perjantai 6. huhtikuuta 2001

Marko Laaksoselle puolikas tai nelisatanen


Sipoon Moottorikerhoa edustava Marko Laaksonen odottaa tulevia pyörätestejä. Testeissä selviää tämän kauden ajokki, vaihtoehtoina ovat Yamahan WR426F tai uutuusnelari, saman valmistajan 250-kuutioinen versio.

Marko LaaksonenLaaksosen WR250

Uutuuksia kaudelle 2001 ovat YZ250F ja WR250F, joista WR-merkitty on enduroversio. Jammun nelisatanen on menestynyt erittäin hyvin kilpailuissa, sama ajokki on toiminut Markon alla jo pari vuotta.

Uusi Jammun puolikas nelitahtinen on kilon kevyempi kuin vastaava kaksitahtinen. Kuivapainoa krossiversiolla on 96,2 kiloa ja enskamallilla 102 kiloa. Kone on viisiventiilinen ja venttilit on valmistettu titaanista.

Hinta on uutuuksilla kova, 50 900 markkaa krossista ja 53 900 markkaa punakilpisestä on paljon puolikkaasta. Tämä kausi näyttää pyörän todellisen kilpailukyvyn ja sen, onko hinnalle vastinetta.

Laaksosen WR400Helsingin mp-messujen osastolla oli esitteillä Markon viimevuotinen peli, WR400F, jota oli laihdutettu 20 kiloa tuotantomallista. Pyörän näkyvimmät muutokset olivat alumiinitankki, äänenvaimennin, etuteleskoopit, T-kappaleet, takaiskunvaimennin, vanteet ja satula.

- Alumiinitankki on muovista parempi siksi, että se säilyttää paremmin muotonsa. Uusien T-kappaleiden hyöty painonsäästön lisäksi oli stongan säätöjen monipuolistuminen. Tällä pyörällä on ajettu noin 150 tuntia, lisäksi käyttötunteihin tulee laskea Päitsi kaksi kertaa, kertoi Marko.

Päijänneajon nelinkertainen kakkonen ja vuoden 1999 voittaja kertoi mp-messuilla lähtevänsä tänä vuonna hakemaan ykkössijaa Päitsiltä. Uusimpien tietojen mukaan Marko on kuitenkin kipeä eikä hän siten pääsisikään Päitsille. Katsotaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti