lauantai 29. syyskuuta 2001

Nuorten ja ikääntyneiden kuolonkolareiden määrät nousussa

Vakuutusyhtiöiden liikenneturvallisuustoimikunta on julkaissut ennakkotilastot kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista tammi-kesäkuulta 2001. Ajanjaksona liikenteessä menehtyi kaikenkaikkiaan 282 henkilöä.

Tilastojen mukaan alle 21-vuotiaiden ja yli 60-vuotiaiden kuljettajien kuolonkolarit ovat jatkaneet nousuaan, muissa ikäryhmissä kuolemaan johtaneet onnettomuudet ovat kahden viime vuoden aikana pysyneet lähes ennallaan tai hieman laskeneet.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla tutkijalautakunnat tutkivat 34 alle 21-vuotiaan kuljettajan kuolonkolaria, 55 prosenttia enemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Tilastossa on mukana kaikki kuolemaan johtaneet onnettomuudet, ei pelkästään moottoripyöräonnettomuudet.

Motoristikuolemien määrissä hienoinen nousu

Moottoripyöräilijöitä kuoli viisi henkeä tammi-kesäkuun aikana, vuonna 2000 vastaavana ajanjaksona kuoli neljä motoristia. Moottoripyöräilijät olivat kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien aiheuttajina neljässä onnettomuudessa. Yhteenajoissa toisten ajoneuvojen kanssa ei ennakkotietojen mukaan kuollut yhtään motoristia. Vanha totuus jonka mukaan suurin vaaratekijä motoristille on motoristi itse pitää tilastojen valossa siis yhä paikkansa.

Kaikesta huolimatta motoristien absoluuttiset onnettomuustilastot ja sekä erityisesti moottoripyöräkantaan suhteutetut onnettomuustilastot ovat parantuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana huomattavasti enemmän kuin muiden tielläliikkujien absoluuttinen tai suhteellinen turvallisuus keskimäärin.

Tilastolähde: Liikennevakuutuskeskus, Vakuutusyhtiöiden liikeneturvallisuustoimikunta (VALT), Kuolemaan johtaneet tieliikenneonnettomuudet, Tammi-kesäkuu 2001, 12.9.2001, ISBN 951-9346-07-4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti