sunnuntai 5. toukokuuta 2002

Välirauha vaijerikaideasiassa?  Tien vierelle viritetty vaijeri on suhteellisen suojattomalle motoristille hengenvaarallinen leikkuri.
Tien vierelle viritetty vaijeri on suhteellisen suojattomalle motoristille hengenvaarallinen leikkuri.
Tiehallinto tiedotti 9.4.2002 sanomalehti Keskisuomalaisessa 9-tien kunnostamisprojektin "alkupamauksesta". Artikkelissa annettiin ymmärtää, että tulevat kaideratkaisut voitaisiin toteuttaa vaijerikaitein. SMOTO haluaa kiittää aktiivisia jäseniään, jotka MP Action Groupin kautta tiedottivat asiasta hallitukselle samana aamuna kun artikkeli julkaistiin.

Koska moottoripyöräjärjestöt vastustavat ankarasti vaijerikaiteiden käyttöä ja ovat päättäneet estää niiden asennukset Suomessa, otti SMOTO välittömästi yhteyttä tienparannushankkeen urakoitsijaan ja Tiehallinnossa asiasta vastaavaan projektipäällikkö Kari Kuntsiin. Puhelinneuvottelussa SMOTOn varapuheenjohtajan Hannu Virran kanssa Kari Kuntsi totesi, että motoristeilta tulleen voimakkaan vaijerikaidevastaisen palautteen takia "olisi pieni ihme, jos tulevat kaiteet toteutettaisiin vaijerein".

"Mielestämme tätä voidaan pitää lupauksena siitä, että vaijerikaiteita ei ainakaan mainitulle tieosuudelle asenneta.", kommentoi Hannu Virta neuvottelun tulosta. "SMOTO ja suomalaiset motoristit ovat kuitenkin jo varautuneet käyttämään myös suoraa toimintaa, jos miehen sana ei riitä ja vaijerikeloja kuitenkin ilmestyy työmaalle."

SMOTO pyytää nyt jäseniään sekä kaikkia suomalaisia motoristeja tarkkailemaan uusia tietyömaita ja ilmoittamaan SMOTOon puheenjohtajalle puheenjohtaja@smoto.fi tai MP Action Groupiin, jos merkkejä vaijerikaideasennuksista ilmenee. Lisää taustatietoja: Vaijerikaiteiden tulo Suomeen estettävä (26.02.2002) ja Tiehallinto rakentaa giljotiineja (http://www.smoto.fi/).


SMOTOn tiedote 17.4.2002

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti