keskiviikko 20. toukokuuta 2015

RR-kausi avataan tulevana viikonloppuna Jurvassa

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Jurvan Botniaringin radalla. Luvassa on kaksi päivää tiukkaa kilvanajoa, sillä Botniaringillä kaasutellaan nykysuuntauksen mukaisesti kaikissa SM-luokissa tuplastartit. 

Talouden alavire näkyy valitettavasti osanottajamäärissä, mutta siitä huolimatta vakavasti kilpailemiseen suhtautuvia moottoripyöräilijöitä riittää täyttämään lähes kaikki lähtöruudut. Superstock 600-luokka on kilpailijamäärällä mitaten viikonlopun väkirikkain. Pienimmässä, Moto 3-luokassa osallistujamäärä on kääntynyt kasvuun. Myös 100-kuutioisilla pikkupyörillä ajettava MiniGP-luokka on kasvamassa entisestään.

Viikonlopun pääluokan, Superbiken mestarin nimi tulee tällä kaudella vaihtumaan, sillä hallitseva mestari Kari Vehniäinen ei kaikkia osakilpailuja aja. Kauden avauksessa Vehniäinen osallistuu vain merkkiluokka KTM RC390 Cupin starttiin. 

Superbiken tasoa Vehniäisen poissaolo ei välttämättä laske, sillä nopeaksi havaittu virolaispilotti Hanno Velt haastaa kotimaan parhaat. Superbiken mestarisuosikkeja ovat Veltin lisäksi Tapio Pirilä, Mika Hautala ja Matteo Mossa. 

Kuussatasissa hallitseva mestari Ville Kandelin saanee tiukimman vastuksen muutaman vuoden takaisesta mestarista Marko Aarniosta ja radoille palaavasta Mika Koivuniemestä. Moto kolmosissa Felix Nässi lienee ennakkosuosikki. Sivuvaunuissakin hallitsija vaihtuu, sillä virolainen mestaripari Eero Pärm/Mairon Meius ei ole Jurvassa titteliään puolustamassa.

Kilpailu ei Jurvassa keskity pelkästään SM lähtöihin, sillä mukana on vallitsevan tavan mukaan jo mainittu merkkiluokka KTM RC390, ”jokamiesluokka” Star Service Cup sekä kaksi starttia Classic-pyörille.

tiistai 12. toukokuuta 2015

SMOTO tarvitsee ajotapahtumaan testaajia 20.5.2015

Kuvat Milehigh / http://www.mmaf.fi/
SMOTO järjestää yhdessä ELY -keskuksen kanssa 20.5.2015 alkaen klo 18.00 testiajotapahtuman. Tapahtuman tavoitteena on testata motoristien kannalta 3D- merkintöjen liikenneturvallisuutta.

SMOTO tarvitsee tapahtumaan testaajia

Varsinainen testitapahtuma ajetaan Kalkkirannan rampilla , joka on suljettu muulta liikenteeltä testitapahtumaan ajaksi. Testitapahtuman kesto on n. 2-3 h. Tapaaminen ja kokoontuminen Sipoonlahden Nesteellä, Eriksnäsintie 131, 01150 SÖDERKULLA klo 18.00, josta siirtyminen yhdessä Kalkkirannan rampille.

Testiajon aikana ja jälkeen kirjataan ajokokemuksista  kyselylomakkeelle. Raportin tuloksia tullaan käyttämään arvioitaessa 3D- merkintöjen vaikutuksista motoristien liikenneturvallisuuteen.

Ilmoita kerhosi mukaan jani.immonen@smoto.fi 18.05.2015 mennessä. Testiajoon tarvitaan noin 50 eri moottoripyörää sekä eritasoisia kuljettajia mahdollisimman laaja-alaisen ja kattavan testiajon suorittamiseen ja raportoitiin.

Lisätietoja: http://www.smoto.fi/?p=2096

maanantai 4. toukokuuta 2015

Lausehto aloitti IDM-sarjan voitokkaasti

Ratamoottoripyöräilijä Tatu Lauslehto nousi kahden vuoden tauon jälkeen takaisin voiton makuun, kun kansainvälinen IDM-sarja käynnistyi Saksan Lausitzringin radalla. Järvenpääläinen ajoi Supersport-luokassa viikonlopun molempiin kisoihin paalupaikat ja saavutti kisalähdöistä voiton ja kakkossijan.

Takarenkaan heikentynyt pito vei Lauslehdon voittomahdollisuuudet ensimmäisessä lähdössä. Kuva: IDM Presse

- Lähtökohdat ovat paljon paremmat viime kauden alkuun verrattuna. Ennakkotestit ovat nyt sujuneet hienosti ja olen päässyt vaikuttamaan pyörän kehitystyöhön, Lauslehto kertoi.

Lauslehto kilpailee Team Suzuki Mayer -tiimissä nyt toista kautta ja kalustona on Suzuki GSX-R 600 -pyörä.

- Viime viikolla Lausitzringin radalla ajetuissa testeissä olin toinen. Pyörän ajettavuutta saatiin vielä paremmaksi, jonka jälkeen pystyin puristamaan aika-ajoissa paalulle. Se olikin ensimmäinen kerta, kun tällä radalla ylsin paalupaikalle.

Kilpailun alkupuoli kulki tiiviisti suomalaistahdissa, kunnes renkaan heikentynyt pito laski vauhtia kilpailun loppuvaiheessa.

- Kierrosajat heikkenivät reilulla sekunnilla, jopa kahdella. Putosin hetkessä toiseksi ja vain vaivoin pystyin pitämään kakkossijan maaliin saakka. Olihan se pettymys, kun takarengas menetti pitonsa noin täydellisesti, vaikka testeissä olin ajanut samalla rengasversiolla jopa kolminkertaisen kierrosmäärän ilman ongelmia.

Toinen kilpailu ajettiin vielä lämpöisemmässä kelissä, joten renkaiksi valittiin kovemman seoksen kumit.

- Pääsin jälleen startista kärkeen ja kisa sujuikin ilman ongelmia. Lähin uhkaaja kaatui kisan lopulla, joten voittomarginaali kasvoi muutamaan sekuntiin, Lauslehto iloitsi.


Nämä sijoitukset toivat Lauslehdolle myös kärkipaikan pistetaulukossa, kun hän johtaa sarjaa 12 pisteellä. 

IDM-sarja jatkuu 16.-17. toukokuuta Zolderin radalla Belgiassa.