perjantai 26. elokuuta 2016

Tohmajärvi enduro käynnistyi supertestillä, Stigell johtoon

Enduron viides osakilpailu käynnistyi perjantai-iltana Tohmajärvellä. Illalla ajettiin kaksi kierrosta supertestiä. Kilpailu jatkuu lauantaina.

Henric Stigell Supertestillä perjantaina.

Hallitseva maailmanmestari Eero Remes oli nopein Tohmajärven tiilitehtaalla, mutta minuutin aikasakko tiputti puolen minuutin etumatkan puolen minuutin takamatkaksi ja Remeksen sijalle 18.

Lauantain kilpailuun starttaa kärkipaikalta Helsingin moottorikerhon Henric Stigell. Toisena jatkaa reilun sekunnin päässä Jiri Leino ja kolmantena Marko Tarkkala. Tarkkala on reilun kolmen sekunnin päässä kärjestä.

Aikasakot eivät vielä ratkaise kilpailua, sillä lauantaina SM- ja V40 -luokat ajavat 12 maastokoetta. Kärkiviisikko on seitsemän sekunnin sisällä toisistaan. Mikäli Remeksen vauhti pysyy perjantain tasolla, ero on kurottu kiinni kahden maastokokeen jälkeen.

Remeksen lisäksi minuutin aikasakko lisättiin 20 kuljettajalle, koska he eivät pysähtyneet aikatarkistusasemalle. Aikatarkistusasemalle pysähtyminen on pakollista. Säännön tarkoitus on taata AT-asemalla työskentelevien turvallisuus.

Rangaistusten saajien joukossa oli myös Tohmajärven enduroseuran B-luokassa puolen minuutin pohjat ajanut Roni Ratinen. Aikasakko tiputti Ratisen luokassaan kuudenneksi.
Lauantaina starttaavat reitille myös C- ja V50-luokat, jotka ajavat kahdeksan maastokoetta.

Yleiskilpailun viiden kärki kahden maastokokeen jälkeen
1 Stigell Henric HMK TM 09:49,53
2 Leino Jir TSMU KTM 09:50,76
3 Tarkkala Marko RiMPKK Husqvarna 09:52,88
4 Savo Matias JSMK Sherco 09:54,35
5 Hellsten Antti VMK Husqvarna 09:56,10

Tulokset luokittain

Kilpailun kotisivut ja käsiohjelma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti