sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Kallio nousi hänniltä kahdeksanneksi

MotoGP-kauden toinen MM-osakilpailu Japanin Motegissa osoitti Mika Kallion kilpailuhermojen ja -taitojen olevan kohdallaan. Kallio ei hätkähtänyt vaikeita lähtökohtia, vaan Pramac Racing-tallin Ducati-kuljettaja kipusi 17. lähtöruudusta  kahdeksanneksi. 

Kallio nousi ensimmäisellä kierroksella sijalle 14 ja onnistui sen jälkeen kohentamaan asemiaan useilla ohituksilla. Valkeakoskelainen oli 10:s kilpailun puolivälissä, josta hän kiristi vielä kaksi sijaa. Kallio jäi voittoon ajaneesta Jorge Lorenzosta 39,4 sekuntia. Kallion tallikaveri Niccolo Canepa oli maalissa 14:s. 

- Tämä tulos tyydyttää viikonlopun monien vaikeuksien jälkeen. Tuskin kukaan uskoi näin hyvään tulokseen, kun muistetaan kisan lähtökohdat. Aamun warm-upin aikaan ei vielä hymyilyttänyt, kun se jakso ajettiin sadekelillä. Ruuvasimme kisaa varten kuivan kelin säätöjä pienellä riskillä, kun ei minulla ollut oikein mitään hävittävää, Kallio myönsi. 

- Keulan sisuskalut olivat täysin uudet ja niitä säätöjä ei ollut koettanut kukaan muu kuin Ducatin testikuljettaja. Säädöt tuntuivat toimivilta minun ajotyylilleni. Ongelmana oli takarenkaan heikko pito alkukierroksilla. Siinä vaiheessa oli vaikeuksia vastata muiden vauhtiin. 

- Tilanne kuitenkin muuttui, kun kilpakumppaneiden uusista renkaista oli paras pito hävinnut. Sen jälkeen huomasin saavuttavani kaikkia kuskeja, jotka olivat näköetäisyydellä. Pääsinkin kisan aikana heistä kaikista ohi. Alun jälkeen oli erittäin hienoa ajaa ja nautin todella ohituksista. 

- Valitsin takarenkaaksi pehmeän seoksen, mutta se kesti loppuun asti hyvin ja kierrosajat säilyivät samalla tasolla. Jatkossa täytyy tehdä töitä sen eteen, että olisimme kilpailukykyisiä myös alkukierroksilla. 

Myös kauden avauskisassa Qatarissa kahdeksanneksi ajanut Kallio on pistetaulukossa kirkkaasti paras tulokaskuljettaja, sillä hän on MM-sarjassa seitsemäntenä 16 pisteellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti