keskiviikko 19. heinäkuuta 2006

Manninen ja Kuismanen voittoon Sachsenringilla

Tero Manninen ja Pekka Kuismanen ottivat täydet 25 MM-pistettä sunnuntaina Saksan Sachsenringilla voittamalla ratamoottoripyörien sivuvaunuluokan dramaattisen kilpailun. Voiton nimittäin sinetöi kansainvälisen moottoriliiton (FIM) valvojakomissio määräämällä 20 sekunnin aikasakon Englannin Tim ja Tristan Reevesille. 

- Saimme hyvän startin ja pääsimme matkaan heti Reevesin veljesten perään. Heidän kanssaan kävimme kovaa kisaa ja johdimme vuorotellen. Sata metriä ennen maalia viimeisessä kaarteessa olimme johdossa, kun Reeves pukkasi pyörämme kylkeen ja ajauduimme hiekalle. Reevesit joivat 
ensimmäisinä ruutulipulle ja me jäimme toisiksi, Tero Manninen kertoi. 

Protestia suomalaiset eivät tehneet, mutta joutuivat Reevesin veljesten kanssa valvojien kuulusteluun. Kuulemistilaisuudessa katsottiin viimeisen kaarteen tapahtumat videolta ja Reevesin katsottiin ajaneen tahallaan Mannisen ja Kuismasen pyörän kylkeen. Heille määrättiin 20 sekunnin aikasakko ja he tipahtivat toisiksi. 

Maamme-laulun korkeimmalla korokkeella kuunnelleet Manninen ja Kuismanen tavoittivat nyt pistejohdossa olevia Reevesin veljeksiä viidellä pisteellä. Ero on 17 pistettä, kun ajamatta on vielä tällä kaudella kahdeksan MM-osakilpailua. 

Pekka Päivärinta ja Timo Karttiala keskeyttivät neljänneltä sijalta kuudennella kierroksella, kun pyörän bensajärjestelmään tuli vika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti