tiistai 22. maaliskuuta 2016

Päivärinta ajoi viimeistelytestit Ranskassa

Sivuvaunumoottoripyöräilyn nelinkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta valmistautuu jahtaamaan viidettä MM-titteliään. Alkava MM-sarja on suomalaispilotin toinen täysi kausi purkkiorja Kirsi Kainulaisen kanssa. 

Kaksikko viimeisteli ajopelinsä ja ajovireensä ennen huhtikuun alussa alkavaa MM-sarjaa Val De Viennen radalla Ranskassa viime viikolla. Kolmepäiväinen testi sujui jousitusta säädellen ja ajokokemusta saatiin toista sataa ratakierrosta.

Sivuvaunujen MM-pronssipari piti viimeistelyhrjoitukset Ranskassa. Kuva: Mark Walters


- Saatiin säädettyä alusta aika hyväksi. Alle saatiin aivan uudet iskunvaimentimet ja samalla onnistuttiin ratkaisemaan ongelmat vasemmalle kaartavissa mutkissa, kertoi Päivärinta.

Päivärinnan LCR-BMW on päivitetty tehoiltaan ja muilta ominaisuuksiltaan kilpailukykyiseksi BMW:n tehtaalla.

- Viime kautta varjostanut pyörän tehottomuus on myös taakse jäänyttä. Samoja mentiin suorilla, kuin muutkin ja vähän kovempaakin. Viimeisenä testipäivänä pystyttiin jo ihan hyviin kierrosaikoihin.

Le Mansin Bugatti radalla käynnistyvästä ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjasta on tulossa tiukempi kuin vuosiin. Viidettä mestaruuttaan jahtaava Päivärinta uskoo mahdollisuuksiinsa, mutta tietää myös sen ettei se tule helpolla.

- Tänä vuonna saa tehdä töitä tosissaan. Jo pronssinen mitalikin on kovemman takana kuin viime vuonna, uskoo sipoolainen, jonka palkintokaapissa komeilee viime kaudella ansaittu pronssi.

Päivärinta/Kainulainen kaksikon pahimmat vastustajat ovat samat kuin viime vuonna. Viime kauden mestari, hollantilaispari Bennie Streuer/Geert Koerts ja hopeaa saalistanut brittiläis-ranskalainen duo Tim Reeves/Gregory Cluze.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti