sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Superbiken Suomenmestaruus ratkeaa viimeisessä lähdössä, Collin hylättiin

Kuluvana viikonloppuna ajetaan road racingin viimeinen osakilpailu. Superstock-luokan mestaruuden varmisti jo lauantain lähdössä Felix Nässi.

Päivitys 4.9. Collinia vastaan tehtiin protesti sääntöjen vastaisesta takajarrun kiinnikkeestä. Hänen tuloksensa hylättiin lauantailta. Collin ei osallistunut sunnuntain kilpailuun. Katso SRRA:n uutinen hylkäyksestä.

Magnus Collin tuuletti voiton jälkeen. 

Virtasalmen Motoparkissa nähtiin lauantaina superbike-luokassa huippujännittävä kilpailu, jossa nelikko Magnus Collin, Jani Rättö, Mika Hautala ja Jan Kopponen järjestivät yleisölle urheiluviihdettä parhaimmillaan. Miehet ajoivat lähdöstä maaliin melkein kylki kyljessä. Välillä käytiin hiekalla, välillä kolisivat katteet, sijoitukset vaihtuivat useaan otteeseen, mutta nelikko pysyi tiiviisti yhdessä.

Voiton otti lopulta Magnus Collin.
– Kun viidennen kierroksen kieppeillä nousin kärkeen ja vähän ajattelin, että vauhti riittäisi muille, niin niin ei käynytkään. Kaverit eivät jääneet yhtään ja muutaman kierroksen jälkeen Hautala tuikkasi sitten ohitse. Siinä otettiin kontaktia ja minulta kääntyi jarrukahva ihan yläasentoon ja muutkin kuskit ahdistelivat pahasti. Sain kuitenkin käännettyä kahvan paikalleen ja ajorytmistä kiinni ja pystyin ottamaan uudelleen kärkipaikan, Colin kertoi.

Aika-ajosta lähtien Collinista paistoi hyväntuulisuus ja kova itseluottamus.
– Nyt on tosi kiva ajaa, nautin joka hetkestä. En ollut jännittynyt enkä hermostunut ja pystyin rentoon suoritukseen. Muistan hyvin ne vuodet joskus 2011 kieppeillä, jolloin olin tosi hermostunut ja jännittynyt ennen starttia. Silloin ei voinut puhua mistään mahtavasta fiiliksestäkään.

Kisan kakkoseksi ajoi Mika Hautala.
– Totta kai kakkossija tuntuu hyvältä, mutta voittoa kyllä yritin ihan viime metreille asti. Yksi oma ajovirhe, jonka seurauksena jouduin hiekalle, vei mahdollisuudet. Ja tulihan siinä otettua kontaktiakin Collinin kanssa. Kai tämän kisan tunnelmat voi tiivistää, jos sanon, että ihan hulluahan se oli, mutta tosi hienoa. Tilanteita oli, mutta kaikki pysyivät kuitenkin pystyssä.

Kolmanneksi ajaneelle Jani Rätölle hyvät pisteet tästä kisasta olivat äärimmäisen tärkeitä. Kisan jälkeen hän totesi, että yritti loppuun asti Hautalan ohitusta.
– Mutta en pystynyt. Varsinkin ennen kisaa vähän huolestutti sekin, että olin vielä keskiviikkona kuumeessa, enkä ollut varma siitä, miten kunto kestää 16 kierroksen kilpailun. Mutta ihan hyvin se meni, ja mestaruus ratkeaa sitten huomenna.

Yksi lähdön suuria yllättäjiä oli takavuosien kärkikuski Raimo Kesseli, joka edelleen käy silloin tällöin ajamassa kisoja. Nyt hän täräytti viidenneksi, mikä oli suuri yllätys katsojille ja taisi olla Kesselille itselleenkin. Hän oli myös yksi päivän urakoitsijoista. Ennen superbikeja ajetussa classic formula -lähdössä Kesseli ajoi Kawasakillaan selkeään voittoon ja sitten heti perään 16 kierroksen superbiken. Kisan jälkeen superiloinen Kesseli kertoi tyylilleen uskollisesti:

– Joo joo, mulla oli tähän kisaan selvä taktiikka. Olin pannut alle kovemmat renkaat kun oli pitkä kisa. Säästelin vähän alussa, että jaksoin ajaa loppuun asti. Että mä siis ajoin tasaisen hiljaa, naureskeli Kesseli.

Kuudenneksi ajoi SM-sarjan kolmantena oleva Toni Torpakko.
Mestaruustaistelu Collinin ja Rätön välillä on todella tiukka Jos huomenna (sunnuntaina) Collin voittaa, on Rätön oltava toinen mestaruuden varmistamiseksi.

Superstockin mestaruus varmistui

Superstock 600 –luokassa Felix Nässi varmisti mestaruutensa ajamalla voittoon. Päivän kisassa toinen oli Aki Valkila ja kolmas Peter Paloranta.

Nässin voitto oli selvä, joskaan ei ylivoimainen. Hyvää vastusta hänelle antoi B-luokassa ajava äänekoskelainen Vertti Takala (22 v), joka kuitenkin kaatui ihan loppukierroksilla.
Nässi kertoi, että oli jo tänne tullessaan päättänyt ratkaista mestaruustaistelun heti lauantain kisassa.

– Minusta on paljon helpompi ajaa voitosta, kuin yrittää varmistella sijoitusta.

Kysymykseen siitä, olisiko hänellä ollut varaa lisätä vauhtia, jos Vertti Takala olisi pyrkinyt ohituksiin, hän vastasi:
– Kyllä mulla olisi varaa ollut vielä nostaa vauhtia, mutta silloin olisi pitänyt miettiä, kuinka paljon ottaa riskejä mestaruustaistelua ajatellen. Nyt kun mestaruus on selvä, niin huomisessa kisassa aion pyrkiä ajamaan kovempia kierrosaikoja kuin tänään.

Aki Valkila valitteli, että on ollut vähän flunssainen.
– Nyt loppui kerta kaikkiaan kunto. Joskin Felix on niin nopea, etten olisi hänelle kuitenkaan mitään mahtanut. Valkila tuntui olevan SM:n kakkossijaan tyytyväinen ja sanoi, että on tosi hienoa, kun sarjaan on tullut uusia nuoria kuskeja, kuten Vertti Takala, jonka kanssa voi ajaa tosi tiukkaa kisaa.

Yksi näistä nuorista nousijoista on toista kauttaan kuussatasissa ajava varkautelainen Peter Paloranta (24 v), joka kertoi, että hänellä oli Motoparkiin tullessa tavoite tai ainakin haave ajaa podium-paikasta.
– Ja kun se nyt toteutui, tuntuu todella hienolta.

Päivitys 4.9. Collinia vastaan tehtiin protesti sääntöjen vastaisesta takajarrun kiinnikkeestä. Hänen tuloksensa hylättiin lauantailta. Collin ei osallistunut sunnuntain kilpailuun. Katso SRRA:n uutinen hylkäyksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti