sunnuntai 28. elokuuta 2016

Päivärinta entistä lähempänä maailmanmestaruutta

Suomalaispari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen vankisti sarjajohtoaan ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen toiseksi viimeisessä MM-osakilpailussa Saksan Oscherslebenissä. Kaksikko kaasutteli lauantain Sprintissä kolmanneksi ja sunnuntain pitkässä Gold Racessa kakkoseksi.

Kuva: Mark Walters
Päivärinnan pyöräkunnalla oli mahdollisuus sinetöidä kauden mestaruus jo Saksassa, mutta Oscherslebenin pitkämutkainen rata ei sopinut kaksikon muita raskaammalle ajopelille.

Etukäteen kovimmaksi haastajaksi arveltu sveitsiläispari Markus Schlosser/Thoma Hofer oli ennakoidun vahva ja voitti lauantain sprintin. Pari johti sunnuntaistakin kisaa ylivoimaisesti, mutta joutui keskeyttämään viimeisellä kierroksella. Päivärinta kävi molemmissa kilpailuissa tiukkaa vääntöä brittiläisranskalaisen kaksikon Tim Reeves/Gregory Cluze kanssa. Kokenut britti kosti viikontakaiset tappionsa Imatralla ja oli lauantaina toinen ja voitti sunnuntaina.

LCR-BMW-pyörää käskevä Päivärinta tunnusti lauantain sprintin jälkeen edellään maaliviivan ylittäneet kaksikot liian nopeiksi.

- Ei mahtanu mitään. Tällä radalla on paljon yli ysikymppisiä mutkia ja niissä me jäädään. Alle 90 asteisissa me taas oltiin hivenen nopeampia. Pikku vika laitteesta löytyi ja ehkä me saadaan pientä korjausta asiaan.

Päivärinta oli sunnuntaina hivenen nopeampi ajaen jopa kilpailun nopeimman kierroksen, mutta vaikeuden pitkissä mutkissa jatkuivat.

- Radan viimesellä sektorilla oltiin nopeimpia, muttei muualla. Ei ollut tänäänkään mahdollisuuksia tapella voitosta. Lisäksi kova helle kypsytti. Sippasin totaalisesti. Ei tullu pinnoja ajamalla, vaan tuurilla. No, ei surra, on sitä ollut aikanaan minullakin huonoa onnea. Ja paljon.

 - Nyt pitää miettiä taktiikka Doningtoniin. Se rata sopii meille paremmin, mutta maaliin pääsy on varmistettava ja otettava ne kolme pinnaa.

Kaksikon pistesaldo näyttää 157 pistettä ennen Ison-Britannian Doningtonissa syyskuun puolivälissä ajettavaa sarjan päätöskilpailua. Reeves/Cluze on kasannut 134 pistettä, joten suomalaiskaksikolle riittää Doningtonissa kahdeksastoista tila tullakseen kruunatuksi kauden maailmanmestariksi. Saksassa epäonninen Schlosser/Hofer ja ranskalaispari Sebastian Delannoy/Kevin Rousseau ratkaisevat keskenään MM-pronssin kohtalon.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut 5/6 MM-osakilpailuviikonloppu Oschersleben Saksa:

Sprint 12 kierrosta:
1. Marcus Schlosser/Thomas Hofer, Sveitsi, LCR-BMW 18:28.382
2. Tim Reeves/Gregory Cluze, Iso-Britannia/Ranska, LCR-Yamaha 18:33.172
3. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-BMW 18:39.907
4. Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau, Ranska, LCR-Suzuki 18:46.422
5. Bennie Streuer/Geert Koerts, Hollanti, LCR-Suzuki 19:02.318

Gold Race 20 kierrosta:
1. Reeves/Cluze
2. Päivärinta/Kainulainen +4.266
3. Delannoy/Rousseau +14.449
4. Streuer/Koerts 35.665
5. Mike Roscher/Anna Burkand, Saksa, LCR-BMW +1:00.113

Tilanne sarjassa:
1. Päivärinta/Kainulainen 157
2. Reeves/Cluze 134
3. Delannoy/Rousseau 123
4. Schlosser/Hofer 120

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti