sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Rengasmurheet tiputtivat Kallion vauhdin Japanin osakilpailussa


Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio ajoi Moto2-luokan Japanin osakilpailussa sijalle 15. Sadekelin kilpailussa Kallio kärsi eturenkaan pito-ongelmista.



Kilpailun voittoon kurvaili maailmanmestaruuden samalla varmistanut ranskalaiskuljettaja Johann Zarco, jolle voitto oli jo kauden seitsemäs.

- Onnittelut Zarcolle tittelistä. Oli pitkään melko varmaa, että hän tulee voittamaan. Lähinnä kysymys oli vain siitä, milloin piste-ero kasvaa riittävän suureksi. Hän on tehnyt tulosta tasaisesti ja tuollaista se on, kun on paketti kasassa. Minulla oli viime kaudella sama tilanne ja pääsin taistelemaan MM-tittelistä ihan tosissani, Kallio pohti MM-taiston menestysreseptiä.

Kalliolle Japanin osakilpailu oli vasta toinen uuden tallin väreissä. Se oli ensimmäinen kilpailu, jonka hän ajoi uudella Speed Up -runkoisella pyörällä sadekelillä.

- Tänään meni itsellä ihan päin seiniä. Harmittaa todella kovasti, että ongelmat renkaiden kanssa jatkuvat tätä samaa tahtia. Täällä oli monella kuljettajalla renkaiden kanssa pahoja ongelmia – osa joutui jopa tulemaan kesken kilpailua varikolle, kun he eivät pystyneet ajamaan. Oma startti oli ihan ok, mutta en saanut kolmosvaihdetta päälle ennen ensimmäistä mutkaa ja tipuin siinä monta sijaa. Nousin kuitenkin alussa hyvin ja ajoin ryhmässä, jossa taisteltiin paikasta kärkikymmenikköön, Kallio kertoi.

Olosuhteet eivät kuitenkaan olleet Kallion päivän huolenaihe.

- Kuudennelle kierrokselle lähdettäessä huomasin eturenkaan pidon katoavan täysin. Kierrosaika tippui järkyttävät 1,5 sekuntia ja viimeiset kierrokset oli vain taisteltava, yritettävä pysyä pystyssä maaliin. Olisi ollut jännittävää nähdä, mihin olisi ollut mahdollisuudet renkaiden toimiessa, Kallio pyöritteli päätään.

Kallio jätti tallikaverinsa Julian Simonin jälleen taakseen, mutta se oli suomalaiskuljettajalle laiha lohtu.

- Simonilla oli tänään samoja pito-ongelmia renkaiden kanssa kuin minulla ja monella muulla kuljettajalla, joten kunnollista kilpa-ajoa ei päästy kokeilemaan. Tällä kertaa satuin pääsemään edelle, Kallio kommentoi.

MotoGP jatkuu Australiassa, jossa ajetaan seuraava kilpailu jo viikon kuluttua.

- Täytyy taas yrittää täysillä tulevana viikonloppuna. Näyttää olevan ratakohtaista, missä renkaat toimivat. Ihan arpapeliä. Katsotaan, mihin suunta tästä kääntyy. Tiimi tosin ennakoi tänne tultaessa, ettei pyörä toimi ehkä niin hyvin Japanin radalla kuin edellisessä kilpailussa Aragonissa. Takana on nyt vasta kaksi kisaa, joten vertailukohtia ei ole riittävästi johtopäätösten tekemiseen. Kauden kolme viimeistä kilpailua rutistetaan pois alta ja sitten katsotaan vahvasti eteenpäin. Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei tarvitse jatkaa tässä luokassa enää ensi vuonna, Kallio vihjaisi arvoituksellisesti.

Seuraava Moto2-luokan osakilpailu ajetaan Australiassa Philip Island-radalla 16.-18. lokakuuta.

Moto2-luokan osakilpailu 15/18, Twin Ring Motegi, Japani:

1. Johann Zarco (FRA) 31.17,900
2. Jonas Folger (GER) +4,505
3. Sandro Cortese (GER) +15,433
4. Azlan Shah (MAL) +17,348
5. Hafizh Syahrin (MAL) +22,858
---
15. Mika Kallio (FIN) +43,672

Moto2-luokan MM-pistetilanne 15/18 osakilpailun jälkeen:

1. Johann Zarco (FRA) 309
2. Tito Rabat (SPA) 206
3. Alex Rins (SPA) 189
4. Sam Lowes (GBR) 152
5. Jonas Folger (GER) 145
---
17. Mika Kallio (FIN) 54

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti