sunnuntai 7. helmikuuta 2016

MP-messuilla yli 60 000 kävijää

Sunnuntaina päättyneet MP 16 -moottoripyörämessut täyttivät messukyselyn mukaan kävijöiden ja näytteilleasettajien odotukset. Messuilla vieraili lähes 60 600 kävijää, mikä on 5 600 vierailua enemmän kuin viime vuonna.

Kävijöistä 91 % oli tyytyväisiä tarjontaan. Moottoripyöräkauppiaat tekivät hyvin kauppaa ja messujen sisäkoeajorata sai paljon kiitosta.

Messujen sisäkoeajorata oli täyteen varattu koko messuviikonlopun. Kuva: Urheilukuvat.net

TNS Gallupin kävijäkyselyn mukaan MP-messujen kävijöistä 41 % tuli pääkaupunkiseudulta. Koeajorata kiinnosti 40 % kävijöistä ja heistä 93 % oli tyytyväisiä siihen. Kävijämäärä kasvoi viime vuodesta lähes 10 %. Kävijöistä 92 % kertoi tulevansa messuille varmasti tai todennäköisesti myös ensi vuonna.

KTM:n osastolla oltiin tyytyväisiä messuihin.
- MP-messuilla myyntiin selkeästi enemmän moottoripyöriä kuin viime vuonna. Moottoripyöristä ja moottoripyöräilystä ollaan nyt erittäin kiinnostuneita. Ei kestä enää kauaa, kun se alkaa näkyä myös selvästi moottoripyöräkaupassa, kertoo Jaro Sihvonen KTM Nordicilta.

Käytettyjen moottoripyörien kaupasta messuilla vastanneen NettiMoton Olli Kokkolan mukaan moottoripyöriä oli ostettu reilusti enemmän kuin viime vuonna - 128 moottoripyöristä 37 % oli myyty, kun vastaava luku oli viime vuonna 22 %.

TNS Gallupin kävijäkyselyn mukaan kävijöistä 66 %:lla oli moottoripyörä, mopo tai skootteri ja 15 % harkitsi vasta sellaisen hankintaa. Lähes kolmannes vastanneista (28 %) harkitsi uuden moottoripyörän hankkimista seuraavan vuoden tai kolmen vuoden aikana, vastaava luku käytettyjen moottoripyörien osalta oli 36 %. TNS Gallupin kävijäkyselyyn vastasi 200 messukävijää kolmen päivän aikana.

Koeajoradalla yli 1 000 koeajoa

Nyt ensimmäistä kertaa messuille asfaltoidun radan koeajot onnistuivat erittäin hyvin. 
- Kasvatimme tapahtuman aikana koeajojen määrää, sillä kiinnostus koeajoihin oli valtaisa. Ajot sujuivat erittäin hyvin ja tunnelma radalla oli mahtava. Uskoimme, että koeajot lisäsivät moottoripyöräkauppaa messuilla, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta. 

Moottoripyörän hankintaa harkitsevat pääsivät ajamaan moottoripyöriä nyt jo helmikuussa ja ostopäätös oli koeajon jälkeen helpompi tehdä.

Seuraava suuri koeajopäivä huhtikuun lopulla

Moottoripyöräjaosto järjestää yhteistyössä Messukeskuksen kanssa yhteisen kaikkien merkkien koeajopäivän 29.4. Messukeskuksen pysäköintialueella. Silloin koeajossa ovat ainakin BMW:n, Hondan, Peugeotin, Harley-Davidsonin, Yamahan, KTM:n, Kawasakin ja Suzukin moottoripyörät. 

- Tällaista näin suurta kaikkien moottoripyörämerkin yhteistä koeajopäivää ei ole ennen järjestetty Helsingissä.  Hyvin onnistuneet koeajot messuilla innostavat meitä jatkamaan tempauksia, joilla lisätään moottoripyöräilyä, kertoo Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Patrick Manner Brandtilta.

MP-messuille osallistui 186 yritystä. Käytössä oli kaikki Messukeskuksen viisi alakerran hallia. MP 17 -messut järjestetään 3. – 5.2.2017 Messukeskuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti