keskiviikko 20. toukokuuta 2015

RR-kausi avataan tulevana viikonloppuna Jurvassa

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Jurvan Botniaringin radalla. Luvassa on kaksi päivää tiukkaa kilvanajoa, sillä Botniaringillä kaasutellaan nykysuuntauksen mukaisesti kaikissa SM-luokissa tuplastartit. 

Talouden alavire näkyy valitettavasti osanottajamäärissä, mutta siitä huolimatta vakavasti kilpailemiseen suhtautuvia moottoripyöräilijöitä riittää täyttämään lähes kaikki lähtöruudut. Superstock 600-luokka on kilpailijamäärällä mitaten viikonlopun väkirikkain. Pienimmässä, Moto 3-luokassa osallistujamäärä on kääntynyt kasvuun. Myös 100-kuutioisilla pikkupyörillä ajettava MiniGP-luokka on kasvamassa entisestään.

Viikonlopun pääluokan, Superbiken mestarin nimi tulee tällä kaudella vaihtumaan, sillä hallitseva mestari Kari Vehniäinen ei kaikkia osakilpailuja aja. Kauden avauksessa Vehniäinen osallistuu vain merkkiluokka KTM RC390 Cupin starttiin. 

Superbiken tasoa Vehniäisen poissaolo ei välttämättä laske, sillä nopeaksi havaittu virolaispilotti Hanno Velt haastaa kotimaan parhaat. Superbiken mestarisuosikkeja ovat Veltin lisäksi Tapio Pirilä, Mika Hautala ja Matteo Mossa. 

Kuussatasissa hallitseva mestari Ville Kandelin saanee tiukimman vastuksen muutaman vuoden takaisesta mestarista Marko Aarniosta ja radoille palaavasta Mika Koivuniemestä. Moto kolmosissa Felix Nässi lienee ennakkosuosikki. Sivuvaunuissakin hallitsija vaihtuu, sillä virolainen mestaripari Eero Pärm/Mairon Meius ei ole Jurvassa titteliään puolustamassa.

Kilpailu ei Jurvassa keskity pelkästään SM lähtöihin, sillä mukana on vallitsevan tavan mukaan jo mainittu merkkiluokka KTM RC390, ”jokamiesluokka” Star Service Cup sekä kaksi starttia Classic-pyörille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti