sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Lahden MP-messuista kilpailija Helsingille vuonna 2015?

Lahden Messut järjestää uuden konseptin mukaiset Moottoripyörämessut vuonna 2015. Toukukuun MP-messuista aiotaan tehdä jokavuotinen perinne.

Moottoripyörämessut ovat haluttu tapahtuma messujärjestäjille. Kuluttajamessuna messujen järjestäjä saa näytteilleasettajien lisäksi huimat pääsylipputulot. Tänä vuonna Helsingin MP-messut keräsivät kävijöitä 55 900 kappaletta. Aikuisten pääsylipun hinta oli 19 euroa.

Lahden Messut on ostanut Lahden Moottoripyörämessujen järjestämisoikeudet Riku Roudolta.
Routo toimii Lahden Moottoripyörämessujen taiteellisena johtajana. Täysin uusi konsepti panostaa elämyksellisyyteen ja viihtymiseen. Moottoripyörät ja varusteet ovat pääosassa mutta tapahtumaa värittävät teemat, moottoripyöriin liittyvä rento lifestyle ja ohjelmanumerot.

Lauantai-illan ohjelmakokonaisuus pitää sisällään näyttäviä ohjelmanumeroita ja musiikkia.

- Uskomme, että tapahtuma löytää kohderyhmänsä hyvin. Vuonna 2010 Lahdessa järjestettiin messut edellisen kerran ja silloin tavoitteet ylitettiin moninkertaisesti. Kävijöitä oli noin 40 000 ja silloin käytössä oli vielä vanhat tilat, Riku Routo hehkuttaa.

Kyseisenä vuonna Suomen Messuilta oli jäänyt naru vetävän käteen. Helsingissä ei messuja tuolloin ollut lainkaan, kun kauppiaat protestoivat korkeita hintoja boikotoimalla messuja. Messukansa vieraili Lahdessa ja täytti silloisen messutilan lauantaina niin täyteen, että kävijät joutuivat välillä jonottamaan sisälle pääsyä.

Uusi messutapahtuma starttaa ajokauden 2015.
- Tapahtuma tekee paluun moottoripyöräilyn alkujuurille ja 50-, 60- ja 70-luvuille. Vapauden ja rentouden fiilis on se, mitä moottoripyöristä haetaan ja se näkyy Lahdessa ensi vuonna,

Nyt kaikki on uusittu ja tilaa on enemmän, painottaa Lahden Messujen toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Riku Routo järjesti ensimmäiset Lahden Moottoripyörämessut 20 vuotta sitten vuonna 1994 Kauppakeskus Triossa. Jatkossa Routo keskittyy Riku Motorin, Moottoripyörämuseon ja Ace Cornerin pyörittämiseen.

- Lahden Messuilla on paukkuja kehittää tapahtumaa. Olen ylpeä tästä yhteistyöstä ja lahtelaisena haluan, että Lahti nousee moottoripyöräilyn keskukseksi, Routo kertaa.

Lahden Moottoripyörämessut täydentää jo moottoriajoneuvojen tapahtumien sarjaa, johon kuuluvat Classic Motorshow, Jenkkiautonäyttely ja Caravan –messut.

1 kommentti: