sunnuntai 9. heinäkuuta 2006

Juha Salminen voitti Australian neljän päivän ajon

(Tiedote, Mogo, Australia)


Juha Salminen teki yhden uuden merkittävän aluevalloituksen voittamalla Australian neljän päivän enduron. Salminen voitti kaikki kolme perinteistä endurokilpailupäivää ja myös päätöspäivänä ajetun motocrossin. Oseanian mestariksi kruunattiin Yamhalla ajava AJ Roberts, joka hävisi Salmiselle vajaat kaksi minuuttia. Sääntöjen mukaan ei Salmista voitu kruunata mestariksi. 

Päätöspäivän ohjelmassa oli motocrosskilpailu, joka ajettiin suuren hevoslaukkaradan keskustaan tehdyllä radalla. Yleisöllä oli loistavat mahdollisuudet seurata tapahtumaa suuresta katsomosta, josta näki koko radan. 

Salminen lähti päätöspäivään liki minuutin johtoasemasta. Pehmeällä hiekkaradalla Salminen oli täysin pitelemätön. Hän syöksyi kärkeen heti lähdöstä, eikä kärkipaikka ollut missään vaiheessa uhattuna. Hän voitti  Robertsin 43 sekunnilla. 
- Neljän päivän kilpailun voittaminen ei ole mikään läpihuutijuttu, sillä päiviin mahtuu monenlaista. KTM-pyörän tekniikka pelasi jälleen kerran loistavasti, kiittelee Salminen GNCC sarjasta tuttua mekaanikkoaan Antti Kallosta. 
- Tämä oli todella hieno kilpailu alusta loppuun asti. Australiassa on paljon lajin harrastajia, ja he ajavat todella hyvin. Palaan muutaman päivän päästä Suomeen ja aloitan loman. Nyt pidän ajotauon ja lataan akkujani, kertoo Salminen. 

Seuraava GNCC-sarjan osakilpailu ajetaan syyskuun 10 päivä USA:n Pohjois-Carolinassa 

Yleiskilpailu

1. Juha Salminen     KTM     1:24:56,45 
2. AJ Roberts     Yamaha       + 1:39,82 
3. Shane Watts     KTM       + 1:43,60 
4. Brad Willscroft     KTM       + 2:16,05 
5. Josh Strang     Kawasaki        + 2:22,09 
6. Chris Hollis     Yamaha       + 2:56,82 
7. Blake Hore     Yamaha       + 3:08,88 
8. Ben Grabham     Honda       + 3:23,48 
9. Ben Kearney     KTM       + 3:39,01 
10Stuart Bennett     KTM       + 4:11,16

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti