keskiviikko 30. toukokuuta 2007

Helsinki Bike Show - Kaivarin ride-in näyttely 16.6.2007

Tapahtuma järjestetään tänäkin vuonna kesäkuun alkupuolella. Paikka on sama kuin edellisvuosina: Merisataman ranta Kaivopuiston kupeessa. Tarkempi päivämäärä selvinnee lähipäivinä, kun Helsingin Kaupungin kanssa on saatu lupa-asiat kuntoon. Kannattaa seurata MMAFin sivuja, jonne päivitetään viimeisimmät tiedot tapahtumasta.

Näyttelyä uhkasi välivuosi, mutta onneksi järjestelyvastuuseen löytyi innokasta väkeä: tapahtuman järjestelyistä vastaa MMAFin hallituksen kanssa Aliens MC:n väki. Tiedotusta ja markkinointia operoidaan VooDoo Metal Finlandin pajalta.

Tärkein tuki MMAFin toiminnalle tulee kuitenkin kentältä: kaikilta niiltä, jotka tulevat paikalle ja tuovat pyöränsä näyttelyyn. Kilpailusarjoja tämän vuoden näyttelyssä ovat: chopper, custom, streetfighter, caferacer, people's choice, jury's choice ja best paint. Toivomme runsasta osanottoa kaikkiin sarjoihin. Vaadimme oikeutta teille! Ja toivottavasti kaikki moottoripyöriä kustomoivat yksityiset, yritykset ja yleisö yhtyvät vaatimukseemme saapumalla ensi kesäkuussa Helsinki Bike Show -tapahtumaan.

Lisätiedot: MMAF

maanantai 28. toukokuuta 2007

Suomalaiset luokkavoittoihin Italian MM-endurossa


28.05.2007 (Tiedote, Kuva J. Edmunds)

Suomalaiset enduromoottoripyöräilijät korjasivat koko potin kauden seitsemännestä MM-osakilpailusta lauantaina Italian Bornossa. Juha Salminen voitti 1-, Mika Ahola 2- ja Marko Tarkkala 3-luokan. 
Hallitseva maailmanmestari Samuli Aro täydensi suomalaismenestystä ajamalla Aholan takana toiseksi kovatasoisessa kakkosluokassa. 
Salminen johtaa MM-sarjaa maksimipistein. Aholan ja Tarkkalan voitot tiesivät samalla myös sitä, että he starttaavat  sunnuntain osakilpailuun MM-johdossa, kun sarja saavuttaa puolivälin. 

Salmisella tiukka taistelu voitosta 
Juha Salminen on siivittänyt KTM-pyöränsä voittoon kauden kaikissa osakilpailussa. Italian kisan avauspäivänä hän sai tiukan vastuksen ranskalaisesta Yamaha-kuljettajasta Marc Germainista, joka jäi voittajasta vain 5,6 sekuntia. 
- Nyt tämä oli vaihteeksi taas todellista kilvanajoa. Teimme rengasvalinnan riskillä, mikä osoittautui loppujen lopuksi sittenkin oikeaksi. Aamulla kuivan kelin eturengas ei toiminut sateessa, mutta kun reitti kuivui iltapäivällä, niin pääsin Germainista ohi, Salminen kertoo. 
Italian osakilpailu ajetaan vuoristomaisemissa, jossa sää muuttuu nopeasti. 
- Aamulla tosiaankin tuntui, ettei tästä tule mitään. Ajoin enduro- ja extreme-pätkillä hyviä aikoja, mutta crossitestillä rengas ei yksinkertaisesti toiminut. Tällaista tämä enduro joskus on. 
Salminen johtaa MM-sarjaa jo 49 pisteen erolla Yamahalla kisaavaan Espanjan Cristobal Guerreroon nähden. 

Ahola karkasi Aron kaatuessa 
Enduro 2-luokassa Mika Ahola ajoi Hondallaan 48,2 sekunnin voittoon KTM:llä kilpailevasta Samuli Arosta. Kolmanneksi Yamahalla kaasutteli Ranskan Jonny Aubert, jonka neljän osakilpailun mittainen voittoputki napsahti poikki Bornossa. 
- Crossitesti tuli aamulla sateen jäljiltä liukkaaksi ja vaikka olenkin juuri niissä olosuhteissa yleensä parhaimmillani, niin nyt kaaduin. Onneksi en menettänyt siinä paljonkaan aikaa., Ahola kertoo. 
Ahola oli koko kisan nopein kuljettaja niukalla 1,42 sekunnin erolla Salmiseen. Aholan MM-johto kasvoi kuuteen pisteeseen Aubertiin nähden. Aro ajaa puolestaan Aubertia takaa seitsemän pisteen päässä. 
- Nappipäivä tässä  mielessä. Endurotesti on tosin täällä todella paha. Saan olla onnellinen siitä, että selvisin siitä ilman kaatumisia. Jos lauantaina sataa, niin sitten tuo pätkä on jo älyttömän vaikea, sanoi Ahola. 
Aro ajoi pitkään voitosta aivan Aholan kannassa, kunnes mestari menetti pelin ennen päivän loppuhuipennusta. 
- Olin vain kuutisen sekuntia Aholaa jäljessä, kun kaaduin extreme-pätkällä. Pyörä singahti radalta ulos kivikkoon ja sammui hetkeksi sinne, Aro kertoo. 
Aro kärsi Salmisen tavoin rengasvalinnasta vielä aamupäivällä. 
- Minulla oli kuivan kelin eturenkaalla suuria vaikeuksia crossitestillä. Myöhemmin sain kuitenkin kivikkoisilla pätkillä kärkeä kiinni, joten vauhdin puolesta lähden luottavaisin mielin sunnuntain kisapäivään, vakuutti Aro. 
Jari Mattila sijoittui Betallaan 2-luokassa seitsemänneksi 2,32 minuuttia kärjestä. 

Tarkkala pisti Cervantesin kuriin 
Suurimmassa luokassa käydään kovaa kaksintaistelua KTM-tallikavereiden Marko Tarkkalan ja neljä edellistä osakilpailua nimiinsä vieneen espanjalaisen Ivan Cervantesin välillä. 
Tarkkala johtaa lauantain jälkeen MM-sarjaa yhden pisteen erolla Cervantesiin, joka sai tyytyä Bornon avauspäivänä kolmanteen sijaan. 
KTM-kaksikon väliin kiilasi ranskalainen Husqvarna-kuljettaja Sebastien Guillaume, joka joutui antautumaan suomalaiselle 16,2 sekunnilla. 
- Ihan hyvä päivä, johon mahtui oikeastaan vain yksi virhe. Osuin extreme-pätkällä ylämäessä kiveen, ajauduin hetkeksi yleisön sekaan ja menetin siinä muutaman sekunnin, Tarkkala kertoo. 
Viime kaudella Italiassa loukkaantumisen vuoksi pisteittä jäänyt Tarkkala sai olla tarkkana koko päivän. 
- Kelit olivat ja saattavat olla jatkossakin varsin vaihtelevat. 
Seuraava MM-osakilpailu ajetaan sunnuntaina Bornossa. 

Enduron MM-sarjan 7/16 osakilpailu Borno. Italia: 

Luokka 1: 
1) Juha Salminen Suomi, KTM 51.54,15, 2) Marc Germain Ranska, Yamaha + 5,59, 3) Simone Albergoni Italia, Yamaha + 17,07, 4) Bartosz Oblucki Puola, Husqvarna + 26,54, 5) Cristobal Guerrero Espanja, Yamaha + 27,21, 6) Maurizio Micheluz Italia, Yamaha + 54,59. 

MM-pistetilanne: 
1) Salminen 175, 2) Guerrero 126, 3) Oblucki 120, 4) Germain 119, 5) Albergoni 118, 6) Alessandro Belometti Italia, KTM 117. 

Luokka 2: 
1) Mika Ahola Suomi, Honda 51.52,73, 2) Samuli Aro Suomi, KTM + 48,18, 3) Jonny Aubert Ranska, Yamaha + 1.01,42, 4) Fabien Planet Ranska, KTM + 1.02,58, 5) Andrea Belotti Italia, KTM + 1.25,73, 6) Nicolas Deparrois Ranska, Husqvarna + 2.09,56, 7) Jari Mattila Suomi, Beta + 2.32,01, …17) Jari Mattila Suomi Husaberg + 6.52,58. 

MM-pistetilanne: 
1)  Ahola 158, 2) Aubert 152, 3) Aro 145, 4) Planet 110, 5) Merriman 101, 6) Mattila 91. 

Luokka 3: 
1) Marko Tarkkala Suomi, KTM 52.00,12, 2) Sebastien Guillaume Ranska, Husqvarna + 16,20, 3) Ivan Cervantes Espanja, KTM + 33,44, 4) Anders Eriksson Ruotsi, Husqvarna + 1.21,17, 5) Alessandro Botturi Italia, Honda + 1.31,81, 6) Björne Carlsson Ruotsi, Husaberg  + 1.35,38. 

MM-pistetilanne: 
1) Tarkkala 161, 2) Cervantes 160, 3) Carlsson 133, 4) Guillaume 113, 5) Botturi 110, 6) Eriksson 91. 

Seuraava osakilpailu: 27.5. Borno, Italia. 

Lisätietoja: 

http://www.moottoriliitto.fi 
http://www.fim.ch/en/ 
http://www.abc-wec.org/

torstai 24. toukokuuta 2007

Maineteko –palkinto Autoalan Pätevöitymisohjelman kehittäjille

Jälkimarkkinointijohtajat Ari Koskinen Autokeskus Oy:stä ja Vesa Savela Maan Auto Oy:stä ovat saaneet tämänvuotisen Auto- ja liikennetoimittajat ry:n Maineteko –palkinnon. 

Auto- ja liikennetoimittajat ry jakaa Maineteko-nimisen tunnustuspalkinnon vuosittain sellaiselle autoalan vaikuttajalle, jonka toiminta on ollut yhdistyksen mielestä erityisen ansiokasta ja autoalan kehitystä edistävää. 

Tänä vuonna Maineteko –palkinto myönnettiin Ari Koskiselle ja Vesa Savelalle heidän ansioistaan Autoalan Pätevöitymisohjelma APO:n kehittämisessä. He ovat toimineet Autoalan Pätevöitymisohjelman johtoryhmässä ja vieneet eteenpäin autoalan omaa järjestelmää, jolla edistetään autoliikkeiden henkilökunnan ammattitaitoa. Molemmat ovat myös kouluttaneet runsaasti oman organisaationsa henkilökuntaa APO-järjestelmää käyttäen. 

Autoalan pätevöitymisohjelma APO on ammatillinen täydennyskoulutusohjelma henkilöille, jotka haluavat syventää osaamistaan. APO:n avulla autoliikkeet kykenevät tarjoamaan asiantuntevaa ja osaavaa palvelua niin jälkimarkkinatoiminnoissa kuin automyynnissäkin. Viime kädessä tämä koituu tavallisen kuluttaja-autoilijan eduksi. Lisätietoja ohjelmasta www.apo-koulutus.fi

Juha Harjusta Vuoden junailija 
Vuoden junailija –tunnustuksen sai tällä kertaa myyntipäällikkö Juha Harju, Konekesko Oy Yamaha Motor. Tunnustuspalkinto annetaan vuosittain auto- tai liikennealan viestintätehtävissä toimivalle henkilölle, joka on onnistunut työssään esimerkillisesti. Tänä vuonna palkinto jaettiin ensimmäisen kerran moottoripyöräalan edustajalle. 

Auto- ja liikennetoimittajat arvostavat Juha Harjun ammattitaitoa ja paneutumista edustamiensa tuotteiden esittelyyn toimittajille. Harjulle on kunnia-asia, että hänen toimittajien käyttöön luovuttamansa laitteet ovat varustelultaan juuri sellaisia kuin etukäteen on sovittu ja ne ovat myös huollettuja ja tarkastettuja. Hän pitää myös tarkasti kiinni sovituista aikatauluista ja on aktiivisesti yhteydessä alan toimittajiin, todetaan tunnustuspalkinnon perusteluissa. 

- Haluamme kiinnittää samalla moottoripyöräalan huomiota siihen, että kaikilta osin alan toiminta suhteessa moottoripyöräilyn parissa työskenteleviin toimittajiin ei ole parasta mahdollista. Huoltamaton tai loppuun ajetuilla renkailla varustettu koeajomoottoripyörä on ilmeinen turvallisuusriski työtään tekevälle toimittajalle, muistuttaa Auto- ja liikennetoimittajat ry:n puheenjohtaja Eila Parviainen. 

Auto- ja liikennetoimittajat ry on alan päätoimisten toimittajien yhdyssiteenä toimiva yhdistys, jonka tavoitteena on edistää jäsenistönsä ammattitaitoa mm. järjestämällä esitelmä- ja koulutustilaisuuksia alan ajankohtaisista asioista. Maineteko ja Vuoden junailija –tunnustukset jaettiin yhdistyksen jokavuotisen koeajopäivän yhteydessä 24. toukokuuta Vantaalla. 

Lisätietoja: 
Auto- ja liikennetoimittajat ry, 
puheenjohtaja Eila Parviainen 040 536 5166 

Kuvia: www.auli.fi

sunnuntai 20. toukokuuta 2007

Viritetyllä mopolla ajaminen liikenteessä on turvallisuusriski


29.05.2007 (Liikenneturva)

Viritys on ollut riskitekijänä joka neljännessä kuolemaan johtaneessa mopo-onnettomuudessa vuosina 1992 - 2003. Liikenneturvan tutkimuksen mukaan mopoja viritetään ahkerasti. Tutkimukseen osallistuneista ammattikoululaisista yli 80 % ja lukiolaisistakin lähes 70 % vastasi, että mopot olivat viritettyjä. Haastattelussa ilmeni, että nuoret tiesivät, ettei mopoa saa virittää ja olivat hyvin tietoisia myös virittämisen mahdollisista seuraamuksista.
Mopot oli viritetty yleensä itse. Tyypillisesti pakoputkistoa, kaasutinta ja välityksiä oli muutettu. Mopojen virittäminen oli lähinnä poikien mopoiluun liittyvä seikka.  Koska mopot olivat viritettyjä, alle 50 km/h kulkevia mopoja oli harvassa, esimerkiksi ammattikoululaisten mopoista alle 10 %. Heistä lähes puolet vastasi mopon kulkevan yli 80 km/h. Haastattelussa esiintuotujen mopojen nopeuksien keskiarvo oli 72 km/h.
Taajamissa nopeusrajoitukset 40 tai 30 km /t
Ylinopeudella ajaminen on hyvin tavallista.  Vain viidennes vastaajista sanoo, ettei aja ylinopeutta.  Haastatteluissa ilmeni, että pieni joukko kertoi ajavansa koko ajan ylinopeutta.
- Mopoilun yleisimmät onnettomuustyypit ovat risteyskolarit ja suistumiset, joiden riskiä lisäävät kovat nopeudet. 15-vuotias juuri mopokortin saanut kuljettaja on vielä kokematon liikenteessä. Mopokortin kuljettajantutkinto sisältää vain tietopohjaisen kokeen. Lisäksi mopoilijoilta vaaditaan vain 15 vuoden ikä eikä koulutusvaatimusta ole, huomauttaa kehittämispäällikkö Mika Hatakka Liikenneturvasta.
Taajamissa on porrastetut nopeudet useimmiten 40 ja 30 kilometriin tunnissa. Mopot kykenevät keskusta-alueilla normaaliin liikenteen rytmiin. Ulosmenoväylillä on kovemmat nopeudet, mutta niillä on myös tyypillisesti kevyen liikenteen väylät, joilla mopoilijat saavat ajaa.
Viritetty mopo ei sovi liikenteeseen
Mopoon ei saa tehdä muutoksia, jotka suurentavat sen rakenteellista nopeutta. Jos rakenteellista nopeutta keinolla tai toisella suurennetaan, niin mopoa voidaan pitää moottoripyöränä.
Esimerkki tyypillisistä viritysseuraamuksista
  • autovero arvonlisäveroineen 277 euroa
  • sakot 100 euroa (ajo-oikeudetta ajo, muutoskatsastamattoman ajoneuvon kuljettaminen)
  • muutoskustannukset takaisin mopoksi
  • korotettu liikennevakuutusmaksu (jopa seitsenkertainen)
  • katsastus 50 euroa
  • ajokielto, jos kuljettajalla ei ole moottoripyörän ajokorttia
  • ajokortin saaminen saattaa lykkääntyä vuodella
  • mahdollinen luottotietojen menetys, jos veroa ei makseta.
Mopoilijoille vuosittain sattuneet loukkaantumiset ovat lisääntyneet reilusta 300 vajaaseen 800 viimeisen viiden vuoden aikana. Etenkin nuorille 15 - 17-vuotiaille sattuu onnettomuuksia mopoillessa. Vuoden 2006 ennakkotietojen mukaan 15-vuotiaille mopoilijoille sattui enemmän henkilövahinkoja kuin 18-vuotiaille autoilijoille. Liikenneturvalla on meneillään kampanja mopoturvallisuuden edistämiseksi.
Tällä viikolla Liikenneturva ja Liikkuva poliisi järjestävät yhdessä tiedotus- ja valvontaiskuja mopoilijoille eri puolilla Suomea.  
Lisätietoja
kehittämispäällikkö Mika Hatakka, Liikenneturva
puh. 0207 282 318
koulutusohjaaja Ilkka Valkama, Liikenneturva
puh. 0207 282 342
ylikomisario Marko Törmänen, Liikkuva poliisi
puh. 07 18 782 710
Mopon ajamiseen tiellä tarvitaan ajokortti. M-luokan ajokortti on pakollinen 1.1.1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille, jos heillä ei jo ole moottoripyörän tai auton ajamiseen oikeuttavaa ajokorttia.
Liikenneturvan mopotutkimuksen alustavat tulokset antavat tuntuman moponuorten tilanteesta. Tutkimuksessa on Turun seudulla koululuokissa jaettu nuorille kyselylomakkeita yhteensä 122. Kyselyyn vastasi
- ammattikoululaisia 28 oppilasta. Lähes kaikilla 23:lla oli mopo.
- lukiolaisia 58 oppilasta, joista reilu kolmannes (21) omisti  mopon
- peruskoululaisia  36 oppilasta, joista 8:lla oli mopo.  Vastaajista tyttöjä oli 57 % ja poikia 43 %.

keskiviikko 16. toukokuuta 2007

MP 08 uusiutuu


16.05.2007 (Tiedote)

Ensi kevään MP 08 Moottoripyöränäyttely kaahaa kehiin 1.-3.2.2008. Tapahtuman suunnittelu on käynnistetty ja tapahtumakokonaisuutta uudistetaan sisällöllisesti. Sisällön uusiutumisen lisäksi MP 08 saa uuden visuaalisen ilmeen.
- MP Moottoripyöränäyttelystä on pyritty viime vuosina tekemään kokonaisvaltainen elämystapahtuma, enemmänkin show kuin pelkkä näyttely, kertoo tapahtuman myyntipäällikkö Antti Rapo. - Pääosassa ovat luonnollisesti kaksipyöräiset - näyttelyalueella, radalla, ilmassa - mitä ikinä keksitäänkin.
Uusia villejä ideoita käydään hakemassa mm. ulkomaisilta messuareenoilta.
- Suomen Messujen MP-tiimin mottona on, että kaikki mitä yleisö messuilla näkee ja kokee aiheuttaa jonkunlaisen elämyksen tai tunteen. Silloin ei voi esittää samaa jekkua kahdesti, Rapo jatkaa.
Tie hukassa?
MP Moottoripyöränäyttelyä on järjestetty vuodesta 1969. Suomen Messujen oma näyttelyorganisaatio järjestää tapahtuman nyt kolmannen kerran. Asiakaspalaute on ollut positiivista, ja messutiimi uskoo että tapahtuman henki on lähellä sitä, mitä mp-harrastaja messuilta odottaakin. Jotta tapahtuman visuaalinen ilme vastaisi paremmin sen henkeä, MP 08 saa uuden ilmeen.
MP 08:n viesti kiteytyy yhteen lauseeseen: "Löydä tiesi".
- Sloganilla on kaksoismerkitys, ensinnäkin kehotetaan löytämään moottoripyöräily yleensä tai elämäntapana ja toiseksi löytämään oma moottoripyöräilyn alalaji tai tyyli jota haluaa toteuttaa mp-harrastussateenvarjon sisällä. Siis se konkreettinen tie; Sunset Boulevard tai pitkospuut tai vaikka suo, maalailee Rapo.
Logossa vauhdin hurmaa ja ajan patinaa
Slogania tukemaan suunniteltiin tiekyltin muotoinen logo, joka viittaa matkapyöräilijöiden unelmareittiin, Route 66:een.
- Logo kuvastaa vapauden tunnetta ja vauhdin hurmaa, ehkä myös tietynlaista rebel-henkeä, Rapo kuittaa. - Ajan patina saa näkyä, onhan moottoripyörä nostalginen juttu monelle varttuneemmalle kuskille.
MP 08 Moottoripyöränäyttely Helsingin Messukeskus 1.-3.2.2008

tiistai 15. toukokuuta 2007

Pyrhösen kausi päättyi rannevammoihin


15.05.2007 (Tiedote)

Motocrosskuljettaja Antti Pyrhönen, 28, sai sunnuntaina molempiin ranteisiinsa pahoja vammoja kaatuessaan Saksan MM-osakilpailun toisessa kisaerässä Teutschenthalin radalla. 
Italialaisen Medei Kawasaki-tiimin riveissä MX1-luokassa ajavan Pyrhösen vasemmasta ranteesta napsahti kaksi luuta poikki ja myös oikea ranne vaatii leikkauksen. 
- Vasen ranne operoitiin myöhään sunnuntai-iltana Saksassa.  Oikeassa ranteessa ei ole yhtä pahoja vammoja, mutta todennäköisesti myös se pitää leikata. Leikkaus tehdään Suomessa, jonne lennän tiistaina, kertoi Saksasta tavoitettu Pyrhönen. 
Pyrhösen vasemman käden vamma oli siksi paha, että se vaati välittömän leikkauksen Saksassa. 
- Katkenneet luut korjattiin titaanilevyillä, joten kättä ei tarvinnut kipsata. Oikean käden ranne on puolestaan kipsattu  siksi, että pystyn siirtymään takaisin Suomeen. 
Hyvinkääläinen Pyrhönen myöntää, että hänen kautensa on tältä erää ohi. 
- Nyt on tärkeintä pistää vammat kuntoon. Katsotaan myöhemmin tilannetta, mutta kyllä nyt vaikuttaa siltä, että ajot ovat  osaltani tältä kaudelta ajettu. Huonosti alkaneelle kaudelle vieläkin huonompi päätös, summasi Pyrhönen pettyneenä. 

Hyppyristä kädet edellä maahan 
Pyrhösen onnettomuus tapahtui pienehkössä pöytähyppyrissä Teutschenthalin radalla, kun jälkimmäisestä MM-erästä ajettiin kolmatta kierrosta. 
- Pyörä ja mies lähtivät hyppyrin nokalta eri teille ja putosin maahan suoraan käsilleni. Huomasin välittömästi, että ranteeni menivät siinä rytäkässä, enkä päässyt enää omin avuin jaloilleni. Ei tarvitse pudota korkealtakaan, kun se tekee todella kipeää ranteille, totesi Pyrhönen. 
- Tuskinpa siinä tilanteesta olisi käynyt kuinkaan, jos olisin pystynyt ottamaan iskun jaloillani vastaan. Nyt vain kävi näin. 
Vuonna 2000 Euroopan mestaruuden voittanut Pyrhönen sijoittui viime kaudella MM-sarjassa sijalle 14. Kuluva kausi ei ole kulkenut suunnitelmien mukaan ja Pyrhönen löytyy viiden osakilpailun jälkeen yhdeksällä pisteellä MM-sarjan sijalta 29.

MiniGP Academy:n valmennus ja kilpailutapahtuma ajettiin Helsingissä


Ajo Motorsport MiniGP Academy ajokouluun kuuluvan kilpasarjan ensimmäinen kilpailutapahtuma ajettiin äitienpäivänä Helsinki MinimotoGP:n yhteydessä Tattarisuon Karting Radalla. MiniGP Academy -kuljettajat saivat ajo-opetusta ja valmennusta radalla jo lauantaina ja sunnuntain valmennusohjelmaan kuului sarjan ensimmäinen kilpailu. Tattarisuon kilpailutapahtuma oli MiniGP Academy -kuljettajille jo kolmas yhteinen kokoontuminen. Ajo-opetuksessa päästiin viikonlopun aikana keskittymään jo enemmän henkilökohtaiseen valmennukseen. Valmennusohjelma jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Motoparkin radalla Virtasalmella.
Sunnuntaina ajetun MiniGP Academy:n ensimmäisen kilpailustartin voittoon ajoi Valter Patronen. Patronen ja Niklas Ajo taistelivat voitosta tiukasti, mutta Patronen sai ajaa kuitenkin selvään voittoon, kun Niklas Ajon kilpailu päättyi kaatumiseen viimeisillä kierroksilla. Kilpailun toisesta sijasta kamppailivat Jerry Soini ja Samuli Sahala. Soini oli lopulta kilpailun toinen ja Sahala kolmas.
Aki Ajo: "Viikonloppu sujui hyvin ja kaikki kuljettajat ovat olleet todella innolla mukana koulutuksessa. Viikonloppu oli varsin antoisa, sillä kuljettajat ovat kehittyneet viikonlopun aikana todella nopeasti, ja ainakin nyt tuntuu siltä, että teemme varsin hyvää pohjatyötä road racingin tulevaisuutta ajatellen."
MiniGP Academy -sarjaan on valittu 17 nuorta, 10-14 -vuotiasta kuljettajaa hakemusten perusteella. Nuorille tarjotaan tasaväkinen Honda NSF100 kalusto kaikkiin MiniGP Academy:n seitsemään kauden aikana järjestettävään tapahtumaan. MiniGP Academy kausi huipentuu kolmeen Road Racing:n SM-sarjan osakilpailun yhteydessä järjestettävään tapahtumaan.

Päivärinta/Karttiala neljänsiksi MM-avauksessa

- Kaikesta huolimatta taskussa 33 pistettä ja MM-taulukon jaettu kolmas sija, tästä on hyvä jatkaa, summasi Pekka Päivärinta Supersiden MM-sarjan Saksan osakilpailun suomalaisparin osalta. Schleizin radalla ajettu Supersiden ensimmäinen MM-osakilpailu oli suomalaisparille Pekka Päivärinta-Timo Karttiala todellista vuoristorataa. 
Ensimmäisessä aika-ajoissa suomalaispari oli nopein ajalla 1.30,72. Tulos sivusi Steve Websterin nimissä olevaa rataennätystä 1.30, 20. Päivärinta-Karttialan etumatka toiseksi nopeimpaan pariin, Reeves- Farrance (1.32,17) oli 1,45 sekuntia. 
Toisessa aika-ajossa sade kasteli radan, eli Päivärinta-Karttialan paalupaikka piti. Kaikki näytti hyvältä viikonlopun kilpailuja ajatellen. 
Lauantaina ajetun Match-Racen alkuerissä Päivärinta-Karttiala kellottivat uuden rata-ennätyksen 1.30,17. Match Race -finaalissa maailmanmestari Tim Reeves ja matkustaja Patrick Farrance onnistuivat kuitenkin nipistämään uudeksi rataennätykseksi 1.29,80. 
Nopeatempoisen neljän kierroksen Match Racen keräilyerissä suomalaisten ajokin kytkin temppuili starteissa. Jokainen erä alkoi takaa-ajoasemista parin jäätyä viivalle. Match Race -finaalissa Pekka ja Timo puristivat kuitenkin toiseksi. 
Samoin sunnuntain 22 kierroksen Goldrace-kilpailu käynnistyi suomalaisparin osalta huonosti. Paalulta startanneet Päivärinta- Karttiala olivat lähdössä oikutellen kytkimen vuoksi ensimmäisen kierroksen jälkeen kuudentena. Kilpailun puolimatkassa suomalaiset ottivat kuitenkin johtopaikan. Pari Reeves-Farrance sinnitteli kuitenkin suomalaisten tuntumassa kunnes polttoainepumpun oikuttelu hyydytti englantilaisparin ajon loppukierroksilla. 
Päivärinta-Karttiala jatkoi joukon johdossa pari kierrosta kunnes moottorin käyntihäiriöt alkoivat hidastaa suomalaisparin menoa. 
Kilpailun viimeisilläkierroksilla suomalaiset törmäsivät kierroksella ohitettavan parin kanssa. Rytäkässä Karttiala loukkasi kätensä ja lopulta suomalaiskaksikko oli maalissa neljäs. Kilpailun voitti lopulta sveitsiläispari Schloser-Hänni. 
- Nyt mennään suomeen, selvitetään mistä kytkimen ja moottorin oikuttelu johtuu, ajetaan ensi viikonloppuna Jurvan SM-kisa ja jatketaan siitä, tiivisti Pekka Päivärinta vaiherikkaan Supersiden MM- sarjan kauden ensimmäisen kilpailuviikonlopun jälkeen tiimin tulevaisuuden suunnitelmat. 

Superside MM-pisteet 1-osakilpailun jälkeen (Match Race ja Golden Race yht. pisteet). 
1. Schloser-Hänni 41 
2. Reeves-Farrance 34 
3. Delannoy-Cluze 33 
4. Päivärinta-Karttiala 33 

www.paivarintasidecar.fi 

perjantai 11. toukokuuta 2007

Iisalmen motoristikirkkon 10 vuotisjuhla


Nyt olisi taas sen perinteisen Iisalmen motoristikirkon aika. Mukaan on saatu uutta väriä RR-kuskista, Iikka Ahosesta, miehestä Euroopan RR-radoilta. Mukana myös Y-SMK; Yläsavon moottorikerho.

Iisalmen motoristikirkon 10 vuotis juhla pidetään 27.5.klo 10 Iisalmessa, Kustaa Aadofin (vanhakirkko) kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen paraatiajo poliisin johdolla. Paraati päättyy Timosaurukseen,paikalliselle huoltamolle

Musiikista vastaa Timosauruksessa ammattimuusikko KARE Elviksen musiikilla. Myös mukana mies Ranskan muukalaislegioonasta, Pentti Olkkonen.

Iisalmen srk ja Gospel Riders ry.

maanantai 7. toukokuuta 2007

Monster Mania 2007 Stadikalle

Helsingissä Olympiastadionin edustalla 16. kesäkuuta järjestetään moottoriurheilutapahtuma, Monster Mania 2007. Kuusi Euroopan monsteriautojen kärkinimeä sekä 3-4 freestyle motocross –kuskia ovat mukana showssa, jossa Bigfoot 17, Red Dragon, Swamp Thing, Monstrous, Lil’ Devil ja Slingshot kisaavat yleisön suosion lisäksi EM-pisteistä.
Monsteriautojen ohella freestyle motocross –show tarjoaa eurooppalaisten huippukuskien stuntteja korkealla ilmassa.
Päivän pääesiintyjiä ovat monsteriautot, joiden päivät alkavat aika-ajokierroksella radan ympäri. Tämän jälkeen monsterit kisaavat erissä yksi yhtä vastaan paikoistaan viimeisellä kierroksella ja taistelussa mestaruuspisteistä. 
Tiukan kisaamisen lisäksi päivän kruunaa yleisön iloksi freestyle-osuus, jossa jokainen kuski autoineen yrittää saada yleisön puolelleen huimalla vauhdilla, ilmalennoilla ja erikoisimmilla stunteillaan. 
http://www.monstermania.fi

Lahteen moottoripyörämuseo


Lahteen perustetaan maamme ensimmäinen moottoripyöräilyyn ja moottoripyöriin erikoistunut museo. Nähtäville on tulossa moottoripyöräilyn historiaa viime vuosisadan alusta aina 1980-luvulle saakka. Nyt käynnistyvässä museohankkeessa on mukana moottoripyörävaikuttajia ja yksityishenkilöitä ympäri Suomen.
- Monivuotinen unelma on vihdoinkin toteutumassa. Tarkoituksena on, että tästä tulee Lahteen todellinen kansainvälinen matkailukohde, sillä muualla maailmassa moottoripyörämuseot ovat  erittäin suosittuja, sanoo hankkeen käynnistänyt lahtelainen moottoripyöräkauppias Riku Routo.
- Alustava kiinteistökauppa vanhasta purku-uhan alla olevasta tiilirakennuksesta on jo tehty, mutta muitakin mahdollisia kohteita Lahdesta vielä tutkitaan. Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, päästään kunnostustyöt aloittamaan mahdollisimman pian ja museo olisi pystyssä reilun vuoden kuluttua.
Routo on aikaisemmin kunnostanut Lahden ydinkeskustassa sijaitsevan 30-luvun Nobel Standard -huoltamon sekä Lahden Asemantaustassa sijaitsevan makasiinirakennuksen. Näistä teoista hän vastaanotti Lahden kulttuuritekopalkinnon vuonna 2006.
Vetonauloina osuuskaupan kellarista löytyneet pyörät
Tulevan viikonlopun Prätkä 2007 -tapahtuma Lahden keskustassa tuo näytille kaksi täysin ajamatonta vuoden –64 MZ –moottoripyörää.
- Pyöriin liittyy sellainen tarina, että ne löytyivät vanhan osuuskaupan alakerrasta, olivat aikoinaan jääneet myymättä ja unohtuneet sinne sitten vuosiksi, sanoo Riku Routo.
Maailman pienin moottoripyöränäyttely Prätkä 2007 järjestetään Lahdessa nyt neljättä kertaa. Viime vuonna kaksipäiväisessä tapahtumassa vieraili yli 4000 kävijää.
- Suomessa on tämän vuoden lopussa noin 200 000 rekisteröityä moottoripyörää. Kuskien lisäksi kun lasketaan puolisot ja perheet, niin moottoripyöräily harrastuksena ja moottoripyöräilyn historia ei ole enää pienten piirien näpertelyä, Routo kertoo.

keskiviikko 2. toukokuuta 2007

Jänkhällä Jytisee pitenee päivällä

Pohjois-Suomen suurin moottoripyörätapahtuma Jänkhällä Jytisee järjestetään Saariselällä 16.-19.8.2007 jo yhdeksännen kerran. 
–Asiakkaiden toiveista tapahtumaa on pidennetty yhdellä päivällä, Saariselän Tunturihotellin toimitusjohtaja Susanna Saastamoinen kertoo. 
Yhteinen ohjelma alkaa jo torstai-iltana, ja halukkaille järjestetään perjantaina kalaretki itärajan läheisyyteen. Pääjoukko saapuu luultavimmin paikalle entiseen tapaan perjantaina, joten viralliset avajaiset vietetään perjantai-iltana. 
Jänkhällä Jytisee –tapahtuma on kiistatta suurin moottoripyörien kokoontuminen Lapissa. Viime vuonna osallistujia oli 1300, mikä oli kaikkien aikojen ennätys. 
Elokuiseen tapahtumaan on ilmoittautunut toukokuun alkuun mennessä saman verran motoristeja kuin vuosi sitten, joten osallistujamäärä kasvanee edelleen. 
Tapahtuman paraatiajo suuntautuu tänä vuonna Inariin, jossa tutustutaan Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan. Siida on yksi merkittävimmistä käyntikohteista Pohjois-Lapissa. Käyntikohde tarjoaa elämyksiä ja tietoa saamelaiskulttuurista sekä Ylä-Lapin luonnosta. 
Ulkomuseoalue on avoinna kesäkaudella täydentäen Siidan sisällä olevia näyttelyjä. Seitsemän hehtaarin laajuisella Inarijärven rantaan sijoittuvalla ulkomuseoalueella esitellään erilaisten pyyntitapojen lisäksi saamelaisten tyypillisiä asuinmuotoja kalastajasaamelaisista porosaamelaisiin. 
–Tapahtumarannekkeella pääsee koko viikonlopun tutustumaan maksutta Siidaan, ja siellä kannattaa ehdottomasti vierailla, vaikkei paraatiajoon lähtisikään mukaan. 

Live-musiikkia on tapahtumassa jo torstai-iltana, jolloin tapahtuma käynnistyy. Perjantaina osallistujia viihdyttää Ile Kallio Rockets feat. Jore Marjaranta, joka soittaa 70-luvun rockia. 

Lisätietoja: 
Saariselän Tunturihotellit Oy, Susanna Saastamoinen, puh. 016-681 500 
Ilmoittautuminen: Saariselän Tunturihotelli, myyntipalvelu: sales (at) tunturihotelli.fi, puh. 016-681 501. 
Tarkempi ohjelma, ilmoittautumisohjeet ja kuvia edellisten vuosien Jänkhällä Jytisee –kokoontumisajoista: http://www.tunturihotelli.fi/jytisee