maanantai 5. joulukuuta 2011

Kärme Kustaa ajettiin perinteisessä kelissä

Kärme Kustaan endurokilpailu ajettiin kaksi päivää etuajassa. Tämä ei osallistujia vähentänyt, kilpailuun oli ilmoittautunut yli 300 kuljettajaa. Keli oli varsin perinteinen. Vettä satoi pitkin päivää ja aamu oli tumma. Osa yhdeksän aikaan ensimmäiselle kierrokselle lähtijöistä käytti kypärävaloa.

Enduron Suomen mestarilla, Jari Mattilalla oli Kärmeksellä normaalia kuohkeampi kypärähuppu.

Ykkösluokan ylivoimaiseen voittoon ajoi Team Motopalvelun joukkue Miko Mellin, Riku Nikander ja Markus Michelsson. Kuudentoista minuutin kaula ei syntynyt varmistellen.

- Kyllä me voitosta lähdettiin alusta asti ajamaan. Voiton takasi tarkka ja virheetön ajo ilman suurempia ongelmia. Toisella kierroksella tapahtui tosin pieni työtapaturma kun pyöräni upposi, mutta ei siinä voitto ollut uhattuna, Mellin kertaa.

Juha Aromaa myrkytti menemään
Talouselämän joukkueessa.
Kaksi kierrosta ajaneessa kakkosluokassa nopeiten ajoivat Team Motokeitaan joukkue Sami Ikonen, Jiri Leino ja Juha Nisula. He saapuivat maaliin kahdeksan minuuttia ennen toiseksi tullutta Kaukopartio-joukkuetta.

Business-luokassa voittoon ajoi Scuderia Husqvarna Motorradin joukkue, joka selvitti reitin yli viisi minuuttia nopeammin kuin toiseksi tullut Dynaset Offroad Areenan joukkue. Scuderia Husqvarna Motorradin johtohahmo, Matti Seistola, juhli viime vuoden tavoin Business-luokan voittoaan varsin maltillisesti.

- Olisi ollut mukava ajaa enemmänkin, reitti oli todella hyvä ja oikeastaan vain parani päivän edetessä, enduron tuore MM-pronssimitalisti kiitteli Hämeenlinnan Moottorikerhoa järjestelyistä ja jakoi tunnustusta myös joukkuetovereilleen.

- Joukkueemme nautiskeli ajosta, meillä ei ollut minkäänlaisia ongelmia ja molemmat Samit (Pöllänen ja Salonen) ajoivat todella hyvin.


Seistolalle partiokilpailu tuo vaihtelua
- Kärme Kustaalle on mukava lopettaa endurokausi. Tosin pitkää lomaa ei ole tiedossa, sillä jo Tammikuun alussa suuntaan taas Espanjaan harjoittelemaan maaliskuussa käynnistyvää MM-sarjaa varten, Seistola kertoo.

Yksin ei Seistolan tarvitse treenata, sillä kaikki suomalaiset MM-tasolla ajavat endurokuljettajat asuvat Gironan alueella talvikuukaudet.

-Treenaamme paljon yhdessä mikä edesauttaa oman vauhdin hahmottamista harjoittelukaudella.Talouselämän joukkue ennen lähtöä. Vasemmalta Sampo plc:n Jukka Järvelä, Autofennican
Juha Aromaa ja Talentumin tuore toimitusjohtaja Aarne Aktan.
Seistola oli hiukan vaatimaton kilpailun kuvauksessaan. Maaliin tultua selvisi, että takarenkaan solukumi oli hajonnut toisen kierroksen puolivälissä ja takarengas oli kokonaan pois vanteelta.

Business-luokkaan osallistui myös kilpailun pääyhteistyökumppani Talentum. Parhaiten Business-luokan reitin selvitti Arvopaperin joukkue Seppo Honkanen, Vicke Ruokolahti ja Henri Österlund. Loppusijoitus oli 14.

Talouselämä Platinum-joukkue kilpaili kakkosluokassa ja sijoittui viidenneksi. Joukkueessa ajoivat Tuukka Göös, Jere Ruokolahti ja Riku Ruokolahti.

Army-luokan nopeimmasta suorituksesta vastasi joukkue Mikko Ekblom, Harri Leppälaakso ja Niklas Värelä. Ajallaan he olisivat sijoittuneet Business-luokassa neljänneksi.

Kilpailun kuvat löytyvät Urheilukuvat.net -kuvapankista

Katso lisää tuloksia Kalkku ry:n sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti