sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Esimakua Tohmajärvi Endurosta 2015 -katso video

Suomen parhaaksi endurokilpailuksi valittu Tohmajärvi Enduro järjestetään taas ensi vuonna. Elokuun 29. päivä ajettavaan kilpailuun tehdään kaksi uutta maastokoetta.

Muuten kilpailu noudattaa tohmajärveläistä kaavaa: ajettavaa on paljon ja maastosiirtymät ovat komeita. Asvalttisiirtymät ovat Tohmajärven Enduroseuran kilpailussa minimissään. Reitti on suunniteltu niin, että kaksitahtisetkin pääsevät reitin läpi ilman ylimääräisiä välitankkauksia.


Oheinen video on siirtymä kakkosmaastokokeen maalista huoltoon. Kahden maastokokeen ja siirtymän jälkeen matkaa on tehty noin 45 kilometriä.

Maastokokeita on kolme ja ne ajetaan kolmeen kertaan. Ainoa viime vuoden kanssa sama maastokoe on MK1. Ensimmäisen maastokokeen kilpailijat ja katsojat muistavat upeista mäkisistä niityistä.

Kansallisen kilpailun kokonaisajomäärä tulee olemaan noin 230 kilometriä. C-luokka ajaa lyhyemmän reitin.

- Ensi vuoden kilpailun teemasta voisin vihjaista, että aja tarkasti. Hötkyily siirtymillä ei auta, TENSin puheenjohtaja Harri Pippuri kertoo.


Alustavissa suunnitelmissa kilpailuluokkia alaluokkineen ovat A, B, C, V40 ja V50. D-luokka on harkinnassa. Mikäli kysyntää naisten luokalle riittää, D-luokka ajaa lyhennetyn C-luokan reitin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti