maanantai 16. maaliskuuta 2009

Ahola havittelee kolmatta maailmanmestaruutta


Mika Aholan tavoitteet ovat selvät ensi viikonvaihteena Portugalin Penafielissa käynnistyvässä enduromoottoripyöräilyn MM-sarjassa. Kokeneella hämeenlinnalaiskuljettajalla on allaan kaksi maailmanmestaruutta ja nyt haussa on kypärätempun merkeissä se kolmas samaan putkeen.
- Silloin pitää takoa, kun rauta on kuumaa. Minulla ei voi olla tietenkään mitään muuta tavoitetta kuin maailmanmestaruus, vahvistaa hänelle tutun italialaistiimin Hondalla enduro 1-luokassa jatkava Ahola.

Aholan uran ensimmäinen henkilökohtainen tuli vuonna 2007, jolloin hän kilpaili 2-luokassa. Viime kaudella jatkoa seurasi pienimmässä luokassa.

- Pyörä on periaatteessa sama kuin viime kaudellakin muun muassa moottorin ja pakoputkiston osalta. Etuiskareihin on tullut pientä muutosta, mutta käytännössä kaikki on ollut lähinnä hienosäätöä, kun siihen kerrankin on tarjoutunut aikaa. Lähden avauskisaan kaluston osalta niin valmiilta pöydältä kuin mahdollista, sanoo Ahola.

Pyörän ohella myös kuljettaja on mainiossa iskussa.
- Minun ei ole tarvinnut ajaa piikkirenkailla metriäkään, kun MM-kautta ei avata tällä kertaa Ruotsin lumilla. Takana on reilun kahden kuukauden mittainen ehjä harjoittelujakso Gironan suunnalla Espanjassa. Ahola muistuttaa kuitenkin samaan hengenvetoon, että uusi kausi tuo tullessaan aina uudet haasteet. MM-hopeaa viime kaudella KTM:llä ajanut espanjalainen Ivan Cervantes lähti isoon luokkaan, mutta pikkuluokan tasossa löytyy edelleenkin taatusti laajuutta ja terävyyttä.

- Italialainen Simone Albergoni vaihtoi pyörämerkkiä ja otti Cervantesin paikan 1-luokassa. On mielenkiintoista nähdä, pystyykö hän Cervantesiakin kovempaan kyytiin samalla pyörällä. Toisaalta ranskalainen Marc Germain ajoi Yamahallaan viime kauden lopulla todella lujaa. Hän on paha vastustaja, jos vauhti jatkuu samanlaisena.
Ahola noukkii esiin myös kaksi motocrosstaustan omaavaa kuljettajaa, Husqvarnaa käskevän ranskalaisen Antoine Meon ja KTM:n tehdaskuljettajan roolissa ensimmäiseen täysipainoiseen MM-kauteensa valmistautuneen Eero Remeksen.

- Luokan uusiin kuljettajiin lukeutuva Meo on tunnetusti erittäin nopea. Tietenkin se on hienoinen arvoitus, miten hänen uusi pyöränsä toimii pitkän kauden aikana. Remeksen osalta voin sanoa, ettei hänen vauhtinsa ole ainakaan hidastunut, arvioi Ahola. Kahdeksan osakilpailuviikonvaihdetta kattava MM-sarjaa vierailee Suomessa 13.-14. kesäkuuta Aholan edustaman seuran Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan isännöimänä.
- Ihan kivaa päästä ajamaan taas kotiyleisön edessä. Saa sitten nähdä, miten se soveltuu tällaiselle reissumiehelle, joka joutuu pitkästä aikaa nukkumaan kisapäivien välisen yön hotellin sijaan omassa sängyssä, virnistää Ahola.

Remes hämmentää kärkikolmikkoa

Eero Remes, 23, väläytteli jo viime kaudella väkevää vauhtiaan 1-luokassa, vaikka harmittava loukkaantuminen pilasikin loppupisteiden valossa kokonaisuuden. Remes sijoittui luokassa silti seitsemänneksi, vaikka häneltä jäi kolme osakilpailuviikonvaihdetta väliin akillesjännevamman vuoksi.
- Minun tarkoitukseni on ehtiä tällä kaudella MM-loppupisteissä kolmen joukkoon, Remes kertoo.

- Lähden hyvillä mielin kauteen. Kaikki on sujunut suunnitellusti talven aikana, jolloin olen treenannut paljon yhdessä Aron (Samuli) kanssa Italiassa. Olen pitänyt pyörästä, eikä mahdollinen menestys jää ainakaan siitä kiinni.

Viisinkertainen maailmanmestari, enduro 3-luokan titteliä puolustamaan lähtevä Aro on päässyt seuraamaan läheltä Remeksen kehitystä.

- Ihan lupaavalta näyttää. Eero kaipaa tietenkin vielä vähän lisää kokemusta extreme- ja endurotesteille, mutta crossipätkillä Ahola ja kumppanit saavat pistää parastaan pysyäkseen hänen vauhdissaan.

Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan ohjelma:

21.-22.3. Penafiel, Portugali
28.-29.3. Igualada, Espanja
18.-19.4. Iglesias, Italia
13.-14.6. Riihimäki, Suomi
20.-21.6. Puchov, Slovakia
18.-19.7. Valle de Bravo, Meksiko
29.-30.8. Serres, Kreikka
12.-13.9. St. Flour, Ranska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti