keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Aika ilmoittautua ruosteenpoistokursseille


Nyt on korkea aika raivata kalenterista tilaa ja ilmoittautua kesän koulutustapahtumiin. Toukokuussa kursseille ilmoittautuminen alkaa olla myöhäistä, suosituimmat kurssit täyttyvät nopeasti.

Alla oleva linkki vie Liikenneturvan sivuille, johon on kerätty moottoripyöräkerhojen kursseja.


maanantai 27. huhtikuuta 2009

Tatu Lauslehto ajoi Saksassa sijalle 7.


Ratamoottoripyöräilyn kansainvälinen Saksan mestaruussarja eli IDM-sarja alkoi viikonloppuna Lausitzringin moottoriradalla. Tuusulan Moottorikerhon Tatu Lauslehto sai kelpo avauksen sarjaan, kun hän saavutti Supersport-luokassa uudella Triumph-pyörällä eräsijoitukset 7 ja 8, kun viivalla oli yhteensä yli 40 kilpailijaa.

Saksan IDM-sarjassa ajetaan viikonlopun aikana aina kaksi starttia. Kauden avauksessa voittoa juhlivat Rico Penzkofer sekä Christian Kellner.

- Suhteellisen tyytyväinen voin olla kesäkauden ensimmäiseen kisaviikonloppuun. Aivan kärkivauhtikaan ei ollut kaukana, kun parhaimmillaan ajoin kisassa aivan kärjen kierrosaikoja. Erittäin tasaista tuntuu olevan ja meidän luokassa kilpailun taso on kiristynyt viime vuodesta, Lauslehto arvioi.

- Hieman parempaankin olisi voinut olla mahdollisuuksia, mutta molemmissa lähdöissä oli pieniä hidasteita. Ekan lähdön lopussa takarengas menetti pitonsa viitisen kierrosta ennen maalia ja toinen startti ei onnistunut ja putosin avauskierroksella sijalle 18.

- Sieltä onnistuin nousemaan kymmenisen pykälää, joten kilpailussa vauhti oli melko kilpailukykyistä.
Saksan IDM-sarja jatkuu kolmen viikon päästä, jota ennen Team Lauslehto tekee uuden pyörän parissa kehitystyötä Suomessa.

- Koneremontti on ainakin edessä. Yritetään löytää lisää vauhtia testeistä, summasi vain kolme päivää ennen kauden alkua testannut Lauslehto.

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Kallio nousi hänniltä kahdeksanneksi

MotoGP-kauden toinen MM-osakilpailu Japanin Motegissa osoitti Mika Kallion kilpailuhermojen ja -taitojen olevan kohdallaan. Kallio ei hätkähtänyt vaikeita lähtökohtia, vaan Pramac Racing-tallin Ducati-kuljettaja kipusi 17. lähtöruudusta  kahdeksanneksi. 

Kallio nousi ensimmäisellä kierroksella sijalle 14 ja onnistui sen jälkeen kohentamaan asemiaan useilla ohituksilla. Valkeakoskelainen oli 10:s kilpailun puolivälissä, josta hän kiristi vielä kaksi sijaa. Kallio jäi voittoon ajaneesta Jorge Lorenzosta 39,4 sekuntia. Kallion tallikaveri Niccolo Canepa oli maalissa 14:s. 

- Tämä tulos tyydyttää viikonlopun monien vaikeuksien jälkeen. Tuskin kukaan uskoi näin hyvään tulokseen, kun muistetaan kisan lähtökohdat. Aamun warm-upin aikaan ei vielä hymyilyttänyt, kun se jakso ajettiin sadekelillä. Ruuvasimme kisaa varten kuivan kelin säätöjä pienellä riskillä, kun ei minulla ollut oikein mitään hävittävää, Kallio myönsi. 

- Keulan sisuskalut olivat täysin uudet ja niitä säätöjä ei ollut koettanut kukaan muu kuin Ducatin testikuljettaja. Säädöt tuntuivat toimivilta minun ajotyylilleni. Ongelmana oli takarenkaan heikko pito alkukierroksilla. Siinä vaiheessa oli vaikeuksia vastata muiden vauhtiin. 

- Tilanne kuitenkin muuttui, kun kilpakumppaneiden uusista renkaista oli paras pito hävinnut. Sen jälkeen huomasin saavuttavani kaikkia kuskeja, jotka olivat näköetäisyydellä. Pääsinkin kisan aikana heistä kaikista ohi. Alun jälkeen oli erittäin hienoa ajaa ja nautin todella ohituksista. 

- Valitsin takarenkaaksi pehmeän seoksen, mutta se kesti loppuun asti hyvin ja kierrosajat säilyivät samalla tasolla. Jatkossa täytyy tehdä töitä sen eteen, että olisimme kilpailukykyisiä myös alkukierroksilla. 

Myös kauden avauskisassa Qatarissa kahdeksanneksi ajanut Kallio on pistetaulukossa kirkkaasti paras tulokaskuljettaja, sillä hän on MM-sarjassa seitsemäntenä 16 pisteellä.

perjantai 24. huhtikuuta 2009

Huomaa motoristit 25. huhtikuuta


Suomen Motoristit ry (SMOTO) järjestää jäsenkerhojensa kanssa Huomaa motoristit liikenteessä -kampanjapäivän 25. huhtikuuta 2009. Moottoripyöräkauden kynnyksellä herätellään muita tielläliikkujia huomaamaan moottoripyöräilijät liikenteessä. Kampanjapäivänä järjestetään tapahtumia eri puolilla Suomea.

Huomaa motoristit liikenteessä -tapahtumissa muistutetaan muita tielläliikkujia siitä, että moottoripyörien havaitseminen liikenteessä vaatii erityistä tarkkaavaisuutta.
Liikenteessä pienten kohteiden nopeuden ja etäisyyden arviointi on hankalampaa kuin suurten.
Moottoripyörät jäävät myös helposti auton peilien kuolleisiin kulmiin näkymättömiin. Erittäin paljon vaikuttaa havaitsemiseen myös se, mitä odottaa näkevänsä. Siksi motoristit haluavat näin kauden alkaessa muistuttaa: Näe meidät!

Huomaa motoristit liikenteessä -tilaisuudet 25.4.2009:

Turku, klo 12-16 Forum Marinum
demoja kuolleista kulmista, ensiapua, ryhmäajolenkkejä
Järj: Lieto MC, Turun Moottoripyöräilijät, MC Marski ja Ladies Bike Club

Hämeenlinna, klo 9-16 Citymarket piha-alue, Tiiriö.
Bändinä Tshernobyl Café
Järj. Hämeenlinnan Moottoripyöräilijät

Helsinki, klo 12-15 Narinkkatori
Järj. SMOTO

Kirkkonummi, klo 10-12 Urheilukeskus P-alue
Tilaisuudessa Autokoulu Elon Heikki Yli-Viikari sekä kerhon ajokautta avaamassa kirkkoherra Timo Posti. Paikalla myös Trial-esitys. klo 12 jälkeen ryhmäajo Narinkkatorille Helsinkiin
Järj. MC Porkkala

Pori, klo 9 - 15 Liisantori
Järj. Konepyöräklubi

Uusikaupunki, torilla Kevätmarkkinoilla
Järj. Uudenkaupungin Moottoripyöräkerho

Lahti, klo 11-14 tavaratalo Kärkkäinen, Renkomäki
Järj. Bay City Bikers ja Nastolan Moottorikerho

Kotka: klo 12-15 Jumalniemen kauppakeskus
Järj. Ladies Bike Club

Tampere: ryhmäajo, lähtö klo 16 Lapinniemen kylpylä
Järj. MotOrg

Lisätietoja: