keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Kirsi Kainulainen ajaa Superbiken osakilpailun Espanjassa

Soolopyörällä kilpailu-uransa aloittanut Kirsi Kainulainen osallistuu Espanjassa ajettavan CEV-sarjan Jerezin osakilpailuun. Hän lähtee kilpailuun Motomarket Racing tiimin Eeki Kuparisen kanssa. Tulostavotteita Kainulaisella ei ole, vaan tarkoitus on mitata omaa vauhtia kansainvälisessä kilpailussa.


Sivuvaunuluokassa yhdessä Pekka Päivärinnan kanssa maailmanmestaruuden voittaneella Kirsi Kainulaisella on halu jatkaa ”kesken jäänyttä” soolouraansa ratamoottoripyöräilyssä. Motomarketin Kawasakilla ajetut Alastaron testit syyskuun puolivälissä antoivat startin tälle comebackille ja nopeaan tahtiin saatiin asiat siihen malliin, että Kainulainen tulee osallistumaan viimeiseen CEV- sarja osakilpailuun lokakuun lopussa, Jerezin radalla. 

Eeki Kuparisen viimevuotinen Kawasaki ZX10R on viimeistelty Kirsi Kainulaiselle tulevaa koitosta varten. Kirsin kierrosajat Alastarosta kertoivat, että isompi pyörä ei tuntunut lainkaan vieraalta.

- Kun Kirsi ilmaisi mielenkiintonsa ajaa Superbike-luokassa ja ulkomailla meidän tiimissämme, tartuimme tilaisuuteen, kun Eekin viimevuotinen pyörä oli vapaana, kertoo Motomarket Racingin nokkamies Esko Kuparinen.

- Olemme erittäin innostuneita tulevasta koitoksesta ja Kirsin tapa tehdä työtä testin ja kilpailun eteen ovat vakuuttaneet meidät. Odotamme erittäin mielenkiintoista ja hyvää kilpailua, jatkaa Kuparinen.

Kainulainen pitää Jerezin osakilpailua lähinnä kokeiluna tulevaa kautta varten.
- Osallistuminen Jerezin CEV-osakilpailuun antaa suuntaa sille, että olisiko se ensi kaudeksi minulle oikea sarja ja oikea luokka, miettii Kainulainen.
Hän painottaa paloa riittäneen aina sekä purkkiorjan että soolokuskin tehtäviin, vaikka ne poikkeavatkin täysin toisistaan.

- Nyt alkaa olla se viimeinen aika kokeilla kansainvälistä uraa soololuokassa, ennen kuin kiikkutuoli kutsuu. Suomessakin riittäisi ihan täysin vastusta minulle Superbikessa, mutta jotenkin sitä on halu näyttää nimenomaan itselleen ja kokeilla mihin rahkeet riittää isommilla radoilla.

Jerezin kilpailuun hän ei aseta tulostavoitteita, vaan tavoitteena on ajaa puhdas kilpailu omalla tasolla ja nähdä mihin se asettuu Superbike-luokassa.

Tiimi on tehnyt kotitehtäviä myös kesätauon aikana, Alastaron SM-kilpailuun tehdyt runkomuutokset, moottoriohjauksen säädöt ovat tuoneet huomattavasti lisätehoa ja näin saatu pyörästä paljon ”ajettavampi”, Esko Kuparinen kertoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti