tiistai 18. syyskuuta 2001

Erkka Korpiaho neuvotteluissa ruotsalaisen tiimin kanssa


Erkka Korpiaho vaihtaa tallia
Sunnuntaina 16.9. ajettiin Mantorpissa Ruotsin kansallisen sarjan päätösosakilpailu. Ennen tätä kilpailua Heinosen ja Korpiahon tiet erosivat. Korpiaho ajoi kilpailun ruotsalaisen Veidec Racing -tiimin Suzukilla.

- Sopimuksemme oli suullinen, siinä lupauduin ajamaan tämän kauden. Halusin lähteä ajamaan Ruotsin kisan mutta kauden alussa tehtyä suunnitelmaa ei voitu jatkaa. Muulla pyörällä ajaminenkaan ei käynyt päinsä. Molemmilla miehillä oli omat mielipiteet, eikä kumpikaan antanut periksi, kertoo Erkka Korpiaho.

Kilpailun lopputulos ei vastannut Erkan odotuksia, pyörän tutustumiseen jäi vain kaksi tuntia aikaa. Kelin vaihdellessa kuivan ja kostean välillä takaiskunvaimentimen säädöissä mentiin väärään suuntaan. Telemetriatiedot kertoivat, että liian jäykkä takajousi pudotti kaarrenopeuksia kolmesta neljään kilometriä tunnissa. Tuloksena aika-ajojen kymmenes sija ja lopputulosten kahdeksas. Samassa kilpailussa Suomen B600 -luokassa loistavia näyttöjä antanut Sami Penna oli 16. Ruotsin sarjan kovasta tasosta kertoo, että aika-ajoissa sekunnin sisään mahtuu kymmenen kuljettajaa. Esimerkiksi Räyskälän osakilpailussa Erkka tempaisi 2,5 sekunnin pohjat ennen toiseksi sijoittunutta.

Erkka Korpiaho vaihtaa tallia- Jos pyörä olisi ollut säädöissään tai minulla olisi ollut alla tämän kauden pyörä, olisin taistellut kilpailun voitosta. Ajamani pyörä oli ehdottomasti nopeimpia kilpailuun osallistuneita. Aika-ajoissa jäin voittajalle vain kolme kymmenystä. Tuolla pyörällä noillakin säädöillä olisi Suomen sarjassa ajanut voittoon.

Neuvottelut ensi kaudesta jatkuvat Veidec Racingin kanssa, jatko selvinnee kuukauden kuluessa. Talli aikoo panostaa tulevina kausina EM-sarjaan ja lopullinen tavoite, MM-sarja, on suunniteltu toteutuvaksi 2004.

- Tämän tiimin kanssa hommat eivät jää rahasta kiinni. Treenaus ja testaus, kaikki avut käytetään, eikä käydä ajamassa vain kisoissa. Yksi mahdollinen kuvio olisi Ruotsin sarjan lisäksi ajaa soveltuvin osin myös SM- ja Scandinavian Open -kilpailuja.

Veidec Racingin vakavasta otteesta työhön kertovat kotisivujen http://www.veidecracing.com/ lisäksi se, että tätä yhtä kilpailua varten Erkalle hommattin kypärä ja siihen maalaus sekä uusi nahkapuku. Kotimaassa tällä kaudella Erkka maksoi itse renkaansa ja matkakulunsa. Ruotsin kansallinen sarja nähdään televisiosta ja kerää yleisöä suomalaisen mittapuun mukaan kuin kärpäsiä. Viimeinen osakilpailu ajettiin Swedish Touring Car Championship -kilpailun yhteydessä, paikalla oli 27000 katsojaa.

- Ensi kaudella ollaan mukana tavalla tai toisella, missä ja kenen kanssa, se ei ole vielä selvillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti