maanantai 23. toukokuuta 2016

Kotimaan RR-kausi alkaa Jurvan SM-osakilpailulla

Tulevana viikonloppuna ajetaan Jurvassa road racingin SM-sarja avauskilpailu. Kisaviikonloppuna 28.-29.5. Botniaringin radalla ajetaan useita lähtöjä molempina päivinä.Kurikan Matkamotoristien isännöimän kilpailun lähdöt alkavat lauantaina kello 13.30 ja sunnuntaina kello 12.40. Kisaviikonlopun ohjelma on tapahtumatäyteinen, kun eri luokat ajavat kilpailulähtönsä molempina päivinä.

Kansainvälisestä huippuvauhdista saadaan esimakua, kun MM-sarjaan tähtäävä Niki Tuuli osallistuu 600-kuutioisten Supersport –pyörien lähtöihin.
Samoin sivuvaunupyörien erissä nähdään tasokkainta mahdollista ajamista, kun lajin moninkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta, parinsa Kirsi Kainulaisen kanssa käskyttää Bemariaan.

Viikonlopun nopeimpia kierrosaikoja on odotettavissa 1000-kuutioisten Superbike-pyörien lähdöissä.
Isojen pyörien vastapainoksi omina lähtöinään ajavat nuorten kuskien MiniGP –luokka sekä matalan aloituskynnyksen KTM RC390 Cup ja Honda CBR500 Cup.

Viikonlopun suurin luokka osallistujamäärältään on jokamiesluokan hengessä pyörivä Star Service Cup. Siinä kuljettajilla kalusto on vapaa ja luokkaan on helppo tulla uutena kuljettajana. 

Luokan yksi mielenkiintoinen kuljettaja on Ulla-Maija Ylikoski. Ylikoski loukkaantui aikanaan lumilautailuonnettomuudessa, jonka seurauksena hänen alaraajansa ovat halvaantuneet. Tämä ei kuitenkaan estä naista osallistumasta elämänsä ensimmäiseen road racing kilpailuun.

Nostalgiasta nauttiville tarjolla on vanhemman kaluston Classic, sekä Classic Formula –luokat. Nämä, sekä monta muuta kilpaluokkaa täyttävät molempina päivinä Botniaringin radan.

Tulevan SM-avauskilpailun esikisoina ajettiin viime viikonloppuna vanhojen pyörien Classic-kilpailut. Sen yhteydessä Kurikan Matkamotoristit pääsivät suorittamaan viimeiset varmistukset sille, että SM-viikonloppuna kaikki sujuu laadukkaasti ja ongelmitta.

RR SM 1. osakilpaulun aikataulu Botniaring, Jurva

Lauantai 28.5.
Aika-ajot luokittain klo 09.00 – 12.20
Kilpaerät luokittain klo 13.30 – 16.40

Sunnuntai 29.5.
Lämmittely luokittain klo 10.00 – 11.40
Kilpaerät luokittain 12.40 – 16.30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti