keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Uutta Päijänteen Ympäriajossa 28.–30.3.08

(Kikka)


Jo 73. kerran ajettava Päijänteen Ympäriajo on ottamassa isoa askelta vuoden 2008 kisaansa suunnitellessaan. 80-vuotisen historian aikana vain sota on estänyt kilpailun järjestämisen ja samassa hengessä Mäntsälässä ajetun, viimeisen SM-kisan yhteydessä pidetyssä suunnittelupalaverissa sovittiin tartuttavan nytkin asioihin – vain sota voisi nytkin estää mahtavan, uudistuvan tapahtuman järjestämisen.
Kaiken muun ohella nyt markkinointiin tosissaan keskittyvä järjestelytoimikunta sai kärkikuljettajilta paljon ehdotuksia ja ajatuksia kisan läpiviemiseksi, ja niitä on lähdetty kolme vuoden projektina toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.
Päijänteen Ympäriajo on endurokilpailu, jossa Päijänteen järvi kierretään joko länsi- tai itäpuolta ylös pohjoista kohti ajaen. Noin tuhannen kilometrin kilpailu alkaa perjantaina 28.3. iltapäivällä ja päättyy sunnuntaina 30.3. myös iltapäivällä. Lajisääntöjen mukaisesti kilpailijoiden on myös huollettava pyöränsä. Ei siis riitä, että kilpailija taistelee sekä kelloa että välillä tuulta, sadetta ja pakkasta vastaan, samalla on suoriuduttava myös huoltotoimenpiteistä; renkaiden vaihdosta yms.

Pärinää ja rock’n rollia
Helsingin kaupunki suhtautuu erittäin myötämielisesti suunnitelmiin. Lopulliset luvat ovat lausuntokierroksella, joten vielä ei tarkempia koordinaatteja voi julkaista.
Lähtö ja maali on palautettu Vantaalta Helsinkiin ja niin keskeiselle paikalle, että katsojat pääsevät paikalle yleisillä kulkuvälineillä. Yleisöllä on mahdollisuus tulla seuraamaan vaikkapa pyörien katsastustoimintaa. Katsojat voivat jututtaa kilpailijoita, tutustua tarkemmin heidän kilpakalustoonsa, saada nimikirjoituksia yms. Myös kilpailun ensimmäinen ja viimeinen maastokoe ovat katsojille ”kävelymatkan” päässä. Maustetta lisätään sillä, että täällä nopeimmalle kuljettajalle on tiedossa erikoispalkinto. Yleisöä viihdytetään siis totisella vauhdilla, eikä ”kruisailulla”.
– Suunnitelmissa on rakentaa keinotekoisia hyppyreitä yms. näyttävää, jotta yleisö viihtyy, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kenneth Laaksonen.
Päijänneajon lähtö- ja maalialueesta on valmistumassa ”suuri markkinatori”. Alueelle pystytetään myyntitelttoja yms. alaan liittyvää, katsojat voivat keksiä mielenkiintoista tekemistä moneksi tunniksi kumpanakin päivänä. Markkinahumua riittää!
Kuuluttaja huolehtii tiedonvälityksestä noin 180 kilpailijan startatessa reitille ja ottaa luonnollisesti kaikki maaliin asti jaksaneet myös vastaan maalilavalle.
Suunnitelmissa on kansainväliseen tyyliin merkitä kunnolla, esimerkiksi ”keltaisella liivillä” edellisen vuoden menestyjät. Jos kaikki menee kuten on suunniteltu, viime vuoden voittaja Heikki Timonen starttaa numerolla 1. Muut kympin sakkiin sijoittuneet sitten numeroin 2-10, mikäli ovat kevään 2008 kisassa mukana.
– Lähtöjärjestys on sitten vielä eri juttu, mutta numerointi olisi tämä. Näin pyritään palvelemaan yleisöä kilpailijoiden tunnistamisessa, tiivistää Laaksonen.
Puskista pyritään pois
Yleisöä on ajateltu myös reitin suunnittelussa. Pertti ”Konsta” Kärhä on jälleen saanut aikaan mielenkiintoisen noin tuhannen kilometrin mittaisen reitin, jossa maastokokeita riittää tasaisesti. Aikaisempina vuosina matkan varrelle on osunut melko paljon pimeässäkin ajamista. Nyt Mäntsälän kokouksen perusteella tästä pyritään pois. Kilpailijat olivat yhtä mieltä siitä, että sen lisäksi, että pilkkopimeässä ajaminen on vaarallista, se ei tarjoa yleisöllekään mitään, valokuvaajista puhumattakaan.
– Aikataulu pyritään rakentamaan siten, että kärkikuljettajat saapuvat yötauoille Lahteen juuri pimentyvässä illassa. Katsojille tarjotaan täälläkin samanlaiset mahdollisuudet ”kontaktiin” kilpailijoiden kanssa kuin Helsingissä, paljastaa Laaksonen.
Tosiasia on kuitenkin se, että maaliskuun lopussa pimeys laskeutuu tiettyyn aikaan. ”Pääluokkien” perässä ajavat kunto- ja veteraaniluokkalaiset joutuvat edelleenkin taivaltamaan pimeässä päivien viimeisiä maastokokeita.
– Sehän tiedetään, että monelle ns. kärjen takana ajavalle Päijänteen Ympäriajo on eräänlainen extreme-kilpailu, selviytymisseikkailu, jossa mitataan kunkin kyky päästä maaliin. Ja tähän seikkailuun kuuluu oleellisesti myös pimeässä tai muissa vaikeissa olosuhteissa ajettuja maastokokeita.
    • Pitkälti kilpailijoiden ehdoilla tätä teemme, mutta tärkeänä tavoitteena on saada tästä eteenpäin myös yleisö nauttimaan todella hienosta lajista ja tapahtumasta, tiivistää Laaksonen.

tiistai 30. lokakuuta 2007

GP-voittaja Mike Di Meglio Ajo Motorsportille

Urallaan 125-kuutioisten luokan GP-voiton tililleen ajanut ranskalaiskuljettaja Mike Di Meglio, 19, liittyy ensi kaudella ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan suomalaistallin Ajo Motorsportin riveihin. 
Ajo Motorsportin kauden 2008 toisena uutena kuljettajana ajaa 17-vuotias sveitsiläislupaus Dominique Aegerter. Hänen myötään suomalaistiimi jatkaa nuorten kuljettajien kehitysohjelmaansa MM-sarjassa. 
Samalla Ajo Motorsportin yhteistyö vahvistuu ensi kaudella entisestään Piaggio-yhtymän kanssa. Vuonna 2005 Turkin osakilpailun Istanbulin radalla voittanut ja urallaan edelleen kaksi muuta podiumsijoitusta ajanut Di Meglio saa kaudella 2008 käyttöönsä viimeisintä kehitystyötä edustavan Derbin RSA-tehdaspyörän. 
- Ensimmäinen kautemme Derbin tehdaspyörillä on sujunut kokonaisuudessaan hyvin ja Piaggio-yhtymän tuki on ollut meille erinomainen. Olemme todellakin iloisia siitä, että saamme ensi kaudella käyttöömme RSA-tehdaspyörän. Se on meille fantastinen uutinen, tallipäällikkö Aki Ajo kertoo. 
Toulousesta kotoisin oleva Di Meglio debytoi MM-sarjassa vuonna 2003 Japanin osakilpailussa. Hänellä on tilillään yhteensä 72 GP-starttia. 
- Miken (Di Meglio) ja Derbin tehdaspyörän myötä meillä on koossa vahva paketti ensi kauteen. 
Syyskuun lopussa 17 vuotta täyttänyt Aegerter ajoi ensimmäisen MM-starttinsa niin sanotun villin kortin kuljettajana viime vuonna Portugalin Estorilissa. 
Rohrbach-nimiseltä paikkakunnalta tulevalla nuorukaisella on ennen ensi viikonvaihteena Valenciassa ajettavaa kauden päätösosakilpailua plakkarissaan 17 GP-kisaa, joissa hän on ehtinyt parhaimmillaan sijalle 11. 
Aegerter on ajanut tuloskaudellaan jo kolme kertaa pisteille. 
- Odotamme innolla yhteistyötä Aegerterin kanssa. Hän on ehtinyt osoittaa potentiaalinsa ensimmäisellä täysipainoisella MM-kaudellaan. 
Ajo Motorsportin kuljettajina ovat tällä kaudella ajaneet itävaltalainen Michael Ranseder, 21, ja romanialainen Robert Muresan, 16.

torstai 25. lokakuuta 2007

Polvileikkaus pitää Aron pitkään poissa pyörän päältä

Enduromoottoripyöräilyn nelinkertaisen maailmanmestarin Samuli Aron, 32, oikean jalan polvi operoidaan Helsingissä samoihin aikoihin, kun Suomi käynnistää taistelun MM-joukkuekilpailun kirkkaimman mitalin uusimisesta Chilen La Serenassa 12.-17. marraskuuta. 
- Leikkauspäivä on näillä näkymin 13. marraskuuta ja jos suinkin mahdollista, jo aiemminkin, kertoo Aro. 
Aro olisi ollut valmis leikkaukseen hänen osaltaan henkilökohtaiseen MM-hopeaan päättyneen  kauden jälkeen jo viikkoja aikaisemmin, mutta paperisota vakuutusyhtiön kanssa toi matkaan yllättäviä mutkia. 
- Kun asiat saatiin lopulta kuntoon, minulle ilmoitettiin, että leikkaus on 20. marraskuuta. Sain onneksi aikaistettua operaatiota. Jos leikkaus olisi ollut 20. päivä, niin silloinhan olisin ehtinyt vielä Chilen Sixillekin, hymähtää Aro. 
Aro tietää tarkalleen, että hänellä ei olisi ollut mitään asiaa Sixille kipeän polvensa kanssa, jonka hän kolhi kohtalokkaasti kauden toiseksi viimeisessä MM-osakilpailussa Slovakian Krompachyssa syyskuun alussa. 
- Näin jälkeenpäin kun asiaa ajattelee, niin loppukausi oli minulle täyttä tuskaa. Esimerkiksi Saksan kahden tunnin kisassa se ensimmäinen puolisko meni vielä hyvin, mutta toisella tunnilla jalan päälle ei voinut laittaa enää lainkaan painoa. Oli se niin kipeä. 
Ei ihmekään, sillä magneettikuvat kertoivat karua kieltä. Aron polvesta on revennyt eturistiside ja kierukka on lohjennut. 

Toipumisaika yhdestä kolmeen kuukautta 
Urheiluvammoihin erikoistunut lääketieteen tohtori ja ortopedi Ilkka Tulikoura on kertonut Arolle toipumisajan kestävän kolmisen kuukautta. 
- Tulikouran mukaan pääsen kävelemään kuukauden kuluttua leikkauksesta, mutta sitä on vielä vaikea arvioida, milloin pääsen jälleen ajamaan. Riskejä ei ole syytä ottaa. Joka tapauksessa tuo kolme kuukautta on kuitenkin ehdoton maksimi, Aro kertoo. 
MM-kausi käynnistyy Ruotsin Östersundissa 15.-16. maaliskuuta. 
- Olen päässyt treenaamaan Suomen lumilla hyvin kaksi viimeistä talvea Östersundia silmälläpitäen. Toivotaan, että sama onnistuu tälläkin kertaa tästä leikkauksesta huolimatta. 

MM-kalenteri ei ole Aron mieleen 
Kansainvälisen moottoriliiton FIM:n viime viikonvaihteessa vahvistama ensi kauden uudistunut MM-kalenteri ei ole tässä tilanteessa Aron mieleen. 
Portugalin osakilpailu Vale de Cambrassa kaasutellaan jo maaliskuun lopussa ja Espanjan kisa Sitgesissä siitä heti viikon kuluttua. Aiemmin talvi- ja kesäkisojen väliin on jäänyt kuukauden verran enemmän aikaa. 
- Saa nyt nähdä, miten pystyn ja ehdin treenata kesäkelillä ennen Portugalin ja Espanjan osakilpailuja. En tiedä, mistä tämä kalenterin aikaistaminen johtuu. Olisikohan eteläeurooppalaisilla kuljettajilla jotain tekemistä asian kanssa. 
Aron sopimus KTM:n kanssa umpeutui tähän kauteen. Itävaltalaistalli ei ole vielä virallistanut ensi kauden suunnitelmiaan, mutta Aron ei tarvitse olla huolissaan. Juha Salminen ja Marko Tarkkala saavat oranssiväreissä rinnalleen tutun tallikaverin. 
- Edetään asioissa oikeassa järjestyksessä ja odotetaan, että KTM kertoo virallisesti ensi kauden kuljettajistaan ja siitä, missä luokissa he kilpailevat, sanoo Aro, joka ajoi päättyneellä kaudella 2-luokassa MM-hopeaa Mika Aholan takana. 
Hondan kanssa odotetun jatkosopimuksen solminut Ahola on suunnannut ensi kauden osalta mielenkiintonsa 1-luokkaan, jossa puolestaan Salminen juhli viimeksi jo uransa seitsemättä henkilökohtaista maailmanmestaruutta. 
Tarkkala jatkaa 3-luokassa MM-hopean kirkastaminen tavoitteenaan. 

Enduron MM-sarja kaudella 2008: 
15.-16.03. Östersund, Ruotsi 
29.-30.03. Vale de Cambra, Portugali 
05.-06.04. Sitges, Espanja 
14.-15.06. Kwidzyn, Puola 
19.-20.07. Llanidloes, Iso-Britannia 
26.-27.07. Uzerche, Ranska 
27.-28.09. Piediluco, Italia 
11.-12.10. Alès, Ranska

sunnuntai 21. lokakuuta 2007

Ransederilla lyhyt kisa Malesiassa

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Derbi-kuljettaja Michael Ransederin kilvanajo loppui lyhyeen ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Malesiassa. 
Itävaltalainen kaatui 125-kuutioisten kisan avauskierroksella ja keskeytti. 
- Pyörässäni oli hyvät säädöt  kisaan, mutta ajoin kohtalokkaaseen kurviin ehkä liian lujaa ja etupyörä luisti alta, kertoi Ranseder harmissaan. 
Ransederin romanialainen tallikaveri Robert Muresan teki lähtöruudusta 31 hyvän nousun leikaten Sepangin radan maalilinjan sijalla 23 Aprilia-kuljettaja Gabor Talmacsin ylivoimaisesti voittamassa kisassa. 
Unkarilainen Talmacsi siirtyi samalla kymmenen pisteen johtoon espanjalaiseen Aspar-tiimin tallikaveriinsa Hector Faubeliin nähden ennen Valenciassa kahden viikon kuluttua ajettavaa kauden päätösosakilpailua. 
Faubel sijoittui Sepangissa kolmanneksi kaksi edellistä kautta Ajon riveissä ajanut KTM:n japanilaiskuljettaja Tomoyoshi Koyama edellään. 
- Kaksijakoinen päivä meiltä. Ransederin keskeytys oli takaisku, mutta toisaalta Muresan pystyi koko ajan kohentamaan kierrosaikojaan ja samalla nostamaan sijoitustaan kisassa, kehaisi tallipäällikkö Aki Ajo ensimmäistä kertaa urallaan Sepangissa ajanutta 16-vuotiasta nuorukaista.

Malesian GP, Sepang 
125-kuutioisten luokan MM-osakilpailu 16/17: 
 1. Gabor Talmacsi Aprilia 42.50,831 
 2. Tomoyoshi Koyama KTM + 6,753 
 3. Hector Faubel Aprilia + 7,793 
 4. Joan Olive Aprilia + 8,180 
 5. Sergio Gadea Aprilia + 8,947 
 6. Lukas Pesek Derbi + 9,935 
 7. Simone Corsi Aprilia + 10,132 
 8. Mattia Pasini Aprilia + 10,335 
 9. Bradley Smith Honda + 23,426 
10. Alexis Masbou Honda + 24,808 
11. Nico Terol Derbi + 24,909 
12. Pablo Nieto Aprilia + 26,194 
13. Stefan Bradl Aprilia + 29,490 
14. Mike di Meglio Honda + 29,775 
15. Esteve Rabat Honda + 31,011 
…23. Robert Muresan Derbi + 1.08,549

Kallio neljäs Malesiassa

"Lievästi sanottuna harmittaa, että oma virhe maksoi jopa voiton" 
Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio lähti hakemaan uransa toista 250-kuutioisten osakilpailuvoittoaan sunnuntaina Malesiassa. Valkeakoskelainen nousi hienosti alun rengasvaikeuksien jälkeen taistelemaan palkintopallisijoista aivan kisan loppuhetkillä, mutta toiseksi viimeisellä kierroksella sattunut virhe pudotti hänet neljänneksi. 
- Radan viimeinen mutka on yksi MM-sarjan kovimmista jarrutuspaikoista, kun siihen tullaan kuutosvaihteella ja vaihdetaan sitten ykköselle. Huomasin olevani siinä kohdassa vahvoilla ja ajoin hieman sisempää linjaa kuin muut. Ajatuksenani oli, että ohitan tallikaveri Hiroshi Aoyaman siinä kohtaa ja Andrea Dovizioson viimeisellä kierroksella, Kallio kertasi. 
- Ohitukseen lähtiessäni en nähnyt, missä kohtaa Dovizioso ajaa edellä. Aoyaman ohitus onnistui, mutta sitten huomasin yhtäkkiä, että Dovin kanssa voi tulla osuma. Jarrutin kovaa pitkässä luisussa välttääkseni kaikin keinoin osuman, mutta se ei onnistunut. Tilanteessa oli huonoa säkää, sillä jos olisin jarruttanut vain metrin eri kohdassa rataa tai Dovi olisi ollut metrin edempänä, osumaa ei olisi sattunut. Olisin saanut pyörän kääntymään mutkaan. 
Kallio onnistui pitämään tilanteessa KTM-pyöränsä pystyssä ja jatkaamaan matkaa. Dovizioso sijoittui kisassa lopulta 11:nneksi. 
- Lievästi sanottuna harmittaa, että oma virhe maksoi tällä kerralla jopa voiton. Olen todella pahoillani Dovin puolesta. 
Hän kävi kisan jälkeen varikkoboksissa pyytämässä Honda-kuljettajalta reilusti anteeksi. 
Kalliolle positiivista Malesian viikonlopussa oli pyörän hyvä kilpailukyky. Molemmat Red Bull KTM -kuljettajat olivat koko viikonlopun ajan kärkipäässä, ja lauantain aika-ajoissa kaksikko valloitti kaksi ensimmäistä lähtöruutua Aoyaman johdolla. 
- Omasta ja tallin puolesta olen erittäin tyytyväinen pyörämme kilpailukykyyn. Löysimme täällä hyvät säädöt, joten siinä mielessä tästä on hyvä lähteä kauden päätöskilpailuun. 
MM-sarja päättyy 4. marraskuuta Espanjan Valenciassa.

lauantai 20. lokakuuta 2007

Kallio kärkiryhmässä sateella ja kuivalla Malesiassa


Mika Kallio oli ratamoottoripyöräilyn Malesian MM-osakilpailun perjantain aika-ajossa viidenneksi nopein. Valkeakoskelainen ajoi Sepangin radalla kärkiryhmän vauhtia myös sadekelin harjoitusjaksolla, josta KTM-kuski kirjasi 250-kuutioisten neljänneksi nopeimman ajan.
Kallio paransi kierrosaikaansa ja sijoitustaan aika-ajon viimeisellä kierroksella. Kallio olikin melko tyytyväinen Malesian kisaviikonlopun avauspäivään.
- Pyörä tuntui hyvältä aamun treeneissä sateen liukastamalla radalla. Yllättäen tuntuma rataan oli heikompi iltapäivän aika-ajossa, jolloin päästiin ajamaan jo kuivalla kelillä, Kallio ihmetteli.
- Sepangin rata on saanut kesän aikana uuden asvalttipinnan, joten pito tuntui heikolta kuivankelin renkailla. Normaalia heikomman pidon takia perjantain nopein aikakin jäi vielä reilusti viime vuoden paalupaikka-ajasta. Radan pito varmasti paranee, jos pääsemme ajamaan kuivissa olosuhteissa.
Kallion kierrosaika oli 2.09,647 ja eroa päivän nopeimpaan, Aprilia-kuski Jorge Lorenzoon kertyi 0,771 sekuntia.
- Kärkivauhtiin on viikonlopun aikana mahdollisuudet, jos löydämme vielä paremmat säädöt. Kokeilin ajaa perjantaina kahdella erilailla säädetyllä pyörällä. Molemmat versiot olivat hyviä, mutta niiden vahvuudet olivat juuri eri radan kohdissa, Kallio kertasi.
- Lauantaille täytyisi koettaa yhdistää kahden eri version toimivat säädöt. Siinä riittää haastetta huomiselle.
- Toivon joko kuivaa tai selkeästi märkää keliä. Pyörän säätöjen kanssa on aina vaikeuksia, jos keli vaihtelee koko ajan, Kallio totesi lopuksi.

keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Seistola jatkaa Hondalla tutussa italialaistiimissä

Motocrossin MM-sarjan MX2-luokassa päättyneellä kaudella kahdeksanneksi sijoittunut kangasalalainen Matti Seistola, 24, on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen italialaisen SRS Honda-tiimin kanssa. 
- Vaihtoehtoja oli moniakin, mutta SRS:n tarjoama paketti tuntui sittenkin parhaalta ratkaisulta, painottaa neljänteen kauteensa italialaistiimin riveissä valmistautuva vuoden 2004 Euroopan mestari. 
Uransa tähän mennessä parhaan MM-kauden ajaneen Seistolan valinnassa ratkaisi paljon myös se, että SRS sai MX2-luokassa ainoana tiiminä ensi kaudella Euroopan Hondan (HRC) tuen taakseen. 
- MX1-luokassa vastaavia talleja on kaksi ja nyt siis MX2:ssa tämä minun tiimini ensimmäisen kerran sen 15-vuotisen historian aikana. Se on iso asia, sanoo Seistola, joka tähtää ensi kaudella MM-sarjassa viiden nopeimman kuljettajan joukkoon. 
Seistola ajoi jo viime kaudella parhaimmillaan palkintopallin tuntumaan, joten odotukset ovat syystäkin korkealla. 
- Kaiken kaikkiaan ihan asiallinen jatkosopimus. Lisäksi tiimin pääpaino siirtyy maaliskuusta lähtien Belgiaan, josta sen kilpailutoimintaa jatkossa pyöritetään. 
Seistolalle siirtyminen saapasmaasta Keski-Eurooppaan on  tervetullut uudistus. 
- Pystymme harjoittelemaan täysipainoisemmin ja testaamaan samalla kilpailukalustoa MM-sarjaa varten erityyppisillä radoilla. 
Seistola myöntää, että hän ei uskonut vielä alkusyksystä jatkosopimukseen SRS:n kanssa. 
- Tosin tiimi oli koko ajan kuvioissa ja neuvotteluissa mukana. Kun sitten vielä tämä Hondan tuki varmistui, niin päätös oli helppo tehdä. 

http://www.motocrossmx1.com/

Pohjoismaiden lajiliittojen vuosikokous Vantaalla

Suomen Moottoriliitto on isännöinyt vuoden 2007 pohjoismaiden lajiliittojen vuosittaista kokousta, joka järjestettiin Vantaalla. 
Vantaan kaksipäiväisessä kokouksessa oli mukana yhteensä 83 osallistujaa, jotka edustivat puheenjohtajamaata Suomea, Ruotsia, Norjaa, Tanskaa ja uusinta jäsentä Islantia. 
- Pohjoismaisella yhteistoiminnalla on pitkä, jo yli 50 vuoden taakse ulottuva historia. Vastaava kokous järjestetään ensi vuonna Norjassa, jonka lajiliitolle luovutettiin puheenjohtajan nuija välittömästi Vantaan kokouksen päätyttyä, kertoo Suomen Moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist. 
Ljungqvist on tyytyväinen Suomen onnistuneen ja kiitosta keränneen kokouksen antiin. 
- Kokouksessa olivat mukana myös Englannin (ACU) ja Viron (EMF) lajiliittoja edustaneet John Davidson ja Aivo Mälk. Se kertoo siitä, että pohjoismaisten liittojen toiminnasta ollaan kiinnostuneita laajalti, mikä on yksi merkittävin tavoitteemme kansainvälisen moottoriliiton FIM:n ja Euroopan liiton UEM:n suuntaan. 
Pohjoismainen tapaaminen rakentuu pääpiirteittäin siten, että eri lajien edustajat, sekä toisaalta lajiliittojen puheenjohtajat ja toiminnanjohtajat paneutuvat omissa ryhmissään kokouksiinsa. 
- Kilpailutoimintaa pyritään yhdenmukaistetaan entisestään myös kaluston osalta. Silloin kalustoon ei tarvitse tehdä rakenteellisia muutoksia eri pohjoismaissa ajettaessa. 
Kaikki toiminta, myös koulutus tähtää kansainväliselle tasolle. 
- On ensiarvoisen tärkeää ylläpitää ja koordinoida pitkällä tähtäimellä yhtenevää koulutustoimintaa pohjoismaissa. Tekijöitä ei ole koskaan liikaa.

Ahola jatkaa italialaisessa Honda-tiimissä

Enduromoottoripyöräilyn ensimmäisen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden päättyneellä kaudella voittanut Mika Ahola, 32, on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen italialaisen HM Honda Zanardo-tiimin kanssa. 
- Tavoitteenani oli jatkaa nykyisessä tiimissäni, jossa olen ajanut jo kaksi kautta. Voittajatiimistä ei kannata lähteä ja kun sopimus oli muutenkin mieleiseni, niin jatkolle ei ollut estettä. Olen varma, että tein oikean ratkaisun, toteaa Ahola. 
Ahola voitti mestaruuden enduro 2-luokassa, jossa KTM:n Samuli Aro ajoi hopeaa. Ahola ja hänen tiiminsä eivät ole vielä tehneet lopullista päätöstä ensi kauden luokasta. Hän on jo testannut MM-sarjan pienimmän, eli E1-luokan 250-kuutioista Hondaa pitäen kokemastaan. 
- Ensi kauden tilannetta pitää vielä punnita. Ajan ainakin Las Vegasin hallienduron marraskuussa vuoden 2008-mallisella ja 450-kuutioisella Hondalla. 

Tavoitteeksi mestaruus kaikissa kolmessa luokassa 
Aholan tavoite ei voi olla ensi kaudella mestarina mikään muu kuin tittelin uusiminen luokasta riippumatta. 
- Tavoite on yhä sama kuin kaikki edelliset 11 vuotta. Nyt voin tosin lähteä ensi vuoteen vähän rennommalla mielellä, kun minun ei tarvitse ajaa enää samanlaisella hartialukolla kuin aiemmin, hymähtää Ahola. 
Aholan ajatusmaailmassa päällimmäisenä kahdesta vaihtoehdosta on ykkösluokka, jonka mestaruutta KTM:n Juha Salminen juhli tällä kaudella suvereeniin tyyliin. 
- Salmisella on jo seitsemän henkilökohtaista mestaruutta, enkä minä enää ehdi urallani vastaavaan määrään. Hyvä tavoite voisi olla toisaalta voittaa mestaruus kaikissa kolmessa eri luokassa. Ja myös poistua sarjasta kaikkien aikojen vanhimpana mestarina. Giovanni Sala voitti mestaruuden 36-vuotiaana, vinkkaa joulukuussa 33 vuotta täyttävä Ahola. 
Euroopan Hondan tuen saavan Aholan työnantajan tiimipäällikkö Franco Mayr liikkui samoilla linjoilla suomalaiskuljettajansa kanssa. 
- Olen iloinen siitä, että Ahola jatkaa riveissämme. Luotan jatkossakin Mikan potentiaaliin, jonka hän on ehtinyt jo osoittaa E2-luokassa. Emme ole vielä tehneet päätöstä siitä, puolustaako hän mestaruuttaan nykyisessä luokassa, vai siirtyykö hän E1-luokkaan. 
Ahola voi keskittyä lokakuun lopussa ja marraskuun alussa vielä mieliharrastuksensa, eli kalastukseen. Las Vegasista lähtien vauhti kiihtyy uudelleen. 
- Ajan vielä joulukuussa FIM:n hallienduosarjassa kolme osakilpailua Barcelonassa, Genevessä ja Münchenissä, Ahola kertoo.

maanantai 15. lokakuuta 2007

Kallio kaatui toisella kierroksella


Australian MM-osakilpailun viikonlopusta ei muodostunut suosiollista Mika Kalliolle. Ajettavuus- ja pito-ongelmista kärsinyt Kallio starttasi kisaan ruudusta 11 ja ehti nousta seitsemänneksi ennen kaatumistaan toisella kierroksella.
Red Bull KTM-tallin suomalaiskuski oli juuri ohittanut tallikaverinsa Hiroshi Aoyaman, mutta seuraavassa mutkassa takarenkaan pito ei riittänyt ja KTM-pyörä heitti Kallion selästään. Rytäkässä pyörä kärsi sen verran vaurioita, että Kallio joutui keskeyttämään.
- Rengas ei varmaan ollut vielä kunnolla lämmennyt, joten tämä oli oma virhe. Perä luisti heti kun avasin kaasun, ja siitä lähdettiin. Tiedonkeruun mukaan ajoin mutkaan samalla vauhdilla kuin ennenkin, mutta nyt ei vaan pito riittänyt, Kallio manasi keskeytystään.
- Huomasin jo ekalla kierroksella, että kärjen vauhtiin ei ole asiaa. Pyörän säätöjä muutettiin kolmena päivänä, mutta ajettavuutta ei saatu merkittävästi parannettua.
- Tämä oli alkukauden vaikeuksien jälkeen ensimmäinen kisaviikonloppu, jolloin emme päässeet kunnon vauhtiin. Ennakoin kyllä tämän vaikeaksi radaksi, mutta en sentään odottanut näin heikkoa kilpailukykyä, Kallio jatkoi pettyneenä.
Kauden kolmanneksi viimeisen osakilpailun vei nimiinsä MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Espanjan Jorge Lorenzo Aprilialla. Kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Malesiassa Sepangin radalla, jolloin KTM-tallilta voidaan odottaa taas totisempaa haastetta sarjaa viime vuosina hallinneelle Aprilia-tallille.

Ranseder kaatui kärkiryhmästä

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Derbi-kuljettajan Michael Ransederin raju taistelu päättyi kaatumiseen kärkiryhmästä ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Australian osakilpailussa. 
Ruudusta 15 terävän startin ottanut ja hyvän kirivaihteen päälle saanut Ranseder kaatui yhdeksänneltä sijalta, kun 125-kuutioisten kisasta oli ajamatta 13 kierrosta Phillip Islandin aurinkoisella radalla. 
Hiekoilta sinnikkäästi radalle palannut itävaltalainen leikkasi maalilinjan loppujen lopuksi sijalla 22. 
- Oma ajovirhe. Jarrutus meni pitkäksi, jouduin taittamaan mutkaan liian lujaa ja etupyörä lähti alta. Harmittaa vietävästi, sillä minulla oli todellakin hyvä fiilis päällä kisassa, puhisi Ranseder. 
Ransederin aika-ajot kulkivat vielä lauantaina odotettua vaisummin, mutta kisapäivänä hän oli jälleen iskussa. 
- Ranseder heräsi taistelemaan ja ajoi heti aamun harjoituksissa koko viikonvaihteen siihen mennessä parhaan kierrosaikansa. Kisassakin hänen kierrosaikansa parani 1,3 sekunnilla. Kaatuminen oli harmittava, sillä Ransederilla oli tosi hyvä vauhti päällä, painotti tallipäällikkö Aki Ajo. 
Kisan voiton vei nimiinsä Ajon tiimissäkin aikoinaan kilpaillut tshekkikuljettaja Lukas Pesek Derbi-pyörällään. 
Aspar-tiimin Aprilia-kuljettajista espanjalainen Hector Faubel oli kolmas ja unkarilainen Gabor Talmacsi kahdeksas. 
Talmacsi johtaa MM-sarjaa enää pisteen erolla Faubeliin, kun kaudesta on ajamatta ensi viikonvaihteen kisa Malesian Sepangissa, sekä Valencia marraskuun ensimmäisenä viikonvaihteena Espanjassa. 
Ranseder on MM-sarjan yhteispisteissä 11:ntenä. Ransederin, 21, romanialainen tallikaveri Robert Muresan, 16, joutui jättämään Australian kisan ajamatta aika-ajojen vastoinkäymisten takia. 

Australian GP, Phillip Island. 
125-kuutioisten luokan MM-osakilpailu 15/17: 

1. Lukas Pesek Derbi 38.03,020 
2. Joan Olive Aprilia + 0,090 
3. Hector Faubel Aprilia + 0,190 
4. Simone Corsi Aprilia + 0,405 
5. Esteve Rabat Honda + 0,915 
6. Mattia Pasini Aprilia + 1,314 
7. Tomoyoshi Koyama KTM + 1,315 
8. Gabor Talmacsi Aprilia + 1,371 
9. Sergio Gadea Aprilia + 1,457 
10. Sandro Cortese Aprilia + 14,652 
11. Pol Espargaro Aprilia + 21,745 
12. Randy Krummenacher KTM + 22,687 
13. Nico Terol Derbi + 26,491 
14. Mike di Meglio Honda + 26,563 
15. Steve Bonsey KTM + 37,823 
…22. Michael Ranseder Derbi + 1.01,153

Kymmenen kuljettajaa motocrossin PM-kisaan Ruotsiin

Suomi lähtee kymmenen kuljettajan voimin ensi viikon lauantaina Ruotsin Uddevallassa ajettavaan motocrossin pohjoismaiseen mestaruuskilpailuun, jossa kilpaillaan avoimessa ja 85-kuutioisten luokassa. 
- PM-kisojen maakohtainen kiintiö on kahdeksan kuljettajaa luokkaa kohden, joten kaikki meille ilmoittautuneet mahtuivat tällä kertaa mukaan, kertoo Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen. 
Avoimessa luokassa MM-tasoltakin tutulla Uddevallan radalla suomalaiskuljettajista ajavat Timo Salonen, Mikko Jumppanen, Christian Westeråker, Miika Oinonen, Harri Kullas, Niko Koskela ja Iiro Laitinen. 
PM-motocrossin 85-luokassa Suomea edustavat Anton Kuivalainen, Jani Koskiranta ja Niilo Rantanen.

torstai 11. lokakuuta 2007

Ajon kuljettajakaksikko akut täynnä Australiaan

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarja kaartaa viikonvaihteessa loppusuoralle, kun kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailu odottaa vuoroaan kuljettajien pitämällä Phillip Islandin radalla Australiassa. 
Suomalaistiimi Ajo Motorsportin tallipäällikön Aki Ajon odotukset ovat realistisen korkealla jäljellä olevien Australian, Malesian ja Espanjan osakilpailujen osalta. 
- Ranseder (Michael) viiden parhaan joukkoon ja Muresan (Robert) pisteille. Tärkeintä on se, että molemmat kuljettajani pystyvät kohentamaan tähän mennessä saavuttamiaan kauden parhaita tuloksiaan. 
Ajon ajatukset ovat perusteltuja 125-kuutioisten luokan Derbi-kuljettajiensa osalta. Ranseder, 21, ja Muresan, 16,  rullaavat Phillip Islandin 4448 metrin mittaiselle radalle vammoistaan toipuneina. 
- Ransederin vajaa kolme viikkoa sitten Japanin Motegissa  murtunut jalkapöytä on kunnossa ja Muresania pitkään vaivannut sormi on sekin jo selkeästi paljon parempi. 
Ranseder teki edellisessä osakilpailussa melkoisen urotyön taistelemalla murtumasta huolimatta yhdeksänneksi Motegissa, jossa puolestaan Muresanin lupaavasti kulkenut kisa päättyi kaatumiseen sijalta 16. 
- Jalka on kunnossa ja Motegin haavat ovat muutenkin umpeutuneet. Lähden kisaan akut täynnä taistelemaan, vakuuttaa Ranseder. 
Ranseder on valmistautunut loppukauteen harjoittelemalla ja lomailemalla Pohjois-Australiassa. 
- Kävin ahkerasti surffaamassa ja kokeilin myös laskuvarjohyppyä.  Tunnelmat ovat kaiken kaikkiaan positiiviset ja itseluottamus korkealla. 

Luvassa sateinen ja kylmä viikonvaihde 
Phillip Island tunnetaan nopeana ratana, joka on toisaalta altis säätyypin pikaisellekin vaihtelulle. 
- Täällä on tuuli aina läsnä ja sää epävakaista. Viikonvaihteeksi on luvattu paitsi kylmää, myös sateista, kertoo tallipäällikkö Ajo. 
Ulkopuoliset tekijät tuovat lisähaastetta tiimien toiminnalle Phillip Islandin upeissa maisemissa. 
- Säätöjen kannalta se merkitsee usein kikkailua ja kompromisseja, viittaa Ajo pyörien moottoriin ja ajettavuuteen. 
Ducatin Casey Stoner ajaa kotiyleisönsä edessä jo Motegissa MotoGP-luokan maailmanmestariksi kruunattuna sankarina. 250-kuutioisissa Jorge Lorenzolle tarjoutuu puolestaan toinen tilaisuus tittelinsä uusimiseen Aprilia-pyörän puikoissa. 
Pienimmässä luokassa sen sijaan mestaruuden sinetti saattaa jäädä kutkuttavasti kauden viimeisen osakilpailun varaan 4. marraskuuta Valencian Ricardo Tormo-radalla. 
Piikkiluokan mestaruus on Aspar-tiimin Aprilia-tallikaverusten Gabor Talmacsin ja Hector Faubelin välinen kauppa. Talmacsi tykittää Australiaan 22 pisteen etu puolellaan. Ranseder on sarjassa sijalla 11 omaten onnistuessaan hyvät mahdollisuudet loppupisteissä kymmenen nopeimman joukkoon. 
Australian GP käynnistyy varhain perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa ajettavilla 125-kuutioisten ensimmäisillä vapailla harjoituksilla. 

125-kuutioisten luokan MM-sarjan pistetilanne 14/17 osakilpailun jälkeen: 

 1. Gabor Talmacsi, Aprilia 229    2.  Hector Faubel, Aprilia 220    3.  Tomoyoshi Koyama, KTM 156    4.  Mattia Pasini, Aprilia 144     5.  Simone Corsi, Aprilia 142     6.  Lukas Pesek, Derbi 136    7.  Sergio Gadea, Aprilia 126    8.  Pol Espargaro, Aprilia 99    9.  Joan Olive, Aprilia 98   10.  Bradley Smith, Honda 86   11.  Michael Ranseder, Derbi 70  
www.ajo.fi 
www.motograndprix.com 
www.nelonen.fi/motogp

keskiviikko 10. lokakuuta 2007

Marita Nyqvist on Lady Cupin ylivoimainen mestari

10.10.2007 (Teksti: Marko Moisanen, Kuva: Urheilukuvat.net)



Tiina Sointula (226) Kärhän
lenkin ykköspätkällä.
Eeva Tamminen (231) odottaa
vuoroaan alhaalla

Mäntsälän Moottorikerho oli järjestänyt upeat puitteet enduron vuoden 2007 Lady Cupin päätöskisalle. Luontoäiti oli myös varmistanut, että kivikot ja juurakot olivat sopivan liukkaita sekä pellot pehmeitä, joten kisa ei ollut pelkkää mukavan letkeätä sunnuntaiajelua.
XXXIV Kärhän lenkki maistui naiskuskeille vaihtelevasti. Ennakkosuosikki Marita Nyqvist ajoi tasaisen varman suorituksen ja kuittasi kisan ykkössijan reilun kymmenen minuutin voittomarginaalilla. Voitollaan Nyqvist varmisti myös koko Lady Cupin ylivoimaisen mestaruuden.
Kisan yllätyksen tarjosi Taru Koskinen, joka pitkän ajotauon jälkeen roikkui sinnikkäästi Nyqvistin kannoilla ja tuli kisassa toiseksi.
– Kisa oli rankka ja vaikea: liukasta kivikkoa, mutaa, pehmeitä peltoja ja muuta ohjelmaa oli riittävästi tarjolla. En ollut kuitenkaan kiinni missään reitillä ja vähästä harjoittelusta huolimatta ajo kulki varsin mukavasti. Olen erittäin tyytyväinen omaan suoritukseeni ja kisajärjestelyt ansaitsevat myös loistavan arvosanan, kuvailee Koskinen Mäntsälän tapahtumia.
Kisan kolmannelle sijalle ajaneen Sirkku Kanniston luotsaama Skyteam joutui pehmeän äiti maan syleilyyn sen verran rankasti, että kisa muuttui maratoniksi ja AT:täkin haalittiin melkein varmuusvarastoksi saakka. Mäntsälän vaikeuksista huolimatta Kannisto sijoittuu vuoden 2007 Lady Cupissa toiselle sijalle.
– Ikinä en ole mitään näin rankkaa kokenut ja Kärmes on ihan piece of cake tämän rinnalla. Pulssi katossa ja hämärän rajamailla painoin menemään ja ajatuksena oli, että maaliin mennään ja näin tehtiinkin, mikä on myös Skyteamin ansiota, muistelee Kannisto kisan kulkua.
Rankasta reitistä huolimatta naisilla oli todellinen halu taistella viimeinen osakilpailu loppuun saakka. Eeva Tamminen ajoi maaliin neljäntenä ja Tiina Sointula joutui menohaluista huolimatta keskeyttämään, koska kulkupeli hörppäsi liian pitkät siivut mäntsäläläistä kuravettä.

Ensi vuonna helpompia kisoja
Sirkku Kanniston alulle laittaman ja tällä hetkellä luotsaaman Lady Cupin osallistujamäärä on ollut alussa pienehkö, mutta uusia enduron harrastajia on koko ajan tullut lisää ja sitä kautta toiveita sarjan jatkumisesta on esitetty.
– Ensi kaudella Lady Cupia uudistetaan ainakin siten, että järjestelyissä on mukana enemmän henkilöitä, sarjaan valitaan ennakkotietojen mukaan helpoimpia kisoja ja tällä tavoin pienennetään osallistumiskynnystä, kuvailee järjestelyistä tällä hetkellä vastaava Sirkku Kannisto tulevaa kautta.
Järjestelyistä vastaavat korostavat, että naiset harrastavat enduroa ja yleensä kurapyöräilyä yhä enenevissä määrin. Lady Cupin kaltainen kilpailutoiminta tuo harrastukseen lisää syvyyttä muutenkin kuin mutaspoorien muodossa: Cupin ympärillä järjestetään harjoitusleirejä, kilpailutoiminta tuo harrastukseen kehitystä yleensä ja onhan mukana myös erittäin tärkeä elementti eli mukava yhdessäolo samanhenkisten harrastajien kanssa.
Lady Cupissa on mahdollisuus maineen ja kunnian lisäksi myös ihan todellisiin palkintoihin. Tänäkin vuonna viimeisen osakilpailun kolmelle parhaalle palkinnoiksi jaettiin Motocross-x.com:n lahjakortit ja loppupisteiden kolmelle parhaalle MP-Racingin Mitas-rengassarja.
Nurmijärveläinen Sari Nousiainen, kurapyöräilijä itsekin, innokkaan enduroharrastajan vaimo ja toimintaa harrastavien lapsien äiti, kehittää parasta aikaa naisille tarkoitettua kurapyöräilyyn keskittynyttä ei kaupallista nettifoorumia, joka on tarkoitus avata lähiaikoina.
– Nettifoorumi on huomattava askel eteenpäin ja sen kautta toiminnasta kiinnostuneet naiset saavat paremman kuvan harrastuksestamme naisnäkövinkkelistä tarkasteltuna. Lisäksi foorumin kautta on helppo järjestää esimerkiksi kimppatreenejä ja vaihtaa vinkkejä vaikkapa tekniikan kysymyksissä, kehuu Cupin järjestelyissä mukana oleva Taru Koskinen nettiprojektia.
– Ensi kaudella näemme Lady Cupissa ennätysmäärän osanottajia, ennustaa Koskinen lopuksi.

Vuoden 2007 Lady Cupin sijoitukset ovat: 1. Marita Nyqvist, 2. Sirkku Kannisto, 3. Taru Koskinen, 4. Eeva Tamminen, 5. Maire Jäntti, 6. Marie Reittonen.

maanantai 1. lokakuuta 2007

Vantaalla SM-motocrossit tulevana viikonloppuna

Motocrossin MM-sarjaa ajavan Antti Pyrhösen, 29, yli neljän kuukauden mittaiseksi venynyt kilpailutauko päättyy ensi viikonvaihteessa Vantaan Vauhtikeskuksen nopealla radalla Lavangossa. 
Toukokuun 13. päivä Saksan MM-osakilpailussa Teutschenthalin pöytähyppyrissä molemmat ranteensa pahasti loukannut Pyrhönen osallistuu Hyvinkään Moottorikehon riveissä Vantaalla ajettavaan kerhojoukkueiden SM-kisaan. 
- Kiva, että saan alle vielä yhden kisan ennen tämän kauden umpeutumista. En ole pitkään aikaan ehtinyt edustaa seurajoukkuettani, joten siinäkin mielessä Vantaan SM sopii mainiosti suunnitelmiini, kertoo 450-kuutioisella Kawasakilla kaasutteleva Pyrhönen. 
Pyrhönen ajoi MX1-luokan MM-alkukauden italialaisen Medei-tiimin Kawasakilla. Yhteistyö Medein kanssa päättyi jo kesällä ja Hyvinkään Moottorikerhon mies on vääntänyt viime viikot tiiviisti uutta sopimusta ensi kaudeksi. 
- Sopimuspaperin allekirjoitus on nyt oikeastaan enää sanamuotojen hiomista vaille valmis. Suuret linjat on jo sovittu kättä päälle -periaatteella. Hyvältä näyttää ja uskoisin, että sopimus syntyy aivan lähiaikoina. 
Tarkempaa tietoa uudesta työantajasta ei heru. Pyrhönen osaa olla kokemuksesta varovainen sopimusasioiden kanssa. Moottoriurheilussa käänteet ovat nopeita ja valmis sopimuspaperikaan ei tarjoa aina täyttä takuuta siitä, mistä on neuvottelupöydässä keskusteltu. 

Juha Salminen tähdittää kotijoukkuetta Vantaalla 
Pyrhönen muodostaa HyMK:n kolmikon Vantaalla yhdessä Mikko Pihlajaveden ja Niko Pajaksen kanssa. 
- Jos kaikki menee nappiin, niin meillä on mahdollisuudet jopa mitaleille, Pyrhönen kertoo. 
Pyrhönen myöntää, että Hyvinkää lähtee haastajana joukkuekisaan. 
- Vantaan, Tuusulan ja Helsingin Moottorikerhoilla on kovat joukkueet jalkeilla. 
Isäntäseura VMK:n ykkösjoukkuetta tähdittää endurossa seitsemättä henkilökohtaista maailmanmestaruuttaan juhlinut ja Chilen marraskuiselle Sixille valmistautuva Juha Salminen. Tuusula tulee puolestaan lujaa Eero Remeksen, Miika Oinosen ja Kimmo Laakson johdolla. 
Salminen, 31, saa VMK:n triossa rinnalleen Mikko Jumppasen ja vasta 15-vuotiaan Harri Kullaksen. Nuorten MM-motocrossissa tällä kaudella Bulgariassa yhdeksänneksi ajanut Kullas nappasi reilu viikko sitten Raumalla tililleen uransa ensimmäisen SM-erävoiton aikuisten luokassa. 
- Ihan kivaa taas päästä pitkästä aikaa ajamaan crossia. Lisäksi meillä vaikuttaa olevan varsin hyvä joukkue koossa, toteaa kotikisansa KTM:n kaksitahtisella ja 250-kuutioisella pyörällä ajava Salminen. 
- Nelari on tulossa, mutta se ei ehdi vielä ensi viikonvaihteen SM-kisaan Nythän sitten nähdään sekin, kuinka kaksitahtisella ehtii. Varmasti siellä saa painaa tukka putkella. 
Mestaruutta puolustava Siilinjärvi joutunee luopumaan kruunustaan, kun savolaisten ässä, MX3-luokan MM-pronssia ajanut ikitaistelija Jussi Vehviläinen toipuu leikkauksistaan. 

Mukana 70 joukkuetta 
Vantaan Moottorikerhon puheenjohtaja Erkki Heikkinen odottaa tasaista taistelua mestaruuksista aikuisten ja junioreiden sarjoissa. Vantaalla on edelleen mukana myös kansallinen C-luokka. 
- Mukana on paljon joukkueita sekä nimimiehiä ja rata on huippukunnossa Lisäksi pitää muistaa myös joukkuekisan aina arvaamaton luonne, joka tuo Lavankoon oman lisämausteensa. 
Vantaan SM-joukkuekisaan on ilmoittautunut yhteensä 70 joukkuetta, joista 24 on mukana aikuisten sarjassa. Sunnuntaina ajettaviin finaalieriin tiensä raivaa 20 nopeinta aikuisten joukkuetta lauantain karsintojen perusteella. 
Kisat käynnistyvät lauantaina Vantaan Vauhtipuistossa  kello 9 alkaen, jolloin noin kahdeksan tunnin mittainen urakka käynnistyy harjoituksilla. 
Sunnuntaina startataan liikkeelle puolta tuntia myöhemmin. SM-erät, 30 minuuttia + kaksi kierrosta, ajetaan klo 12.00, 13.25 ja 14.50. 
- Jokaisen luokan kuljettaja ajaa finaalipäivänä kaksi kisaerää. Kuudesta suorituksesta loppupisteisiin lasketaan mukaan viisi parasta suoritusta, kuvaa Heikkinen joukkuekisan luonnetta. 

Lisätietoja: 
http://www.vantaanmoottorikerho.fi/ 

Motocross SM-kerhojoukkueet ja kansallinen C80 joukkueet