tiistai 10. maaliskuuta 2009

Riihimäen MM-enduron järjestelyt loppusuoralla


Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan kansainvälisen voimannäytteen, 13.-14. kesäkuuta ajettavan enduromoottoripyöräilyn MM-osakilpailun järjestelyt kulkevat hyvin aikataulussa.

- Järjestelytyöt aloitettiin hyvissä ajoin viime keväänä valitsemalla kilpailun johtavat toimitsijat. Sen jälkeen olemme työstäneet muun muassa maankäyttö- ja ympäristölupia, yhteistyösopimuksia sekä reittejä ja nyt olemme järjestelyjen osalta loppusuoralla, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Timo Sirén.

Riihimäellä on ajettu aiemmin enduron MM-osakilpailut vuosina 1995 ja -97. Kokemusta ja tietotaitoa siis löytyy, mutta jokainen kisa merkitsee aina uutta voimanponnistusta vallitsevissa olosuhteissa.

Tällä kertaa ison haasteen toi tullessaan talouden maailmanlaajuinen taantuma, joka on iskenyt hampaansa myös moottoriurheiluun. Kahvakopla ei voi toisaalta laskea pääsylipputulojen varaan, sillä yleisöllä on vapaa pääsy kisan kaikille erikoiskokeille. Tosin yleisölle myydään käsiohjelmia helpottamaan kilpailun seuraamista.

- Kilpailumme budjetti on noin 100 000 euroa, josta pitäisi jäädä vähän myös järjestävälle seuralle. MM-osakilpailun järjestäminen merkitsee 40-vuotiaalle seuralle enemmän voimannäytettä kuin tilin tekoa, korostaa Sirén.

Sirénin mukaan aikaisemmat perinteet tavallaan velvoittavat Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplaa MM-osakilpailun järjestämiseen.
- Seuran kuljettajien komea menestys on ollut aivan ainutlaatuista MM-tasolla, Sirén viittaa lajin legendojen Kari Tiaisen ja Mika Aholan, sekä samaan kastiin nousua tekevän Marko Tarkkalan suuntaan.

Iso kiitos kaupungille ja talkootyöväelle

Sirén haluaa lausua jo tässä vaiheessa suuren kiitoksen talkootyöväelle ja Riihimäen kaupungille, sekä sen virkamiehille.
- Talkootyövoiman merkitys on mittava. Meillä ei ole yhtään palkallista työntekijää. Kisan taustalta löytyvät 350-400 henkilöä toimivat kaikki talkootyö-periaatteella. Seuran oman jäsenistön lisäksi MM-osakilpailun järjestelyissä on mukana alueen muita urheiluseuroja, sekä edelleen lähikaupunkien moottoripyöräkerhoja - ja seuroja.

Riihimäen kaupungin tuki on ollut ja on jatkossakin myös ensiarvoisen tärkeää.
- Kaupungin positiivinen suhtautuminen on vaikuttanut olennaisesti kisan järjestämiseen. Kaupunki on antanut meille maa-alueita, sekä tiloja vuokravapaasti käyttöön ja tukenut muiltakin osin järjestelyjä, sanoo Sirén.

Kilpailu lähellä yleisöä

Kahvakopla pystyy tuomaan tämän ansioista osan kisatapahtumista entistäkin paremmin ja näyttävämmin suuren yleisön ulottuville.
- Yleisö pääsee seuraamaan kisatapahtumia melkein keskellä kaupunkia urheilupuiston ympäristössä. Siellä voi seurata kisan extreme-testin lisäksi koko kilpailun kulkua, sillä myös kilpailukeskus ja varikko sijaitsevat urheilupuiston alueella. Yleisöystävällisyyttä lisää edelleen MM-sarjan tämän kauden uutuus, eli perjantaina illalla ajettava supertesti.

Kaksipäiväisen MM-osakilpailun muut erikoiskokeet ajetaan Riutan ulkoilualueen maastossa ja Hyvinkäällä. Riutan maisemissa vetäistään vauhdikas crossi- ja Hyvinkäällä puolestaan endurotesti, jonka järjestelyt hoitaa sikäläinen Konekerho. Kokonaisuudessaan kilpailureitti on pituudeltaan noin 60 kilometriä, joista neljä kertaa ajettavien maastokokeiden osuus on viitisentoista kilometriä.
MM-sarjan kauden neljännen osakilpailun kilpailunjohtajana toimii Pekka Kulju.

Kilpailun reitistä vastaa aiemmin Riihimäellä ajettujen MM-osakilpailujen, sekä monien muiden kisojen rutinoima Sauli Nordling. Järjestelyjen taustalla yksittäisistä henkilöistä on isossa roolissa Kahvakoplan kunniapuheenjohtaja Jyri Tengman.

Enduromoottoripyöräilyn MM-kausi jyrähtää käyntiin 21.-22. maaliskuuta Portugalin Penafielissa. Portugalin lisäksi värikäs endurokaravaani vierailee Espanjassa ja Italiassa ennen Suomea sekä Riihimäkeä. Suomen osakilpailun jälkeen kausi jatkuu Slovakiassa, Meksikossa, Kreikassa ja Ranskassa, jossa MM-kausi kietaistaan pakettiin 12.-13. syyskuuta.

Ja jos ennusmerkit pitävät paikkansa, niin suomalaisen moottoripyöräurheilun paraatilajilla on jälleen silloin aihetta mitalinhohtoisiin tuuletuksiin.

Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan ohjelma:

21.-22.3. Penafiel, Portugali
28.-29.3. Igualada, Espanja
18.-19.4. Iglesias, Italia
13.-14.6. Riihimäki, Suomi
20.-21.6. Puchov, Slovakia
18.-19.7. Valle de Bravo, Meksiko
29.-30.8. Serres, Kreikka
12.-13.9. St. Flour, Ranska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti