perjantai 25. joulukuuta 2015

Helsingin MP 16 -näyttelyssä pyörivät ajoesitykset ja koeajot

Helmikuussa järjestettävä MP 16 -moottoripyöränäyttely tarjoaa uusien moottoripyörien ja Petrol Circus Custom Bike Shown lisäksi näyttävää ohjelmaa. Ohjelman lisäksi moottoripyöriä pääsee koeajamaan entistä suuremmalla sisäajoradalla.

Messuilla viisi stunt-moottoripyöräilijää ajaa surmanajopallossa Dioriosin Globe Of Death Showssa ja suomalaiset hurjapäät polttavat kumia Stunt Freaks Team Showssa.


Rally Raid Finlandin osastolla vuoden 2015 messuilla oli esillä Marc Coman Dakar-pyörä. Pyörää esittelemässä Jori Mäkipää. Kuva: Urheilukuvat.net

Maailmankuulu brasilialainen Daniel Diorio esiintyy ryhmänsä kanssa kaksi kertaa päivässä. Globe of Death Show on esitys, jossa ajetaan moottoripyörillä 6000 kiloa painavassa surmanajopallossa. Metallisessa surmanajopallossa ajaa samanaikaisesti viisi stunt-moottoripyöräilijää 80 kilometrin tuntivauhdilla. Ryhmä on esiintynyt Sirkus Finlandiassa 2012.

Suomalaisella Stunt Freaks Teamillä on messuilla kaikkien aikojen suurin näytös, Stunt Freaks Team Show, perjantaina klo 19 ja lauantaina klo 17. Odotettavissa on driftikisaa, FMXää ja yllätysnumeroita. Stunt Freaks Teamissä on yhdeksän kuskia joista jokainen on taidoiltaan pohjoismaiden terävintä kärkeä. Tiimi ajaa näytösajoja Suomessa ja kisaa Euroopassa.

Sisäkoeajoradalla koeajoja ja minimotokisoja

MP-messujen Euroopan suurimmalla sisäkoeajoradalla voi koeajaa moottoripyöriä. Aikaisemmin koeajossa on ollut vain pienemmät moottoripyörät, mutta nyt koeajaa voi myös isoja moottoripyöriä ja käytössä entistä isompi koeajorata. Koeajettavissa ovat muun muassa Honda, KTM, Suzuki, Kawasaki, Yamaha, H-D, Moto-Guzzi, BMW ja BRP. 

Koeajoradalla tarjotaan helmikuista ajokokemusta sekä ensikertalaisille että kokeneille moottoripyöräilijöille. Kortittomat voivat koeajaa vain tiettyjä moottoripyöriä. Koeajoradalla ajetaan myös Minimoto-kisoja, joita voi seurata päivittäin.

MP-messuilla valitaan myös Miss MP 16. Kisassa haetaan naiskauneuden lisäksi oikeanlaista asennetta. Kisaan valitut kymmenen tyttöä esiintyvät messujen huikeissa ajovaruste-muotinäytöksessä lauantaina klo 13.30. 


Missikisat tänäkin vuonna

Näytöksen on koonnut ja juontaa Viivi Pumpanen. Muotinäytöksiä on myös muina päivinä. Miss MP 16 kruunataan lauantaina 6.2. klo 16. Tittelin lisäksi voittaja saa 1 000 euron rahapalkinnon ja kuvaussopimuksen Bike-lehden kanssa. Perintöprinsessat ja näytteilleasettajien oma suosikki palkitaan 500 euron rahapalkinnoilla. Kilpailu on jatkoa Miss Superenduro 2015 sekä Miss Supercross 2014 -kilpailuille ja sen järjestää MP-Messut yhteistyössä Helena Riihituvan kanssa. Kisaan voi ilmoittautua 8.1. asti.

Mukana messuilla ovat seuraavat moottoripyörämerkit: Aprilia, BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Indian, Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, MV-Agusta, Peugeot, Piaggio, Suzuki, Triumph, Victory ja Yamaha. MP 15 -messuihin osallistui 182 yritystä ja tapahtumassa vieraili yli 55 200 kävijää.

MP-messujen ohjelma löytyy osoitteesta www.mpmessut.fi Petrol Circus Custom Bike Shown palkintojenjako on lauantaina 6.2. klo 16.40. Messujen mediayhteistyökumppani on RadioCity, joka tekee suoraa lähetystä päivittäin MP 16 -messuilta. Messujen toimeksiantaja on Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Moottoripyöräjaosto.

MP 16 Helsingin Messukeskuksessa

Perjantaina 5.2. klo 10-20
Lauantaina 6.2. klo 9-18
Sunnuntaina 7.2. klo 10-17

Liput ennakkoon verkkokaupasta:
Aikuiset 16 e
Lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 13 e
Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 39 e
Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 13 e/hlö
Kokoaikaranneke 3 pv aikuiset 30 e
Kokoaikaranneke 3 pv lapset (7–15 v), opiskelijat, eläkeläiset 20 e
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

5.2. alkaen ja ovelta ostettuna liput kolme euroa kalliimpia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti