tiistai 20. marraskuuta 2001

Helsingin asukaspysäköintipaikat maksullisiksi myös mp:lle

Helsingin uusien pysäköintisääntöjen mukaan asukaspysäköinti muuttuu myös moottoripyörien osalta maksulliseksi vuoden 2002 alusta lähtien. Moottoripyörällähän on voinut tähän asti pysäköidä asukaspysäköintipaikoilla ilmaiseksi. Kaupunginhallitus on päättänyt asiasta jo 12.9.2001 ilman, että motoristien etujärjestöiltä (esim. paikalliset kerhot tai SMOTO) olisi kysytty asiaa.

Tämän jälkeen ilmaisia, moottoripyörille erityisesti tarkoitettuja kaupungin omistamia pysäköintipaikkoja on Helsingissä tiettävästi vain yksi kappale, tämä paikka on rautatieaseman edessä. Parkkikiekkopaikoilla moottoripyörien pysäköintiä valvotaan perinteisesti venttiilien asentoja seuraamalla, moottoripyörällähän ei tarvitse käyttää parkkikiekkoa.

Asukaspysäköintiluvasta on tiettävästi tekeillä tarraversio jonka voi liimata suoraan moottoripyörään. Tämä helpottanee keskustassa asuvien motoristien pysäköinnin maksua sikälimikäli tarra on oikeasti säitä, tiesuolaa, liuottimia ja muuta mp:ssä tyypillistä kulutusta kestävää mallia.

Helsingin liikenesuunnitteluvirasto suunnittelee moottoripyörien pysäköinnille kolmea maksuvaihtoehtoa: 1) Nykyinen lippuautomaattikäytäntö jossa saadut sakot käydään mitätöimässä pysäköinninvalvontavirastossa, 2) pyörään kiinnitettävä ja lukittava pysäköintilippukotelo tai 3) mobiilimaksaminen kännykällä.

Moottoripyörien pysäköintiä hankaloittaa vielä kolikkomittarien poistuminen katukuvasta. Keskustassa pysäköiville motoristeille jää siis jäljelle vain ne hankalat ja kalliit pysäköintimuodot.

Rumba jossa ensin ostetaan pysäköintilippu, pannaan se taskuun ja takaisin mp:n luo palattua ajellaan pysäköinninvalvontavirastoon mitätöimään ko. parkkisakko on surkuhupaisa erityisesti koska Helsingin pysäköinninvalvontaviraston lähistöltä ei löydy kuin ns. parkkilippupaikkoja.

Kolikko- ja lippupaikkojen pysäköintikäytännöstä voi lukea ohjeita mm. S.H.M.FAQin kohdasta "2.2 Tarvitseeko mp:n maksaa pysäköinnistä" eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti