sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Päivärinta toinen Donington Parkin MM-avauksessa

Korjattu 17.4. Kilpailun tuomaristo hylkäsi Jim Reevesin suorituksen, joten Päivärinnan sijoitus nousi kolmannesta toiseksi.

Sivuvaunumoottoripyöräilijä Pekka Päivärinnan purkkiorja Kirsi Kainulainen on ensimmäinen suomalainen nainen, joka on kivunnut palkintopallille moottoripyöräilyn MM-osakilpailussa.

Tämä varmistui, kun suomalaispari ajoi toiseksi sivuvaunujen MM-sarjan avauskilpailussa Donington Parkin radalla Isossa Britanniassa.

Viidennestä lähtöruudusta kilpailuun startannut suomalaispari kipusi kolmospallille paalulta startanneiden Birchallin veljesten epäonnen myötä. Kilpailu kulminoitui kärkiparien Jim Reeves/Gregory Cluze ja Ben/Tom Birchall kolariin, jonka seurauksena brittiveljesten ajopeli sai sen verran kipeää, että kisa jäi heiltä kesken.

Päivärinta kävi koko 22-kierroksisen kilpailun ajan tiukkaa kamppailua matalimmasta pallista brittipari Holland/Watson kanssa.

- Nelostila oli meidän ajamalla, mutta kun oli tuuria mukana niin päästiin palkinnoille, tuumaili Päivärinta kilpailun jälkeen.

- Kärkikaksikko menee tänä päivänä niin lujaa, etten minäkään koskaan ole noin kovaa mennyt. Meidän on puristettava ajopelistä enemmän vauhtia ja sitä on saatava kevyemmäksi. Rahaa ja aikaa siihen palaa ja lisäksi kuskin ja repsikan on myös petrattava. Muuten ei mestaruutta ajamalla oteta.

Aivan kaikkea ei sipoolainen kuitenkaan radalle jättänyt, sillä uusi purkkiorja vaati totuttelua.
- En lähtenyt vetämään riskillä kuten ennenvanhaan. Kirsi kyllä antoi kaikkensa ja kulutti hanskat puhki kisan aikana. Muutamia virheitä tytölle sattui, jotka meni puhtaasti jännityksen piikkiin. Varman päälle mentiin.

Kauden ensimmäisen MM-osan nopein oli hallitseva mestaripari Tim Reeves/Gregory Cluze. Kun heidän suorituksensa hyväksyttiin, Brittipari Ricky Stevens/Ryan Charlwood nostettiin voittajaksi ja maanmieskaksikko Ben Holland/Lee Watson Päivärinnan jälkeen kolmas.


Kahdeksan osakilpailuviikonloppua käsittävä MM-sarja jatkuu viikon kuluttua Ranskan LeMansissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti