sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kallio kahdestoista Malesian kilpailussa

Malesian rata ei sopinut Kallion pyörälle. Kuva: Mikakallio.com

Kuumat ja kosteat olosuhteet tekivät Moto2-luokan Malesian osakilpailusta vaikean Mika Kalliolle. Hän oli kuitenkin nousujohteisessa kilpailussa lopulta 12. Kilpailun voitti maailmanmestaruuden jo aiemmin tällä kaudella varmistanut ranskalainen Johann Zarco.

Muutaman sijoituksen ylöspäin noussut Kallio ei kuitenkaan juuri onnesta hyppinyt Sepangin varikolla kilpailun jälkeen.

- En saanut kisaan nappistarttia, mutta onnistuin kuitenkin pitämään oman paikkani. Ensimmäisen kierroksen aikana tunsin jo, että aikamoinen selviytymiskamppailu tästä tulee, sillä pyörä oli hankala ajaa ja pito täysin nolla. Lisäksi ensimmäisissä mutkissa oli aika paljon tungosta ja joutuessani väistämään muita, tipuin muutaman sijoituksen, Kallio kertasi kilpailun alkua.

- Olimme tänään lopulta heikompia kuin osasin kuvitella. Rata ei sopinut meidän pyörälle ollenkaan.

Suorituskyvyn puute vaivasi Malesiassa myös muita Speed Up -rungolla ajavia kuljettajia, mikä ihmetytti paljon suomalaiskuljettajaa.

- Muidenkin samalla rungolla ajavien vauhti on ollut kateissa koko viikonlopun ja sama tahti jatkui tänään, joten ehkä tämä rata ei vain lähtökohtaisesti ole paras mahdollinen näille pyörille. Olin kilpailussa lopulta paras Speed Up -kuljettaja, mutta eipä sillä meriitillä tarvitse paljon torilla tavata, kun muuten ollaan muita niin paljon jäljessä, Kallio kertoi.

Seuraavaksi Kalliolla on edessään kauden viimeinen osakilpailu Espanjan Valenciassa, minne hän lähtee vielä antamaan kaikkensa, sillä suorituspaineita ei ole.

- Siitä ajatuksesta lähdetään, että Valencia on viimeinen kisa Moto2-luokassa ja seuraavat ajetaan sitten MotoGP:ssä. Viimeisen kisan status ei sinänsä vaikuta valmistautumiseen millään tavalla, mutta toki kausi olisi mukava päättää hyvään tulokseen.

Moto2-luokan viimeinen osakilpailu ajetaan Valencian Ricardo Tormon radalla 6.-8. marraskuuta.

Moto2-luokka, osakilpailu 17/18, 25.10.2015, Sepang, Malesia

1. Johann Zarco (FRA) 40.37,772
2. Thomas Luthi (SWI) + 0,598
3. Jonas Folger (GER) + 9,846
4. Takaaki Nakagami (JPN) + 14,139
5. Lorenzo Baldassarri (ITA) + 16,440
---
12. Mika Kallio (FIN) + 31,787

Moto2-luokan MM-pisteet 17/18 osakilpailun jälkeen
1. Johann Zarco (FRA) 343
2. Alex Rins (SPA) 214
3. Tito Rabat (SPA) 206
4. Sam Lowes (GBR) 175
5. Thomas Luthi (SWI) 163
---
15. Mika Kallio (FIN) 66

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti