tiistai 16. joulukuuta 2014

KTM RC 390 CUP - jokamiehen RR

Suomeen tulee uusi RR-luokka. Luokka perustuu kaikille samanlaiseen vakiopyörään. Ajo Motorsport järjestää harjoituspäivän kaikille sarjaan osallistuville kuljettajille.

KTM Nordic tuo sarjaan 24 kpl KTM RC 390 -kilpapyörää. Pyörä on rakennettu RC 390 katupyörästä. Tehoa pyörässä on 43 hevosvoimaa. Vaihteita on kuusi, kuutioita 375cc ja painoa 138 kg. Cup-pyörät on eroavat katumallista WP:n kilpaiskunvaimentimien ja Akrapovicin pakoputkiston osalta. Lisäksi katteet ovat lasikuituitua.

Kuvassa Saksan sarjan pyörä
Cupin tausta on Saksan ADACin (vrt. Autoliitto) vastaava sarja. Perusajatus on, että sarjaan osallistuva ostaa pyörän hintaan 8990 euroa ja saa samalla tehtaan teknisen tuen koko kaudeksi.

Tehtaan henkilökunta huolehtii kilpailuissa kaluston toiminnasta. Pakettiin kuuluu myös yksi Mitaksen rengassetti per kilpailu. Muita osallistumismaksuja ei sarjaan ole. Cup ajetaan RR:n SM -osakilpailujen yhteydessä. Kilpailujen osallistumismaksut ovat ainoa kulu, joka kilpailemiseen liittyy.

Pyörät ovat täysin samanlaisia eikä niihin saa tehdä muita muutoksia kuin vaihtaa eri radoille ja kuskin ajotyyliin sopivat toisiovälitykset.

Ajo Motorsport järjestää ennen kauden alkua harjoitus- ja testipäivän sarjaan osallistuville kuljettajille. Kouluttajat ovat RR:n huippukuljettajia aina MM-huipuista lähtien.

Erikoispalkintona kolme osakilpailua voittanut pääsee KTM Nordicin kustannuksella ADAC RC CUPin osakilpailuun Saksaan.

Aki Ajo
Esittelytilaisuudessa ollut Aki Ajo ennusti, että luokasta saattaa tulla suomalaisen RR:n pääluokka.

- Sarja on avoin kenelle tahansa. Alaikäraja on 13 vuotta eikä yläikärajaa ei ole. Kuljettaja voi olla olla täysin uusi lajin harrastaja tai vaikka maailmalle tähyävä nuori, Ajo listaa.

- Lisäksi pyörä on loistava juniorikuljettajille ja luokka toimii myös hyvänä ponnahduslautana MOTO3 -luokkaan, Ajo summaa.

Markinnoinnissa ovat mukana myös eri yritysten sponssaamat pyörät. Mukaan on jo lähdössä yrityspyörillä muun muassa AJO Motorsport, KTM Nordic, Suomen Messut, Motorengas, Finnmotorace ja Motorman.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti