perjantai 22. heinäkuuta 2005

Motopark 200 miles - Endurance

(Tiedote)

Helsinki Racing Club järjestää taas tänä kesänä road racingin endurancekilpailun. Lauantaina, heinäkuun 23. päivä ajetaan Virtasalmen Motoparkissa 200 mailin mittainen kilpailu 2-3 hengen joukkuein.

Tankkaukset ja kuljettajan vaihdot ovat
oleellinen osa endurancekilpailun taktiikkaa.
Kuva: Janne Tervola
Ennakkotietojen perusteella mukaan kisaan on starttaamassa lähes kaikki Superbike luokan kärkinimet, kuten Erkka Korpiaho, Raimo Kesseli, Tapio Hietanen jne. Mukana on myös suuri määrä harrastajajoukkueita. Joukossa on yksi naisjoukkue ja jokunen moottoripyöräpoliisikin on lähtöviivalla. Joukkueita on kaikenkaikkiaan 35 kappaletta. Kilpailussa ajetaan lähes 100 kierrosta ja se kestää 2-3 tuntia.

Endurancesta tekee erityisen mielenkiintoisen taktikointi ja varikkotyöskentely. Joku saattaa yrittää ajaa samoilla renkailla koko kisan ja joku toinen vaihtaa ne pariin kertaan. On mielenkiintoista nähdä, kuinka nopeasti moottoripyörän renkaat pystytään vaihtamaan kilpailuolosuhteissa.

Maailmalla suosittuja Endurance kilpailuja ajetaan lähinnä 6 tunnin tai 200 mailin mittaisina kilpailuina, unohtamatta legendaarisia 24 tunnin ajoja.

Lisätiedot ja osallistujalistat löytyvät HelRC:n kotisivuilta www.helrc.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti