maanantai 25. kesäkuuta 2018

Suomalaiskaksikko MM-pronssille sivuvaunuissa

Suomalaiskaksikko kaasutteli ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjan, Superside-sarjan kolmannen osakilpailuviikonlopun Gold Race-kilpailussa kolmanneksi. Lauantaisen Sprintin kakkostila heikkeni pykälällä hallitsevan mestariparin Ben ja Tom Birchallin mainion kuivankelin vauhdin myötä. Sarjakärki Tim Reeves ja Päivärinnan pyöräkunta kävivät tiukan kamppailun kakkostilasta.
Päivärinta/Veräväinen vasemmalla ja toiseksi ajanut Reeves/Wilkes oikealla.
Suomalaiskaksikko joutui lopulta päästämään otteensa kakkospalkinnosta sillä kuusinkertainen maailmanmestari Reeves kaasutteli kolmen sekunnin erolla maaliin. Kolmannesta ruudusta startannut Birchallin veljespari siirtyi johtoon jo muutaman ajokierroksen jälkeen ja kasvatti eron ruutulipulle hieman yli kymmeneen sekuntiin.

Suomalaispilottia harmitti rimpuileva ajopeli vasemmalle kääntyvissä mutkissa.

”Koko viikonloppu oli pelkkää sadekeliä ja tähän kisaan rata kuivui. Ei saatu testatuksi kuivalla ollenkaan ja sadekelin säädöt ei pelanneet kuivalla, pyörä oli liian keulapainotteinen. Toisaalta Birchall oli eilen ulkona sateella ja nyt kuivalla meni menojaan”, mietiskeli Päivärinta kilpailun jälkeen.

”Ei istunut pyörä käteen ja oli vaikea kääntää vasemmalle ja kun koko rata on melkein yhtä vasuria. Positiivista oli, että pyörä kyllä kulki hyvin, eikä jääty nopeuden vuoksi. Reeves näkyi edessä koko ajan, mutta haastamaan ei pystytty” summasi sipoolainen pähkäillen tulevaa.

”Pannoniaringillä nämäkin asetukset pelaa. Se rata sopii meille paremmin.”

Kilpailun kärkikolmikko oli jälleen omaa luokkaansa, sillä neljänneksi ajanut Iso-Britannian toinen veljespari Sam ja Adan Christie työllistivät ruutuliputtajan vasta minuutin voittajan perään. Hollantilaisranskalainen kaksikko Bennie Streuer/Kevin Rousseau oli kilpailun viitonen. MM-sarjassa tilanne säilyi kärjen osalta muuttumattomana. Brittipari Tim Reeves/Mark Wilkes johtaa 115 pisteellään. Päivärinnan pyöräkunta säilytti kakkospaikkansa niukasti, sillä kilpailun voittaja, niinikään britannialainen Ben ja Tom Birchall kihotti pistesaldonsa 84 pisteeseen ja on enää kuuden pisteen päässä suomalaisista.

Seitsemän osakilpailuviikonloppua käsittävä Superside-sarja saa jakoa ensi viikonloppuna kahdella Unkarin Pannoniaring radalla ajettavalla MM-startilla.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarjan osakilpailu 3/7 Gold Race:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha
2. Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso-Britannia, LCR-Yamaha +10.848
3. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR-Honda +13.990
4. Sam Christie/Adam Christie, Iso-Britannia, LCR-Yamaha +58.602
5. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Kawasaki 59.760.

Tilanne sarjassa:
1.       Reeves/Wilkes 115, 2. Päivärinta/Veräväinen 90, 3. Birchall/Birchall 84.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti