päivä olikin sikäli menestys, että kerhoon liittyi samantien reilut kymmenen uutta jäsentä, koulutuspäiville saatiin useita ilmoittautumisia ja kerhon t-paitoja myytiin yli odotusten.

Pukeutuminen vapaa mutta suotava

Messupäivä oli pirteän vilpoinen, pakkasta oli ulkona parikymmentä astetta. Kalsasta kelistä huolimatta messuille saapui myös muutama seikkailuhenkinen asiaankuuluvasti moottoripyörällä, eräs jopa Raumalta asti. Edellisvuoden kaltaista liivihässäkkää sallituista pukeutumisnormeista (Katso 'Kerhotunnusten käyttäminen mp-messuilla (17.11.2001)') ei ollut havaitavissa vaan motoristit saivat osallistua moottoripyörämessuilla haluamissaan asusteissa.

Konekesko ostaa Arwidsonin Yamaha-liiketoiminnan

Konekesko Oy ostaa Oy Arwidson Ab:n Yamaha maahantuonti- ja markkinointitoiminnot. Sopimus koskee Arwidsonin edustamia Yamaha-moottoripyöriä, -mopoja, -mönkijöitä ja -moottorikelkkoja sekä näiden tuotteiden jälkimarkkinointitoimintoja. Jo aiemmin Konekesko on edustanut muita Yamaha Motor Corporationin tuotteita Suomessa.

Arwidsonin Yamaha-osaston 23 työntekijää siirtyvät Konekeskon palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Arwidsonin Yamaha liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2002 oli noin 19 miljoonaa euroa.

Liiketoiminnan siirto Arwidsonilta Konekeskolle tapahtuu kuluvan vuoden heinäkuun alussa. Tämän jälkeen Konekesko edustaa kaikkia Yamaha Motor Corporationin tuotteita Suomessa, mikä tarjoaa entistä paremmat mahdollisuudet Konekeskon ja Yamahan markkina-aseman vahvistamiseen Suomen vapaa-ajankoneiden markkinoilla.

Konekesko Oy on Kesko-konserniin kuuluva, vapaa-ajan- ja raskaskoneiden maahantuontiin ja markkinointiin keskittynyt yhtiö, jonka myynti vuonna 2002 oli noin 160 miljoonaa euroa.

Henkilökuntaa on noin 200 henkeä. Konekesko edustaa useita toimialansa johtavia merkkituotteita ja on toiminut jo aiemmin Yamaha-perämoottoreiden, -vesijettien, -aggregaattien ja Yamahan MBK-mopedien ja -skootterien maahantuojana. Lisäksi Konekesko toimittaa Yamahan Euroopan organisaatiolle jälleenmyyntiin Yamarin-veneitä vuosittain yli 10 miljoonalla eurolla.

Arwidson-konsernin liikevaihto vuonna 2002 oli 48 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa 150 henkeä. Arwidson keskittyy autovaraosakaupan ja tytäryhtiöidensä Maston Oy:n ja AllRight Oy:n kehittämiseen.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Pekka Lahti, Konekesko Oy, puh. 01053 20800, Toimitusjohtaja Markus Tötterman, Oy Arwidson Ab, puh. (09) 8871251

Yamahan edustus siirtyy Arwidsonilta Keskolle

Mp-kouluttajat huolissaan motoristien turvallisuuden heikkenemisestä

Vuodesta 1993 jatkunut moottoripyöräilijöiden hyvä turvallisuuskehitys heikkeni viime vuonna. Kuolleita oli 22 ja loukkaantuneita 500. Kuolleiden määrä lisääntyi kuudella edellisvuodesta. Uusmotoristien osuus näkyy vakavissa onnettomuuksissa. Menehtyneistä ainoastaan kaksi oli alle 20-vuotiaita.

Uusmotoristit ja vasta-alkajat tarvitsevat koulutusta
Viime vuoden vakavista onnettomuuksista kolmasosa oli teiltä suistumisia ja yli 40 prosenttia yhteenajoja muiden ajoneuvojen kanssa. Hirvikolareissa menehtyi kaksi. Moottoripyörän ajo-ominaisuudet ovat yllättäviä vasta-alkajille ja autoon tottuneelle uudelleen moottoripyöräilyn aloittaneelle. Vaikeimpia hallinnan osa-alueita ovat tehokas jarrutus ja ohjaaminen.

Onneksi uusmotoristit ja kokeneemmatkin pyöräilijät ovat viime vuosina olleet halukkaita osallistumaan kursseille. Joillakin paikkakunnilla kysyntä on ylittänyt tarjonnan. Koulutuskysyntään on vastattu lisäämällä kouluttajakursseja. Suomen Moottoripyöräkouluttajat SMOK ry piti yhdessä Liikenneturvan, SML:n, MP69:n ja SMOTOn kanssa viime kaudella kaksi EAK-kouluttajakurssia.

Oppi kannattaa hakea ammattilaiselta
SMOK ry on perustettu kehittämään moottoripyöräopetusta sekä edistämään moottoripyöräopettajien ammattitaitoa ja kouluttajavalmiuksia. Taustalla on usko siihen, että kaikkien motoristien turvallisuus paranee, kun kouluttajien ammattitaitoa ja valmiuksia parannetaan. Moottoripyöräkouluttajille on muutaman vuoden aikana luotu laatuvaatimukset, jotka saavuttaakseen kouluttajien pitää jatkuvasti kehittää omia valmiuksiaan.

SMOKin auktorisoimaksi moottoripyöräkouluttajaksi pääsee vain läpäisemällä kouluttajatestit hyväksyttävästi. Testit ovat vaativia, koska niiden kautta halutaan nostaa moottoripyöräkoulutuksen tasoa ja arvostusta. Autokoulun moottoripyöräkorttia suorittava oppilas tai jatkokurssille hakeutuva uusmotoristi voi luottaa moottoripyöräopettajan ammattitaitoon, jos hän on SMOKin hyväksymä kouluttaja. Viime vuonna uusia auktorisoituja kouluttajia hyväksyttiin yhteensä viisi.

Vuoden moottoripyöräkouluttajaksi Petri Tuovinen
SMOK palkitsi MP 2003 -näyttelyssä Vuoden Moottoripyöräkouluttaja -tittelillä tamperelaisen Petri "Pönttö" Tuovisen. Pönttö toimii freelancer -liikenneopettajana useissa autokouluissa sekä aktiivisena moottoripyöräkouluttajana.

Moottoripyöräilyä Pönttö on harrastanut parikymmentä vuotta melkein ympärivuotisesti. MP 69:n koulutusvastaavana nykyisin toimiva Pönttö aloitti koulutustehtävät 1989. Hän valmistui liikenneopettajaksi 1997.SMOKin riveihin Pönttö liittyi heti kouluttajajärejstön perustaisvaiheessa, kymmenen vuotta sitten. Hän n toiminut kouluttajan useilla kymmenillä moottoripyöräkursseilla ja saavuttanut kurssilaisten joukossa varauksettoman luottamuksen vakuuttavalla ja asiantuntevalla opetuksellaan.

Motoristien koulutuksen lisäksi Pönttö hoitaa mopoilijoiden koulutusta ja toimii Terveys ry:n mopokoulutusvastaavana. Yläasteikäiset ovat taas tutustuneet Pöntön mopoiluvalistukseen ympäri Suomea, kun hän on kiertänyt peruskouluja viiden vuoden ajan.

Petri Tuovinen valittiin vuoden moottoripyöräkouluttajaksi



keskiviikko 29. tammikuuta 2003

XXVIII Veteraaniralli 25.-27.7.2003


Veteraanimoottoripyöräklubin vuotuinen valtakunnallinen Veteraaniralli-kokoontumisajo järjestetään tänä vuonna Oulussa. Järjestäjänä on VMPK:n Oulun aluekerho Terwamotoristit. Ajankohta on 25.-27.7. ja paikka Nallikarin leirintäalue. Paikalle odotetaan noin tuhatta henkeä vanhoilla moottoripyörillään.
Lauantaina järjestetään myös paraatiajo kaupungin halki ja yleisötapahtuma Oulun kauppatorilla.

Rallimaksu aikuisilta on 30 euroa, alle 15 vuotiailta 15 euroa. Maksu sisältää sisäänpääsyn ohjelma-alueelle, telttapaikan, runsaat ateriat, rallitarran, ralliesitteen ja lauantaina edestakaisen kuljetuksen välillä keskusta - Nallikari. Päivämaksu 5 EUR sis. sisäänpääsyn alueelle ja päivän ohjelman. Ruokailu päiväkävijöille 5 EUR/ateria.

Lisätietoja: Ari-Pekka Sirviö, p. 040-5470999, ari-pekka.sirvio@yle.fihttp://www.ouka.fi/Majoitusvaraukset: Nallikarin leirintäalue, p. 08-55861350, Holiday Club Eden, p. 085504100, Kesähotelli Kortteeri p. 08-5509700. Kerro varauksen yhteydessä, että olet tulossa Veteraaniralliin.

Karttialat neljänsiä SM-jääradan avauksessa


RR:n MM-sarjan viime vuonna kiertäneet veljekset Tero ja Timo Karttiala sijoittuivat neljänsiksi luokassaan Mäntyharjussa sunnuntaina ajetussa SM-sarjan ensimmäisessä jääratakilpailussa.

Vakiokuntoisella KTM-enduropyörällä veljekset eivät pärjänneet nopeammilleen lähtökiihdytyksessä, mutta nostivat sijoitustaan kilpailun kuluessa kolmansiksi. Tästä sijasta he kävivät kovan kamppailun tallipäällikkönsä Seppo Suomisen ja tämän pojan Jessen kanssa.

Suomiset ajoivat ruutulipulle kaksi sekuntia ennen Karttialan veljeksiä ja ottivat kolmannen sijan. Kilpailun voitti viime vuoden Suomen mestaripari Matti Sipilä ja Jukka Hasari. Toisina maalilinjan ylittivät Erkki Salo ja Raimo Toivonen.

Jääradan SM-sarjassa ajetaan viisi osakilpailua. Karttialan veljeksille sarjan ajaminen merkitsee kahvatuntumaa ja hyvää harjoitusta kesän RR-mittelöitä ajatellen.

Lisätietoja: http://www.karttiala.com/

keskiviikko 22. tammikuuta 2003

Ravinneinfo päitsiin aikoville ja muille kestävyysurheilijoille

(Teksti: Taru Koskinen)


Lauantaina 8.2. on tarjolla erityisesti motoristeille suunnattua ravinnetietoutta Espoon moottorikerhon järjestämässä tilaisuudessa. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti Päijänteen ympäriajoon lähteville moottoripyöräilijöille sekä muille kestävyysurheilun ravinnepuolesta kiinnostuneille.

Tilaisuudessa käsitellään kattavasti kestävyysurheilijan ravitsemusta sekä ravintolisiä, kuten vitamiineja, maltodekstriiniä, urheilu- ja palautusjuomia, energiapatukoita ja -geelejä. Erityisesti kiinnitetään huomiota Päijänteen ympäriajoon valmistautumiseen ja suorituksen aikaiseen riittävään energian ja nesteen saantiin. Ravinteiden lisäksi käydään läpi kestävyyskuntoon liittyviä asioita ja viimeisten viikkojen ja päivien harjoitusohjelmaa sekä hiilihydraattitankkausta.

Tilaisuudessa on varattu runsaasti aikaa omien kysymysten esittämiseen ja keskusteluun, jossa jokaisella on mahdollisuus henkilökohtaisten neuvojen saamiseen. Tilaisuudesta saa mukaansa kattavan tietopaketin, joka sisältää tietoa muun muassa ravinteista ja ohjeet hiilihydraattitankkaukseen. Paikalla on myös mahdollisuus ostaa ravintolisiä selvästi kauppojen hintoja edullisemmin.

Ravinneinfossa puhuu ja neuvoo kokenut ravintovalmentaja Risto Hyvönen. Risto on maratoonari, ravintoteknikko ja ravintovalmentaja, joka vastaa monien maajoukkue- ja SM-tason kestävyysurheilijoiden ravintovalmennuksesta. Viime vuonna Riston neuvoilla Päijänteen ympäriajoon lähteneet olivat erittäin tyytyväisiä saamiinsa ohjeisiin ja ravintolisiin. Tänä vuonna tilaisuuden asiasisältöä on kohdennettu entistä enemmän vastaamaan Päitsille lähtijöiden tarpeita sekä on varattu enemmän aikaa kuulijoiden kysymyksille.

Tilaisuuden hinta on 10€ (EMK:n jäsenet ja junnut 5€). Hintaan kuuluu kahvi ja sämpylä sekä tietopaketti. Tilaisuus pidetään lauantaina 8.2.2003 kello 16:00 osoitteessa Motelli Nupurin kartano, Nupurinkalliontie 3, Elisa karttasivu 60:83/66.

Ilmoittautumista toivotaan sähköpostilla: taru.koskinen@iki.fi tai tekstiviestillä puh. 045-6791252.

tiistai 21. tammikuuta 2003

Nimienkeruu moottoripyörien verotuksen järkeistämiseksi

SMOTO on käynnistänyt nimienkeruukampanjan moottoripyörien erillisverotuksen järkeistämiseksi. Nimienkeruu on osa laajempaa moottoripyörien erillisveron kaatokampanjaa. Moottoripyörien harrastajille, erityisesti korjaajille ja kunnostajille autovero on suurin ongelmien aiheuttaja, korkeasta erillisverostahan johtuvat myös sekavuudessaan maailmaluokkaa olevat prosenttisäännöt.

Täytetyt adressit voi palautaa mp-näyttelyssä tai viimeistään 7.2.2003

Täytettävä adressi löytyy osoitteesta: http://www.mmaf.fi/documents/autoverolaki-nimienkeruu-20030121.rtf (47,6KB). Kerää adressiin sukulaisten, naapurien ja työkavereiden nimet ja palauta allekirjoitetut adressilomakkeet joko postitse tai mp-messuilla SMOTOn osastolle (osoitteet itse lomakkeessa).

Lisätietoa sekä SMOTO:n http://www.smoto.fi/ että MMAF:n http://www.mmaf.fi/ www-sivuilta.

sunnuntai 19. tammikuuta 2003

Talvehtiva motoristi

(Teksti: Jokke Viitapohja, juttu julkaistu alunperin Söhmissä talvella 1999)

Sankan lumisateen himmentämän katuvalon kellertävä, rikki kivitetyn suojalasin leikkaama ohut valoviiru yrittää turhautuneena tunkeutua pimeään talvi iltaan. Valojuovan keltainen sormi yltää hädin tuskin korttelin puoliväliin, jonka toisessa päässä sen virkaveli tuijottaa sokeana ja totaalisen apaattisena kohti ainokaista, lumikinokseen katoavaa, lahosuojattua jalkaansa Sen kuhmurainen alumiininen suojus heilahtelee tuiskutuulessa puolelta toiselle äännellen hiljaa kuin kaukainen kirkonkello.

Korttelin keskellä, orapihlaja aidan talvisten luurankojen muodostaman portin välisestä aukosta ilmestyi tasaisin väliajoin esiin tumma hahmo. Hahmo liikkui hämärässä kuuluvasti ähkien, ja tarpoi edestakaisin loppumattoman tuntuisen lumituiskun keskellä. Edellään tuo tumma hahmo työntää lumikolaa, jonka keräämän saaliin hän kävi tyhjentämässä portin molemmin puolin oleviin ojiin. Pyryn piiskaama nuoskalumi on painavaa tavaraa, ja hahmon jaloissa olevat kumisaappaat eivät millään tahdo saada pitävää otetta hangesta.

Nykivin liikkein hän kampeaa taas yhden täyden kolallisen ojaan, joka onkin täyttynyt jo melkein koko pituudeltaan yhä korkeammaksi nousevaksi keoksi. Kun molemmat saappaanvarret ovat pariin kertaan uponneet äkisti alta pettävän lumenpinnan alle, ja keränneet ne täyteen märkää lunta, hahmo katoaa taas portista pihan puolelle uuden lastin hakuun.

Peltinen lumikola töksähtää kinoksen piilossa olleeseen esineeseen, ja hahmo taipuu kaksinkerroin kolan ylle kahvan osuessa sopivasti hänen palleaansa. Hahmon päätä verhonnut, lumen koristelema lippalakki lennähtää äkisti tyhjenneeseen lumikolaan. Korisevan puhalluksen saattelemana ...itttuuuuh jää hetkeksi roikkumaan ilmaan huuruisena pilvenä. Liioitellun rivakoin askelin miespuoliseksi paljastunut lumenluoja kiertää kolan, ja painaa nyt jo lumella molemmin puolin verhoillun lakkinsa nykivin, tiukoin liikkein takaisin päähänsä. Maahan tiukasti kiinni jäätynyt este, johon kola on osunut, paljastuu mytyksi nahkaisia hansikkaita. Eikä kyseinen mytty ole mitkä tahansa hanskat.

Mytty sattuu olemaan kyseisen miehen mitä henkilökohtaisimmat, parhaimmat, ja sikapaljon maksaneet ajohansikkaat. Tämän löydöksen aiheuttamasta, kauas ulospäinkin näkyvästä tunnekuohusta hänen mielessään, voimmekin melkoisella varmuudella päätellä miehen talvehtivaksi motoristiksi.

Talvehtiva motoristi tuijottaa jääsohjon peittämää hansikasparia lasittunein silmin, eikä selvästikään halua uskoa näkemäänsä todeksi. Talvehtivan motoristin perheeseen kuuluva, orastava motoristin alku oli katsellut niitä jo pitkään sillä silmällä. Kyseisen pikkumiehen mielenkiinto kyseisiä hansikkaita kohtaan perustui väittämään, että väkevän sankarillisia tekoja suorittavat prätkähiiret kuulemma käyttivät seikkailuissaan hyvin samantyyppisiä hanskoja. Tuon niin tärkeän perhesovun säilymisen kannalta talvehtivan motoristin ruokakunnassa, oli erittäin hyvä, että kyseinen hansikkaiden omavaltaisen lainauksen suorittanut nuorimies oli jo unen helmoissa.

Äkillinen muistikuva tänä iltana urheiluruudussa esitettävästä kolmenkymmenen sekunnin mittaisesta, jossain päin maailmaa ajetusta superbike osakilpailusta iskostui miehen jo hieman sekaisen mielenmyllerryksen syövereihin. Suuren, verhot avoinna olevan olohuoneen ikkuna kertoi karua kieltään. Kyseinen mammuttimainen spektaakkeli oli juuri menossa. Television välkähtelevä kuvajainen heijastui miehen verkkokalvoille juuri sopivan epäselvänä. Hetken aikaa hän helli ajatusta rynnätä sisälle lumisista vaatteistaan huolimatta, mutta kuuluttajan suuren pärstän ilmestyminen ruutuun lopetti moiset haihattelut alkuunsa. Jäätynyt hansikasmytty lensi kaaressa kohti autotallin ovea, eikä niiden aiheuttama kolahdus ollut ehtinyt vielä kunnolla vaimentua, kun mies oli jo kumartunut kaivamaan yhä sankkenevan lumipyryn peittämää lumikolan kahvaa jostain kinoksien uumenista. Lumikola oli nimittäin omituisesti saanut hetkeksi siivet tuossa äkkipysäyksessään, ja se löytyikin yllättävän kaukaa lentoonlähtöpaikastaan. Ilmalennon aikana kolan jo ennestään apukoulumaisista hitsaussaumoista toinen oli revennyt lopullisesti.

Ja talvehtiva motoristi jatkoi tuota varsin mielenkiintoista iltapuhdettaan, vasemman silmänsä huomattavasta nykimisestä huolimatta. Varsinkin kun äskeisen löydöksen tiimoilla kulunut hetki oli antanut taas lumisateelle pienen etumatkan, ja peittänyt jo pihan kertaalleen auki kaivetut kulkureitit lähes umpeen. Mies rypisti jo ennestään mustaksi suoraksi viivaksi muuttuneet kulmakarvansa vielä tiukemmin yhteen. Ja kas ihme, kun hän keskittyi työhönsä aivan kaikella tarmollaan, viallinenkin kola oli edelleenkin tehokkaampi työväline esimerkiksi verrattuna lasten lumilapioon. Eikä lumimäärä pihassa ei juurikaan päässyt lisääntymään, kun ei pitänyt liian pitkiä huilitaukoja. Ei ainakaan sanottavan paljon. Kellon lähestyessä puoltayötä, lumisade viimein taukosi.

Mies ähelsi viimeisen puolikolallisen portin pieleen kertyneen lumivuoren kupeeseen. Litimärästä lippalakista nousi tasainen höyryvana kohti yötaivaalla mustanharmaina roikkuvia lumipilviä. Uupunut, talvehtiva motoristi nojautui selkä kivusta säteillen lumikolan huojuvaan kahvaan, kuin rampa kainalosauvaan. Hän nosti hieman harittavan katseensa kohti pimeyteen katoavaa hikihuuruvanaa. Ja kirosi mielessään. Huomenna viimeistään tuokin kostea huuru muuttuisi pilvissä kevyesti suolaiselle maistuviksi lumikiteiksi. Ja sataisi takaisin hänen pihalleen. Muutamien muiden vähemmän suolapitoisten lumikiteiden kanssa. Miehen puuskuttava hengitys alkoi hiljalleen tasaantua, ja läheisellä tiellä kulkeneen auton loittoneva ääni alkoi vaatia hänen, lähes tyhjän mielensä palaamista takaisin nykyhetkeen. Auton ääni oli muistuttanut häntä vielä jostain, jostain joka liittyi aina väjäämättä tämänkaltaisiin iltoihin. Ja mies muisti .......jumalauta.........auramies !! Hiestä märät kulmakarvat kuroutuivat uudelleen tiukasti yhteen, ja epäselvinä väikkyneet kuvat alkoivat saada ymmärrettäviä muotoja. Miehen tiukoille solmuille kääntynyt mieli aloittaa jo aiemmin muutamia kertoja mielikuvituksensa kehittämän, ja ohjaaman filmin hitaan kelaamisen. Kertojan närkästynyt ääni, joka suuresti muistuttaa hänen omaansa, alkaa kaikua hänen päänsä sisällä.

"Sitten kun sataa sitä lunta, auramies saatana vaanii jossain kulman takana odottaen oikeaa hetkeä. Heti kun saat kartanon pihan kalvettua puhtaaks rännästä, ja sammutat ulkovalon, ukko perkele pudottaa Valmetin kolan maahan ja kuntalaisia halveksuen kerää kaikkien portin reiän kohdalle talon korkuisen lumivallin. Ei tahdo tyhmä duunari ymmärtää mistä se kaiken sen lumen kaapii, teidenhoitoon erikoistunut osasto lienee ostanut sitä ehkäpä Harjavallan seudulta, on niin tumman väristäkin. Aamunraikkaana ja valmiiksi myöhästyneenä töihin lähtiessä et kerkee sitä kasaa tasaseks taputteleen, ja kun ilmat on mitä on, kunnan virkamiehien tilaama kello neljäntoista pikapakkanen sementoi vallin timantinkovaksi. Sitä sitten koko pitkän illan kilkuttelet autolla yli ajettavaksi, sillä halpahallista ostetulla puoleen väliin haljenneella ikitakuu muovilapiolla. Ja eikös aamulla taas ole suojakeli, joka puolen päivän aikaan alkaa pudotteleen pefletin kokosia lumikokkareita yläkerrasta kohti vetistä tienoota. Tunnissa on satanu koko viime kesän panttaaman vesimäärän, joka lumeksi muunnettuna tarkoittaa melko paljon. Hikinen, vapisevin jaloin sisälle taloonsa raahautuva ainaisen lumensiirron masentama talollinen vetää oven kiinni perässään.

Hän näkee sielunsa kostunein silmin, miten aurakuski heittää taas kolhiintuneen mustasta kahvista täysinäisen airaminsa valmetin penkin taa, ja käynnistää voimakkaasti savuttavan traktorinsa. Auramies hymähtää ylimielisesti, ja katsahtaa ainaisesta kuntalaisten vaanimisesta kavennein silmin likaiseen tuulilasiin imukupilla kiinnitettyyn ylityövihkoonsa, joka on täynnään kaikille kirjoitutaitoisille lähes tuntemattomia merkintöjä. Likaisen näppylähanskan verhoama käsi piirtää narusta roikkuvalla lyijykynänpätkällä vaivalloisesti uudet koukerot edellisten jatkeeksi, jalan tahdottomasti vatkatessa kaasupoljinta edestakaisin. Traktorin kattoon kohtuuttoman suurin peltiruuvein kiinnitetty ikivanha kasettisoitin on pudottanut aikoja sitten kaikki nappulansa dieselmoottorin tärinästä, eikä Matin ja Tepon parhaita saa koskaan vaikenemaan.

Kasetti on peruuttamattomasti jumiutunut koneen uumeniin. Edestakaisin huojuva ja välillä täysin tunnistamaton ääni kiertää hyttiä vaimentuen ainoastaan tupakantumppien peittämään kumimattoon, johon miehen kalossien mukanaan tuoma sohjo somasti sekoittuu. Täysin rytmitajuton auramies sotkee musiikin lumoamana tuota väkevänhajuista velliä yhtäaikaa molemmilla jaloillaan, ja ruskeankeltainen massa roiskahtelee ovien alaosassa oleville laseille, kuin viattoman veri alennuksella myytävissä kauhufilmeissä. Hytin lattialta nouseva väkevä huuru sekoittuu dieselin pakokaasuihin, jotka vastustamattomasti tunkevat sisään jokaisesta raosta ja reiästä, joita ruostunut hytti tarjoaa ylenpalttisesti. Suurimpiin reikiin mies on tunkenut voipaperipalloja, joita monien vuosien kunniakas uurastus auramiehenä on eväsleipien ympäriltä tuottanut, mutta tukkimattomien reikien lukumäärä on matemaattisesti katsoen ylivoimainen. Tuo lähes kosketeltava paksu aromi imeytyy lämmityslaitteeseen, jonka raitisilma aukon sinne sullottu kuntalaisten valituskirje pitkine nimilistoineen tukkii. Se sekoittuu vuotavan lämmityslaitteen kennosta höyryävään pakkasnesteeseen, ja työntyy kohisten takaisin hyttiin. Auramies imee ahnaasti tätä tuttua eliksiiriä pitkinä sojottavien nenäkarvojensa läpi, josta se imeytyy hänen muutenkin yksinkertaisen mielensä jatkeeksi. Syvällä muodottoman pään sisällä viiruiksi kaventuneet silmät palavat tuuheiden kulmakarvojen alla kuin tulessa, ja mies sylkäisee suupielestään loppuun imeskellyn tupakantumpin kohti hytin lattiaa. Viimeistenkin pihavalaisimien sammuttua ympäristössä hän on viimeinkin valmis. Tyhjäkäyntiä naksutellut valmet herää eloon, oranssinen välkähtelevä valo alkaa kiertää vimmaisesti latausjännitteen nousun myötä, kun auramiehen risainen kalossi makaa koko painollaan ruosteisen kaasupolkimen päällä. Paukahtaen kytkinpoljin kimmahtaa toisen ka lossin alta esiin, ja lumiketjujen helähdys saattaa traktorin esiin kioskin takaisesta piilopaikastaan kuin ammuttuna. Ilmassa poukkoilevat eturenkaat kääntyvät määrätietoisesti kohti tienhaaraa, jonka varrella talvehtiva motoristi käy epätoivoista taisteluaan talvisia luonnonvoimia vastaan".

Voimakas väristys käy läpi talvehtivan motoristin, ja herättää hänet huomaamaan märän takinselkämyksen läpi hiipineen kylmyyden. Kutiava tunne toisessa sieraimessa, ja karheus kurkun perällä muistuttaa jo päivemmällä itsensä olemassaolosta huomautelleesta, alkavasta flunssasta. Yhä höyryävä lippalakki singahtaa uudelleen hankeen voimakkaan pärskäyksen saattelemana, ja kaikkinainen voimantunne katoaa saman tien miehestä. Nousevasta kuumeesta kielivä heikotus hiipii miehen kaikkiin jäseniin, eikä edes koko illan aikana koottu erilaisten patoutumien suma pysty sitä ohittamaan. Talvehtiva motoristi nostaa lakkinsa maasta kuin se olisi maailman painavin esine. Lakkia toisessa kädessään roikottaen, toisella lumikolaa perässään vetäen hän raahautuu kohti autotallin välistä pilkottavaa valojuovaa kuin haudastaan lomilla oleva ruumis. Autotallin oven toinen puolisko avautuu hetkeksi kokonaan, ja valaisee lumisen pihapiirin. Miehen oikea jalka heilahtaa, ja oven edessä maannut musta mytty lentää kaaressa autotallin seinällä olevalle hyllylle. Jo hieman sulanut mytty pudottaa hyllyyn osuessaan joitakin siellä olleita esineitä, jotka osuessaan betonilattiaan päästävät kilahtavia, niiden todennäköisestä rikkoontumisesta kieliviä ääniä. Kattovalaisimen kirkas valonheijastus osuu keskellä tallin lattiaa kimaltelevaan moottoripyörään. Pitkän talven aikana moneen kertaan vahatuista muovipinnoista valo heijastuu monina kirkkaina pisteinä, kadoten saman tien yön pimeyteen sekä oven kohtalaisen kovaääniseen sulkeutumiseen. Syvä hiljaisuus laskeutuu pihapiiriin. Tuon hiljaisuuden rikkoo vain oven takaa kuuluva raivoisa aivastus, joka saa seinän nojalle nostetun, lumilapion kaatumaan. Se kaatuu eteenpäin kuin hidastetussa filmissä, suoraan mitätahansakestävälle, muoviselle kahvalleen. Harmaat muovinkappaleet sinkoilevat ympäri pihaa, piirtäen heikkoja viivoja juurisataneen lumen pintaan. Sen teipillä korjattu varsi osoittaa kuin syyttävä sormi kohti orapihlajien muodostamaa porttia, jonka takana oranssi, välkähtelevä valoa alkaa hiljalleen voimistua.

Korkean, lumen peittämän mustan kuusikon halkaisee kaksi kellertävää huojuen lähestyvää valopistettä. Dieselin kurnuttava ääni paljastaa tulijan traktoriksi, jonka teräksinen lumikauha kolisee löysiksi kuluneissa kiinnitystapeissaan. Auramies on tulossa kotiin. Traktori pysähtyy nytkähtäen pienen, hirsirakenteisen talon eteen. Sen valot sammuvat hitaasti hiipuen, ja hirsinen tumma rakennus sulautuu uudelleen pimeään. Auramies hapuilee ryppyisen muovikassin istuimen takaa kouraansa, ja kompuroi ulos ahtaasta hytistä. Peltinen läimäys kertoo traktorin oven sulkeutumisesta, ja mies nojautuu suureen takarenkaaseen oikaistakseen istumisesta särkevää selkäänsä.

Hän on jättänyt traktorin käymään, Kunnan keskuskorjaamolla vietetyt lyhyet huoltohetket ovat vammauttaneet myös lohkolämmittimen toiminnan lopullisesti. Aamuyön tunteina mitä suurimmalla todennäköisyydellä alkava lumentulo tietää aikaista herätystä, eikä auramiehen valmet ole järin innostunut kylmistä herätyksistä. Niin kuin ei auramieskään. Sitäpaitsi moottorin öinen leppoisa naksutus kuuluu hänen makuuhuoneeseensa juuri sopivasti vaimentuneena, ja sekoittuu kumman hypnoottisesti hänen venäläisen herätyskellonsa äänekkääseen tikitykseen. Niiden yhteinen epärytminen ääni vaivuttaa auramiehen mukavasti uneen, jota tosin silloin tällöin, häiritsevät moneen kertaan luetun ikivanhan miestenlehden haalistuneet kuvat.

Miehen silmät alkavat pikku hiljaa tottua kaikkialla vallitsevaan hämäryyteen, ja hän suunnistaa askeleensa kohti talonsa mustaa sihluettia. Matkalla hän vilkaisee nopeasti talon vasemmalla puolella oleva ulkorakennusta, jonka ovensalvassa roikkuu pimeässäkin kiiltelevä, suuri kromipintainen lukko. Mies sulkee ulko- oven takanaan, nousee muutamat narisevat puuportaat, ja työntää keittiöön johtavan oven auki. Pienen keittiön kattovalaisin syttyy, ja mies kävelee saappaitaan riisumatta tiskipöydän luo. Hän nostaa huomattavasti keventyneen eväspussinsa pienen keittiön tiskipöydälle, ja huuhtelee tyhjentyneen airaminsa vesihanan alla aamua varten.

Vastentahtoisesti illalla mukaan otettu terveysjugurtti löytää itsensä taas jääkaapista, ja jää tyynesti, kansi hieman pullistuneena odottamaan uutta aamua. Hän taittelee tunnontarkasti laskoksille nuhraantuneen sokoksen muovikassin, ja työntää sen tiskipöydän ja kaapiston väliseen rakoon. Tiskipöydän vieressä olevan komeron ovi aukenee, ja hapuileva käsi löytää alahyllyltä hakemansa. Pulleavatsainen konjakkipullo kolahtaa ontosti osuessaan punaruutuisen, punaruutuisen kerniliinan peittämään pöytään. Sen vierelle ilmestyy harmaaksi naarmuuntunut juomalasi, joka täyttyy klunkuttavan äänen saattelemana piripintaansa saakka. Mies istahtaa raskaasti pöydän päässä olevalle, moneen kertaan paksulla öljymaalilla maalattuun tuoliin. Nopea kulaus lasista tyhjentää sen melkein kokonaan, ja tyytyväisen ähkäyksen saattelemana hän nojautuu taaksepäin tuolissaan. Hän sulkee silmänsä, ja odottaa konjakin tuoman raukean lämmön leviävän puutuneisiin jäseniinsä. Toinen kulaus tyhjentää lasin viimeistä tippaa myöten, ja keittiön nurkassa hehkuvan porinmatin säteilemä pehmeä lämpö, alkaa konjakin vaikutuksen auttamana tunkeutua miehen paksun takin läpi. Mies avaa silmänsä, ja hänen katseensa osuu edellisvuoden tyttökalenterin vieressä, seinällä roikkuvaan avainnippuun. Nipussa on kymmeniä erilaisia avaimia, mutta yksi niistä hohtaa vielä uutuuttaan. Mies huokaisee, vääntäytyy vaivalloisen tuntuisesti ylös istuimeltaan, ja kaappaa avainnipun suureen kouraansa. Hän tuijottaa hetken avaimia, kuin tietämättä mitä niille pitäisi tehdä, mutta lähtee kuitenkin astelemaan huoneen poikki kohti eteiseen johtavaa ovea.

Ulkona mies ohittaa traktorinsa, jonka lämmin moottori nakuttaa tasaista rytmiään hiljalleen alkavan lumisateen sekaan. Ulkorakennuksen luona miehen paksut sormet kaivavat nipusta esiin kiiltävimmän, ja avaa oven poikki kulkevan, paksun salparaudan lukon.

Oven eteen on kertynyt korkea lumikinos, ja miehen on vedettävä kaksin käsin sitä auki. Viimein ovi raottuu sen verran, että mies mahtuu pujottautumaan sisään. Korkealla rakennuksen katossa oleva yksinäinen lamppu syttyy, ja sen kelmeä valo leviää hieman vastahakoisen tuntuisesti rakennuksen sokkeloihin. Kymmenien vuosien aikana kertyneet, sekalaiset romukasat olivat valloittaneet rakennuksen joka kolkan. Mies ei kuitenkaan ollut kiinnostunut muista esineistä, kuin aivan takimmaisessa nurkassa olevista, paksujen risaisten täkkien peittämistä suurehkoista mytyistä. Ja suuntaakin määrätietoisin askelin tuohon nurkkaukseen. Noita myttyjä oli kaksi, melkein toisissaan kiinni.

Hän kaivoi rintataskustaan ryppyisen tupakka askin, ja sytytti savukkeen. Savuke kiersi hermostuneesti miehen suupielestä toiseen, kun hän alkoi vetää peitteitä sivulle. Peitteiden alta paljastui kaksi moottoripyörää. Niiden maalipinnat kiiltelivät ohuen pölykerroksen alta tässä heikossa valaistuksessa kilpaa, vaikka toinen niistä oli melkoisen uusi, ja toinen viisikymmenlukulainen jawa. Uudehkon isokokoisen matkabemarin mittarissa oli vain vajaa kolmetuhatta kilometriä, ja se tuoksui jopa tässä kylmässäkin varastossaan uudelta. Jawan moottorin alle oli kerääntynyt pieni öljyläikkä, jonka laudoista tehty, rutikuiva lattia oli ahnaasti imenyt sisäänsä. Muuten ohutta pölykerrosta lukuun ottamatta, kummatkin pyörät olivat moitteettoman puhtaita, aina renkaiden uria myöten. Mies istahti jawan satulalle, ja istui siinä pitkän ajan painellen kytkintä ja jarrukahvaa vuorotellen.

Viimein hän nousi pyörän selästä, ja takamuksiaan pyyhkäisten istui bemarin leveälle satulalle. Hän käänsi virta-avainta, ja monet eriväriset merkkivalot syttyivät sen mittaritauluun. Muutaman kierroksen pyörähdettyään sen boxerimoottori hyrähti käyntiin. Moottorin aiheuttama kevyt värinä jalkatapeissa, ja kahvoissa sai leveän hymyn nousemaan auramiehen yleensä muuten niin totisille kasvoille. Kaiuttimista kuului hiljainen napsahdus, kun hän kytki pyörän nelipistestereot päälle. Kahvanlämmittimet olivat jääneet päälle viimeisestä syksyisestä reissusta, ja niiden odottamaton lämpeneminen tuntui uskomattoman miellyttävältä miehen jo hieman kohmeisiin käsiin.

Keskiöinen, sankka lumipyry kietoi talvisen maiseman sisäänsä. Melkein vaakasuoraan tuiskuava lumi kiisi yli elottoman peltoaukion, ja iski pienen talon vieressä olevan, korkean ulkovaraston kimppuun. Se löysi raolleen jääneen oven, mutta ei saanut sitä revittyä saranoiltaan, koska oli menettänyt osan voimastaan kiertäessään päärakennusta. Muutamat lumihiutaleet onnistuivat pujahtamaan heikosti valaistun rakennuksen harvan seinälaudoituksen välistä sisään. Ne putoilivat mikä minnekin, jääden odottamaan enemmin tai myöhemmin tapahtuvaa muodonmuutostaan. Eräs niistä putosi suoraan kuuman moottoripyörän pakoputken päälle, ja kiukkuisesti sihahtaen katosi saman tien. Ennen haihtumistaan se ehti kuitenkin nähdä tuon jotenkin tutun olennon, jonka se uskoi tunnistavansa jo monien talvien takaa. Se tunnisti auramiehen, jonka traktorin kauhassa se oli muutaman kerran tahtomattaankin matkustanut. Vivaldin neljä vuodenaikaa kaikuivat moottoripyörän kaiuttimista rakennuksen seinien heijastamina, ja tuon kauniin musiikin sävelet kaikuivat kuin kirkossa soitettu kuolinmessu. Ja jos olisi osannut katsoa juuri oikeaan kohtaan, olisi saattanut nähdä, että pakoputken kromiseen pintaan sulaneesta lumihiutaleesta jäi vaalea rengas, aivan kuin siinä olisi ollut hiven suolaa.

Mutta auramies ei moista pientä yksityiskohtaa huomannut, hän matkusti yhä moottoripyörällään jossakin kaukana täältä. Nuo tiet olivat mukavasti mutkaisia, eikä niillä ollut juuri muuta liikennettä. Ja lämmin ilma väreili noiden teiden pinnoilla, nousten takaisin kohti pilvettömällä taivaalla loistavaa keskipäivän aurinkoa.

keskiviikko 15. tammikuuta 2003

Harrastajajärjestöjen lausunnot autoverolain muutosehdotuksesta

Vuoden alussa suoritettu sähköpostikampanja autoverolain muutosehdotuksen puutteista tuotti tulokseksi mahdollisuuden antaa kirjallinen lausunto valtionvarainvaliokunnan verojaostolle. Tämä on merkittävä saavutus, lausunnon antaminen autoverolain muutosesityksistä on ollut aina erittäin hankalaa tai mahdotonta.

Lausuntojen mukaan lakiehdotuksessa on merkittäviä puutteita EU:n vapaata kauppaa ja tavaroiden vapaata liikkumista koskevien EU:n perustamissopimuksen määräysten, perustamissopimuksen nojalla annettujen säädösten, sekä yhteisöjen tuomioistuimen päätösten suhteen.

Kirjekampanja jatkuu maapostilla

Tilanne Eduskunnassa muuttuu koko ajan ja motoristien on syytä pitää painetta yllä autoverolain puutteiden muistamiseksi. Sähköpostin käyttäminen johtaa kuitenkin kansanedustajien toiminnan hankaloitumiseen postilaatioiden täyttymisenä joten kehotamme harrastajia siirtymään perinteisen kirjepostin käyttöön.

Mallikirje löytyy osoitteesta http://www.mmaf.fi/documents/autoverolaki-kampanjakirje-20030106.rtf (14,6KB). (1) Lisää kirjeen alkuun nimesi ja osoiteesi, (2) lisää alkuun vastaanottaja, (3) tulosta, allekirjoita ja lähetä kirjeenä maapostilla. Kansanedustajien nimet löytyvät Eduskunnan www-sivuilta. Kirjeet voi lähettää omalle kansanedustajalle osoitteeseen: Kansanedustaja, Etunimi Sukunimi, Eduskunta, 00102 EDUSKUNTA / RIKSDAGEN.

Lisätietoa ja itse lausunnot:

keskiviikko 8. tammikuuta 2003

Kirjekampanja kantaa hedelmää

Motoristien etujärjestöjen masinoina kirjekampanja moottoripyöristä maksettavan autoveron epäkohtien ja puutteiden korjaamiseksi on sikäli onnistunut, että Eduskunnassa on noteerattu motoristien huolet ja asiaan on useiden eri kansanedustajien vastausten mukaan luvattu perehtyä perusteellisesti.

Eduskunnan kahviosta kantautuneiden epävirallisten arvioiden mukaan kampanjakirjeitä meni ensimäisen kampanjavuorokauden aikana perille yli tuhat kappaletta! Näinollen voitaneen todeta, että kampanja on saavuttanut ensimmäisen tavoitteensa huomion osalta ja kirjeiden lähettäminen ei enää ole välttämätöntä.

Vaikka kampanjan lopullinen tavoite epäonnistuisikin ja autoverolain ehdotus hyväksyttäisiin karvoineen niin kampanjaa ei voi sanoa turhaksi. Jos ongelmia ei nyt korjata niin ne ovat ainakin perusteellisesti tiedossa. Tämä edesauttaa seuraavalla kommentointikierroksella, sellainen tulee varmasti joskus.

Lisätietoa: Voit vaikuttaa - Kampanja moottoripyöräveron muuttamiseksi (6.1.2003) sekä Hallitukselta esitys autoverolain muuttamiseksi (1.1.2003).

SMOTO käynnistää tukihenkilö- ja kriisiaputoimintaa

Suomen Motoristit ry. (SMOTO) on käynnistämässä vuonna 2003 tukihenkilö- ja kriisiaputoimintaa, jonka tavoitteina ovat muun muassa traumatisoivan tapahtuman jälkeisen tunnereaktion lieventäminen sekä esimerkiksi jatkohoidon neuvonta.

Tämä MoTukka-palvelu on tarkoitettu motoristeille, jotka ovat kokeneet jonkin traumatisoivan tapahtuman eli vaikkapa joutuneet moottoripyörällä läheltä piti -tilanteisiin tai onnettomuuteen, joutuneet väkivallan uhreiksi tai menettäneet läheisen ihmisen. Toisin sanoen; kun kyseessä ovat erilaiset ruumiilliset ja/tai henkiset stressireaktiot eikä avun tarvitsijalla ole läheistä ihmistä, jonka kanssa purkaa tapahtumia tai jolta saada tietoa avun hakemiseen.

Tukihenkilöt ovat pääsääntöisesti alan ammattilaisia eri ovat toimineet kukin omassa työssään tukihenkilönä tai kriisiauttajana. Toimintaan valitut henkilöt ovat myös itse motoristeja.

Lisätietoa: http://www.smoto.fi/

BajaHill Helsingin moottoripyöränäyttelyssä


Helsingin Moottoripyöränäyttely 31.1.-2.2.2003 BajaHill:n toimittajat tulevat tänäkin vuonna kuvaamaan ja kirjoittamaan messujen malli- ja tavaravalikoimaa. Myös moottoripyöristä voidaan kirjailla sananen.

Järjestyksessään 34. Helsingin moottoripyöränäyttely (http://www.mp-messut.sci.fi/) on paitsi merkittävä alan myynnin ja tuote-esittelyjen areena niin myös motoristien suurin vuotuinen kokoontuminen. Messujen kävijämäärä on ollut vuodesta toiseen nousussa ja kahtena edellisenä vuonna messuilla on käynyt kolmen päivän aikana yli 50000 kävijää.

Messut avataan yleisölle perjantaina 31.1.2003 kello 10:00. Messujen aukioloajat ovat pe 31.1.2003 10:00-20:00, la 1.2.2003 9:00-18:00 ja su 2.2.2003 10:00-18:00. Pahin tungos on perinteisesti odotettavissa lauantain aikaiseen iltapäivään.


Helsingin moottoripyöränäyttely 1.-3.2.2002 - Kuva: (c) Timo Muilu Helsingin moottoripyöränäyttely 1.-3.2.2002 - Kuva: (c) Matti Sulanto
Helsingin moottoripyöränäyttely 1.-3.2.2002 - Kuva: (c) Matti Sulanto
Helsingin moottoripyöränäyttely 1.-3.2.2002 - Kuva: (c) Matti Sulanto Helsingin moottoripyöränäyttely 1.-3.2.2002 - Kuva: (c) Janne Tervola Helsingin moottoripyöränäyttely 1.-3.2.2002 - Kuva: (c) Janne Tervola

maanantai 6. tammikuuta 2003

Voit vaikuttaa - Kampanja moottoripyöräveron muuttamiseksi

Nyt on aika toimia moottoripyörien verotuksen ja säädösten epäkohtien vuoksi. SMOTO on laatinut mallikirjeen, jonka avulla voit henkilökohtaisesti lähestyä kansanedustajaasi sekä tuntemiasi median edustajia.

Voimme vaikuttaa moottoripyörien verotuksen epäkohtiin vain massalla. Tämä edellyttää jokaisen motoristin aktiivisuutta. Tavoitteena on, että sanomamme ylittää kansanedustajien huomiokynnyksen niin, että moottoripyörien verotus laitetaan kuntoon kerralla ilman uutta useiden vuosien oikeustaistelu- ja valituskierrettä.

Mallikirje löytyy osoitteesta: MMAF: Sinä voit vaikuttaa - Kampanja moottoripyöräveron tiimoilta (6.1.2003).

lauantai 4. tammikuuta 2003

Karttialat ajavat jääradan SM-sarjan

(tiedote 30.12.2002)
Viime vuonna RR:n sivuvaunuluokan Supersiden MM-sarjassa debytoineet Tero ja Timo Karttiala ajavat tammikuussa käynnistyvän jääradan SM-sarjan viisi osakilpailua. Veljekset hyppäävät tuolloin 520-kuutioisen nelitahtisen KTM-sivuvaunupyörän puikkoihin. Kauden ensimmäinen osakilpailu ajetaan 26.1. Mäntyharjussa.

-Haemme jääradoilta ajotuntumaa kesää ja asvalttiratoja varten, vaikka jää ei välttämättä vastaakaan kesäisissä olosuhteissa ajoa. Toinen syy on ajokunnon hakeminen. Teron opiskelun ja minun työkiireitteni vuoksi jäi kuntoharjoittelu joulukuussa vähäiseksi, matkustaja Timo Karttiala kertoo.

Viime vuonna jääradan sivuvaunuluokka ajettiin ensimmäisen kerran yksisylinterisillä moottoreilla. Tuolloin sarjassa oli viitisentoista kilpailijaparia. Tänä vuonna kilpailijoita on Timo Karttialan arvelujen mukaan hieman enemmän.

Karttialan veljeksillä on alkavaksikin kaudeksi Permanent-tiimipaikka RR:n sivuvaunuluokan MM-sarjassa. Heille on varattu viimevuotinen kilpailunumero 30. Kilpailukauden rahoituksen järjestyminen ratkeaa tammikuussa, jolloin lopullinen päätös MM-sarjaan menosta tehdään.


Tero toimii kuljettajana, pikkuveli Timo matkustaa. Kuva © Matti Sulanto

keskiviikko 1. tammikuuta 2003

Hallitukselta esitys autoverolain muuttamiseksi

Valtiovarainministeriö antoi vuoden lopussa vastineensa KHO:n aikaisemmin antamaan tuomioon. Tuomio koski käytettynä maahan tuodun ajoneuvon verotusta ja veron määrää ja johti nykyisen autoverolain mitätöimiseen muutamien pykälien osalta. Valtiovarainministeriön vastine kulkee nimellä hallituksen esitys autoverolain muuttamiseksi.

Tämä esitys on ns. pelin avaus. Tätä kirjoitettaessa alkaa varsinainen vääntö lain sisällöstä sekä yksityiskohdista. Uusi autoverolaki lienee voimassa Helsingin moottoripyörämessujen aikoihin.

Kyseessä ei suinkaan ole uusi autoverolaki vaan vanhaa ja paljon paikkailtua autoverolakia paikkaileva lainmuutos. Lakiehdotus ei siis tarjoa uutta veromallia vaan pyrkii paikkailemaan jo aikaisemmin vaikeaksi ja sekavaksi todettua systeemiä entisäkin sekavimmilla säännöillä.

Jopa itse ehdotuksen perusteluissa voivotellaan nykysysteemin ylläpidon ja seurannan vaikeutta sekä niiden epäkohdista johtuneita väärinkäytöksiä. Tähän tarjotaan ratkaisuna entistä sekavampia laskentamalleja ja monimutkaisempia pykäliä. Logiikka mättää, varsinkin kun tähän asti käytyjen oikeustaistelujen valossa väärinkäytöksiä ovat tehneet lähinnä viranomaiset itse.

Komissiolta huomautus ja kysely tahallisesta viivyttelystä

Samaan aikaan kun valtiovarainministeriön virkahenkilöt sooloilevat autoverotuksen kanssa antaa EU:n komissio Suomen hallitukselle "virallisen ilmoituksen" jossa pyydetään hallituksen selvitystä tahalliseen ja jatkuvaan yhteisön oikeuden vastaiseen autoverotukseen.

Komission huomautuksessa sanotaan sanasta sanaan muun muassa seuraavaa: "Suomen viranomaiset ovat ilmeisesti olleet jo usean vuoden ajan tietoisia siitä, että Suomen autoverotus ei ole ollut yhteisön oikeuden mukaista. Näyttää siltä, että Suomen viranomaiset eivät edes pyri korjaamaan selvästi tiedossa olevia yhteisön oikeuden vastaisia kohtia kansallisessa lainsäädännössä."

Motoristit ovat äänestäjiä

Moottoripyöräilevillä kansanedustajilla on nyt näytön paikka. Keväällä pidetään Suomessa eduskuntavaalit ja uurnille suuntaa yli satatuhatta motoristia. Harrastajien etujärjestöt tulevat pitämään huolen, että motoristeille selviää kunkin edustajan panos tulevassa autoverolain puljauksessa.

Miksi tämän pitäisi kiinnostaa motoristeja?

Jarmo kaatuu uudehkon Bemarinsa kanssa parkkipaikalla. Ei mikään iso juttu, pyörä kaatui paikaltaan ja naarmuja tulee sinne tänne. Vaihtoon menee vasen kansi ja pytty, vasemman puolen vilkut ja läjä muita pikkuosia. Koko hoito korjataan vakuutusyhtiön piikkiin.

Seuraavana kesänä Jarmo myy pyörän Pekalle, pyörä on Pekan silmissä täysin virheetön ja uuden veroinen. Pari vuotta myöhemmin Pekan perään ajetaan liikennevaloissa. Pekalle ei käy mitenkään mutta pyörästä menee sekä takapää että keula uusiksi.

Pekka korjauttaa pyörän uusilla, uudemman vuosimallin osilla koska ne ovat heti saatavilla. Pekka pysäytetään saman kesän ratsiassa ja poliisi huomaa, että keula ei ole samanlainen kuin Poliisin omassa, saman vuosimallin pyörässä. Rekisteriotteessa ei kuitenkaan ole merkintää osavaihdoksista joten poliisi poistaa Pekalta kilvet ja määrää muutoskatsastukseen.

Muutoskatsastuksessa katsastusmies kyselee muista osavaihdoksista ja Pekka kertoo avoimesti peräänajosta johtuneista korjauksista. Katsastaja merkkaa nämä ylös mutta huomaa pyörän historiaa kaivaessaan, että peliin on tehty aikaisempien kolareiden takia myös muita korjauksia.

Yhteenlaskussa todetaakin, että ns. prosentit eivät riitä vaan laitteesta pitääkin maksaa autovero uusiksi. Pekka saa katsastusinsinööriltä autoverolapun, korotuksineen 13000 EUR. Pyörällä ei voi ajaa ennen kuin vero on suoritettu. Pekka ei voi uskoa asiaa todeksi vaikka lasku on kädessä ja pyörä kilvetön.

Moottoripyöristä maksetaan korkeaa autoveroa. Tästä on lähinnä kaksi seurannaista:

(1) Kalliit prätkät

Korkean autoveron takia pyörät ovat Suomessa tuplasti kalliimpia kuin muualla Euroopassa.

Autoverolain puutteiden takia tämä taas johtaa monenlaisiin ongelmiin, muun muassa EU:n sisämarkkina-alueella syrjiviin tilanteisiin jos omistajan vaihdos tapahtuu Suomen rajojen yli.

(2) Veronkierron estojärjestelmä

Jotta veroa ei kierrettäisi sen suojaksi on luotu monimutkainen valvontasysteemi, ns. prosentti- ja jyvitysjärjestelmä. Systeemi perustuu käytännössä pulttien ja mutterien laskemiseen ja on johtanut moniin kansalaisen oikeusturvan kannalta arveluttaviin tilanteisiin.

Systeemi tekee pyörien entisöinnin, korjaamisen ja rakentelun vaikeaksi sillä tehtyjen korjausten seurauksia on vaikea tai mahdoton ennustaa. Käytännössä viranomaisia ei muutamia poikkeuksia lukuunottamatta ole kiinnostanut muut kuin selkeästi alkuperäisestä muunnellut ajoneuvot.

Laki ei tee eroa mallin omien tehdasosien, toisen mallin tehdasosien tai itse tehtyjen osien käyttämisen välillä. Osien alkuperäisyyden todistetaakka on omistajalla vaikka osat olisivat edellisten omistajien jäljiltä. Osissa ei yleensä ole mitään malli-, vuosi tai sarjanumeromerkintöjä.

Lisätietoa taustoista ja tähän asti tapahtuneesta