tiistai 21. elokuuta 2018

IRRC-sarja: Kostamo ja Kallio epäonnisia Tsekeissä

Kansainvälinen moottoripyörien katuratakilpasarja IRRC jatkui viime viikonloppuna Tsekin Horicessa. Vaikka Markka Racingin kuljettajakaksikko Erno Kostamo ja Juha Kallio jäivät tulostavoitteistaan, suoriutuivat he silti kilpailuviikonlopusta tilanteisiin nähden hyvin.

Erno Kostamo lähtee kauden päättävään osakilpailuun sarjapisteissä takaa-ajajana.

Juha Kallio paransi ajoaan koko viikonlopun ajan. Kuva: Milan Kubin
IRRC Superbike -sarjan kakkospaikasta kamppailevan Kostamon tuloksena oli neljäs sija molemmissa kilpailulähdöissä.

– Viikonloppu lähti hyvin käyntiin. Olin toisessa aika-ajossa koko joukon nopein ja aika-ajojen yhteistuloksissa kakkonen puolisen sekuntia Didier Gramsin perässä, joten odotukset kilpailuun olivat korkealla, Kostamo kuvailee.

Ensimmäinen kilpailu oli alusta loppuun tiukkaa kamppailua ja lopputuloksissa neljän kärki mahtui neljän sekunnin sisään. Lähdössä Kostamo putosi yhden sijan, kun Danny Webb pääsi kuittaamaan hänet.

–Marek Cerveny puolestaan ohitti minut ehkä viidennellä kierroksella. Kun kilpailu keskeytettiin punaisilla lipuilla seitsemännellä kierroksella, loppuikin taistelu siihen, Kostamo toteaa.
Toisessa kilpailussa Kostamo kärsi ajoa haittaavasta teknisestä viasta, kun pyörästä katosivat anturivian vuoksi ensimmäisen kierroksen jälkeen shifter ja luistonesto.

– Ilman niitä ei ole mitään järkeä yrittää puristaa kärkivauhtia, joten paljoa ei ollut tehtävissä, ja kärkikolmikkoon oli maalissa eroa reilusti. Tämä viikonloppu oli meille aika heikko. Kauteen on osunut paljon sellaisia kilpailuja, joissa toisena päivänä kaikki toimii, mutta toisena päivänä on ongelmia. Nyt on analysoitava, missä vika on – ehkä se liittyy tiimin kokemattomuuteen ja ensi vuonna olemmekin viisaampia, Kostamo pohtii.

Ennen IRRC-sarjan viimeistä kilpailua Kostamo on Superbike-luokan pisteissä kolmantena, kolme pistettä Didier Gramsia perässä. Sarjapisteissä neljäntenä olevaan Marek Cervenyyn eroa on puolestaan 15 pistettä. Sarjakärki Danny Webb varmisti Horicessa mestaruutensa.

– Piste-ero Gramsiin ei ole suuri, joten eipä muuta kuin uutta matoa koukkuun ja katse kohti Frohburgin päätöskilpailua, toteaa Kostamo.

Tiimikaveri Juha Kallion kilpailuviikonloppu käynnistyi hieman Kostamoa hitaammin.

Kallio sijoittui ensimmäisessä kilpailulähdössä kolmanneksitoista ja toisessa kilpailulähdössä imatralaisen sijoitus oli 11.

– Radan kanssa sinuiksi pääsemisessä kesti jonkin aikaa. Kun sain ajamisen rennoksi ja turhan puristamisen pois, alkoi kellokin tykkäämään. Kilpailulähdöissä ajo sujui jo oikein hyvin. Horicessa ajaessa tulee päästä eräänlaiseen flow-tilaan, jotta saa pidettyä keskituntinopeuden korkealla, Kallio kuvailee.

Vaikka vauhtia Kalliolta löytyykin, hän joutui kuitenkin huomaamaan, että haastavalla Horicen radalla ohituspaikkojen löytäminen ei ole helppoa.

– Molemmissa starteissa jäin hitaampien taakse pussiin, enkä meinannut päästä millään ohi. Pyörässäkin oli vähän lämpöongelmia, lämmöt olivat koko ajan yli sadan asteen, eikä radalla ole juuri suoria, joilla moottori olisi saanut kunnolla jäähdytysilmaa, Kallio kertoo.
Vaikka tuloksellisesti Kallio ei saavuttanut tavoitteitaan, hän kokonaisuutena hän arvioi viikonlopun silti positiiviseksi.

– Sain parannettua aikaani koko viikonlopun ajan. Jos olisin pystynyt aika-ajossa parempaan suoritukseen, olisi se helpottanut kilpailu-urakkaa huomattavasti, mutta tällä kertaa tulos oli tämä, Kallio toteaa.

IRRC-sarjan päätösosakilpailu ajetaan Saksassa, Frohburgin radalla 22.-23. syyskuuta.

sunnuntai 19. elokuuta 2018

Sivuvaunujen MM: Päivärinta/Veräväinen kaksikko toiseksi Assenissa

Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen kaksikko oli ottaa takaisin sen, mikä heiltä sääntörikkomuksen vuoksi vietiin. Suomalaispari kaasutteli kakkoseksi ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjan jatkuessa Hollannin Assenissa.

Päivärinta/Veräväinen on tällä hetkellä sarjassa kolmantena. kuva: Mark Walthers.
Sijoituksellaan Päivärinnan pyöräkunta kutisti eron kakkoseksi nousseeseen hallitsevaan mestaripariin Ben ja Tom Birchaliin yhteen pisteeseen. Toisaalta duon kamppailu maailmanmestaruudesta vaikeutui, sillä Assenin Gold Racen ykköseksi kaasutteli sarjakärki Tim Reeves, kyydissään maanmies Mark Wilkes.

Hopeatila sunnuntaisessa kilpailussa ei tullut suomalaiskaksikolle helpolla. Kakkosruudusta matkaan startannut pari tipahti alkukierroksilla kolmanneksi ja ero kärkipaikasta kamppaileviin Tim Reeves/Mark Wilkes kaksikkoon ja hallitsevaan mestaripariin Birchallin veljeksiin venähti pahimmillaan neljään sekuntiin.

Brittiparien kamppaillessa kärkipaikasta kisan puolivälissä Päivärinnan pyöräkunta nipisti eroa kierros kierrokselta ja saavutti karkulaiset. Päivärinta ohitti Birchalit 11. kierroksella ja nipisti Reevesin edun alle sekuntiin.

Kilpailun lopulla Reeves karkasi paremman suoranopeutensa turvin ja voitti kilpailun 2,5 sekunnin erolla suomalaisiin. Teknisiin murheisiin vauhtinsa menettänyt Ben ja Tom Birchall jäi Päivärinnan pyöräkunnasta reilut kolme sekuntia. Loput kilpailuun startanneista pareista jäivät kärkitriolle puolisen minuuttia.

Pekka Päivärinta teki sen, mihin kaksikon ajopeli, LCR-Honda antoi mahdollisuudet.
- Reeves oli nopeampi suorilla. Ei meillä ollut eväitä heitä haastamaan. Mutkaosuuksilla mentiin yhtä kovaa, mutta suorilla jäätiin, mietiskeli Päivärinta kilpailun jälkeen.

- Nyt pitää taas miettiä, millä ero saadaan pienemmäksi. No seuraava kisa ajetaan Rijekassa ja siellä on kaksi kisaa.

Sivuvaunujen Superside-sarja jatkuu syyskuun alussa Kroatian Rijekan Grobnik-radalla kahdella kilpailulla. Sarjan finaali ajetaan lokakuun alussa Saksan Osvherslebenissä.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarja 5/7 osakilpailu, Assen Hollanti:

1. Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso-Britannia, Adolf RS-Yamaha 17 kierrosta 29:59.042
2. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR-Honda +2.634
3. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha +6.622
4. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Kawasak  + 34.968i
5. John Holden/Lee Cain, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki +35.107

Tilanne sarjassa:
1. Reeves/Wilkes 171
2. Birchall/Birchall 120
3. Päivärinta/Veräväinen 119
4. Streuer/Reusseau 90

Road Racingin Suomen mestaruudet ratkesivat Virtasalmella - Valtonen ja Takala mestareiksi

Sunnuntaina saatiin päätökseen kauden Road Racingin SM-sarja. Viimeinen kisapäivä oli kilpa-ajoa parhaimmillaan ja lähtökohdat mitaleiden jakamiselle jännittävät.

Superbiken Suomen mestari Ville Valtonen (13) kaartaa päätöserän voittoon.

Ennen tänään ajettua kauden viimeistä kisalähtöä oli Superstock 600 –luokassa SM-pistetaulukossa äärimmäisen tiukka tilanne. Eroa oli vain yksi piste Vertti Takalan ja Peter Palorannan välillä.

Kisa ajettiin wet racena, eli matkaan lähdettiin sadekelin renkailla, mutta rata oli kuivumassa vauhdilla. Kisa ratkesi oikeastaan jo rengasvalintoihin. Suurin osa kuljettajista lähti kuivan kelin renkailla. Muutamat ottivat riskin ja lähtivät sadekelin renkailla. Jos rata ei olisikaan kuivunut nopeasti, olisi sadekelin kumivalinta ollut voitokas.

Suomen mestaruudesta taistellut Peter Paloranta oli yksi niistä, jotka starttasivat sadekelin renkailla. Tämä oli suuri virhe. Kuivuvalla radalla pehmeät sadekelin renkaat eivät kestäneet alkuunkaan kisavauhdin ylläpitämistä ja Paloranta ajoi maaliin vasta sijalla yhdeksän.

Koko kauden vahvasti ajanut ja sarjassa ykköspaikkaa pitkään pitänyt Paloranta kuittasi kaudesta SM-hopean. Se saattoi tuntua pettymykseltä, mutta luokan kova taso huomioiden SM-mitali on arvokas väristä riippumatta.

Usein tinkimättömällä tyylillä ajava Vertti Takala ajoi tällä kertaa varmistellen ja oli maalissa kolmantena. Sillä hän varmisti mestaruuden talvella ajetun jääratamestaruuden seuraksi.

– Lähdin kisaan taktiikalla, että tärkein on pitää Paloranta takana ja varmistaa mestaruus. Kyllä nyt on hieno fiilis, Takala tuore Suomen mestari kertoi.

Päivän tähti oli kuitenkin Sami Penna, joka johti kisaa ylivoimaisesti lähdöstä maaliin.
– Jo yöllä heräsin positiiviseen painajaiseen, jossa vedin Virtasalmella hirmu kyytiä, naureskeli Penna.
Kokenut kisakettu sanoi silloin tietäneensä, että kisa menee hyvin.
– Ja kun mekaanikotkin saivat entrattua pyörän jousitusta, niin kyllä tänään oli hieno ajaa, hehkutti Penna.

Päivän toinen positiivinen yllättäjä oli nuori Peetu Paavilainen, joka jäi kyllä selvästi Pennalle, mutta piti muut takanaan.
Mestaruuden vei siis Vertti Takala, hopeaa Peter Paloranta, pronssia Jani Sulin.

Superbike-luokassa mestaruuteen mahdollisuus oli Jani Rätöllä, Ville Valtosella ja Mika Hautalalla. Sarjan kärkikolmikko mahtui muutaman pisteen sisään kauden viimeiseen kisaerään lähdettäessä.

Kisassa Ville Valtonen otti koko lailla ylivoimaisen voiton ja sillä mies varmisti itselleen Suomen mestaruuden.

Sitä vastoin Jani Rättö ja Mika Hautala kävivät tiukan kisan, kuten heillä on tällä kaudella ollut tapana. Tänään taistelu ratkesi viimeisessä mutkassa Hautalan tuikattua hiuksen hienosti Rätön edelle. Jani Rätölle kuitenkin SM hopea ja Mika Hautalalle pronssi.

Yleensä hillitysti esiintyvästä Ville Valtosesta näkyi, että mestaruus ilahdutti kovasti.
Hän sanoikin, että vaikka tämä kisa oli suht helppo, pitää muistaa, että takana on vuosien työ ja paljon vastoinkäymisiäkin.

– Niitten jälkeen tämä ensimmäinen Suomen mestaruus tuntuu tosi hyvältä, sanoi Valtonen.
Hänen kautensa jatkuu vielä pitkälle syksyyn. Tiistaina hän matkustaa Keski-Eurooppaan, jossa on useita kisoja ajettavana.

Jani Rättö oli myös ilmiselvän tyytyväinen.

– Yritin alkuun haastaa Villeä, mutta totesin ettei se onnistu. Lopulta kisa oli jännittävä ja vähän raskaskin, kun Mika (Hautala) painosti jatkuvasti.

– Ihan hyvältä maistui tämän päivän kolmas sija ja SM hopea. Enhän minä ajamista tee sen takia, että aina täytyis voittaa, vaan siksi että se on kivaa!

Kilpakumppani Hautala oli samoilla linjoilla.
– Kivaa se on ja kivaa sen täytyy ollakin. Tärkeintä on, että kisan jälkeen pystyy itse pakkaamaan pyörän autoon ja lähtemään kotiin. SM pronssi on urani paras saavutus ja olen hyvin tyytyväinen siitä'.

Kisaviikonlopun aikana ajettiin SM-luokkien lisäksi Suomen Cup –pisteistä ja kansallisia lähtöjä.
Viikonlopun kaikki tulokset osoitteessa http://www.race-monitor.com/Results/Race/73462

maanantai 25. kesäkuuta 2018

Suomalaiskaksikko MM-pronssille sivuvaunuissa

Suomalaiskaksikko kaasutteli ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjan, Superside-sarjan kolmannen osakilpailuviikonlopun Gold Race-kilpailussa kolmanneksi. Lauantaisen Sprintin kakkostila heikkeni pykälällä hallitsevan mestariparin Ben ja Tom Birchallin mainion kuivankelin vauhdin myötä. Sarjakärki Tim Reeves ja Päivärinnan pyöräkunta kävivät tiukan kamppailun kakkostilasta.
Päivärinta/Veräväinen vasemmalla ja toiseksi ajanut Reeves/Wilkes oikealla.
Suomalaiskaksikko joutui lopulta päästämään otteensa kakkospalkinnosta sillä kuusinkertainen maailmanmestari Reeves kaasutteli kolmen sekunnin erolla maaliin. Kolmannesta ruudusta startannut Birchallin veljespari siirtyi johtoon jo muutaman ajokierroksen jälkeen ja kasvatti eron ruutulipulle hieman yli kymmeneen sekuntiin.

Suomalaispilottia harmitti rimpuileva ajopeli vasemmalle kääntyvissä mutkissa.

”Koko viikonloppu oli pelkkää sadekeliä ja tähän kisaan rata kuivui. Ei saatu testatuksi kuivalla ollenkaan ja sadekelin säädöt ei pelanneet kuivalla, pyörä oli liian keulapainotteinen. Toisaalta Birchall oli eilen ulkona sateella ja nyt kuivalla meni menojaan”, mietiskeli Päivärinta kilpailun jälkeen.

”Ei istunut pyörä käteen ja oli vaikea kääntää vasemmalle ja kun koko rata on melkein yhtä vasuria. Positiivista oli, että pyörä kyllä kulki hyvin, eikä jääty nopeuden vuoksi. Reeves näkyi edessä koko ajan, mutta haastamaan ei pystytty” summasi sipoolainen pähkäillen tulevaa.

”Pannoniaringillä nämäkin asetukset pelaa. Se rata sopii meille paremmin.”

Kilpailun kärkikolmikko oli jälleen omaa luokkaansa, sillä neljänneksi ajanut Iso-Britannian toinen veljespari Sam ja Adan Christie työllistivät ruutuliputtajan vasta minuutin voittajan perään. Hollantilaisranskalainen kaksikko Bennie Streuer/Kevin Rousseau oli kilpailun viitonen. MM-sarjassa tilanne säilyi kärjen osalta muuttumattomana. Brittipari Tim Reeves/Mark Wilkes johtaa 115 pisteellään. Päivärinnan pyöräkunta säilytti kakkospaikkansa niukasti, sillä kilpailun voittaja, niinikään britannialainen Ben ja Tom Birchall kihotti pistesaldonsa 84 pisteeseen ja on enää kuuden pisteen päässä suomalaisista.

Seitsemän osakilpailuviikonloppua käsittävä Superside-sarja saa jakoa ensi viikonloppuna kahdella Unkarin Pannoniaring radalla ajettavalla MM-startilla.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarjan osakilpailu 3/7 Gold Race:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha
2. Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso-Britannia, LCR-Yamaha +10.848
3. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR-Honda +13.990
4. Sam Christie/Adam Christie, Iso-Britannia, LCR-Yamaha +58.602
5. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Kawasaki 59.760.

Tilanne sarjassa:
1.       Reeves/Wilkes 115, 2. Päivärinta/Veräväinen 90, 3. Birchall/Birchall 84.

keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Vuoden prätkäkouluttajan valtti on palvelu - Kai Niukkanen myös vuokraa pyöriä

Suomen Moottoripyöräkouluttajat ry on valinnut Kai Niukkasen vuoden moottoripyöräkouluttajaksi. Tunnustus myönnetään vuosittain kouluttajatyössä ansioituneelle kouluttajalle.


Helsingissä toimiva liikenneopettaja Kai aloitti moottoripyöräkouluttamisen tekemällä keikkatöitä autokouluille. Autokoulu Startin hän perusti vuonna 2007. Autokoulun lisäksi hän myös vuokraa ja huoltaa kalustoa. Vuokraustoiminta monipuolistaa varsinkin moottoripyöräilijöiden jatkokoulutuskoulutustarjontaa.

Näiden lisäksi hän tekee myös moottoripyöräilijöiden jatkokoulutuksia niin maantiellä kuin asvalttiradalla. Kaille ovat ajoalustoina tuttuja niin asvaltti kuin enduromaastotkin. Suomen Moottoripyöräkouluttajien toiminnassa hän on ollut mukana yli kymmenen vuoden ajan.

Kai on kouluttajana tarkka ja hänellä on analysoiva virhesilmä. Hänen toimintansa on asiakaslähtöistä, joka näkyy kollegan mukaan “äärimmäisenä palvelualttiutena”.
Hän on rauhallinen, esimerkkiä näyttävä kouluttaja, jolle moottoripyörän tekniikkka on tuttua.

Vuoden mp-kouluttajan valitsee Suomen moottoripyöräkouluttajat ry (SMOK). Yhdistys on perustettu pitämään yllä moottoripyöräkouluttajien ammattitaitoa. SMOK mittaa kouluttajien pätevyyttä monipuolisilla kouluttajatesteillä. Yhdistyksen 173 jäsenestä auktorisoituja, testit läpäisseitä kouluttajia on 62 kappaletta. Vuoden moottoripyöräkouluttaja valittiin nyt 18. kerran.
Jäsenyyden edellytys on moottoripyöräkouluttajakurssi, seuraava SMOKin kouluttajakurssi järjestetään Riihimäellä 16.-17.6.

Lisätietoja:
www.smokry.net

Vuoden moottoripyöräkouluttajat
2017 Kai Niukkanen, Helsinki
2016 Esa Elo, Pori
2015 Jussi Korhonen, Oulu
2014 Janne Tervola, Helsinki
2013 Pertti Jaakkola, Pori
2012 Juha Vaskunlahti, Punkalaidun
2011 Antti Kortesuo, Juupajoki
2010 Jarmo Jokilampi, Kangasala
2009 Jari Jokilampi, Kangasala
2008 Kari Hanski, Tampere
2007 Seppo Tuumi, Pori
2006 Jari Tuores, Vaasa
2005 Timo Anttila, Porvoo
2004 Jyri "Jysky" Tengman, Riihimäki
2003 Joni Kuusisto, Vantaa
2002 Petri Tuovinen, Tampere
2001 Jyrki Hannonen, Järvenpää

lauantai 21. huhtikuuta 2018

Päivärinta kolmanneksi sivuvaunujen MM-avauksessa

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen viisinkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta osoitti Le Mansin Bugatti-radan kymmenille tuhansille katsojille mistä puusta sipoolainen on veistetty. Päivärinta kyydissään ”keltanokka” Jussi Veräväinen kipusi palkintopallin alimmalle portaalle kaikkien yllätykseksi.

Ajokuva: Pekka on juuri ohittanut Bennie Streuerin nousten kolmanneksi. Kuva: Tuomo Sepppänen
Monta vuotta vaisuudesta syytetty Superside-sarja on saanut tänä vuonna uutta tuulta purjeisiinsa ja sarjan osallistujamäärä lähentelee ratojen maksimia. Myös kilpailullisesti ollaan menty eteenpäin ja yhä useammalla parilla on mahdollisuudet kamppailla palkintopallisijoista. Le Mansissa ajettu MM-sarjan avaus oli näiltä osin paras useaan vuoteen ja kilpailun kärkikamppailut piti katsojat hereillä.

Kuudennesta lähtöruudusta, eli kolmannesta rivistä matkansa aloittanut suomalaispari sai Bugatti-radan pitkällä lähtösuoralla hyvän startin ja oli parhaimmillaan jo toisena. Päivärinnan Honda-moottorinen LCR on kuitenkin hidas ja ensimmäisestä mutkasta kaksikko taittoi ulos kuudentena.

Suomalaisparin juututtua John Holdenin ja Ricky Stevensin pyöräkuntien taakse karkasi kaksi brittiparia kamppailemaan voitosta. Päivärinta/Veräväinen kipusi kilpailussa kolmanneksi vasta kun 17 kierroksen kilpailusta oli yli puolet ajettu. Tuolloin kärkiparit olivat jo tavoittamattomissa.

Kilpailun voitti lopulta MM-sarjaan palannut kuusinkertainen mestari Tim Reeves kyydissään Mark Wilkes kukistaen hallitsevan mestariparin Tom ja Ben Birchalin puolella sekunnilla. Kolmanneksi ajanut suomalaispari jäi voittajalle lopulta reilut 15 sekuntia.

Päivärinta/Veräväinen kaksikon suorituksen arvon nostaa se, että Jussi Veräväinen ajoi elämänsä ensimmäisen ratamoottoripyöräilyn sivuvaunukilpailun. Jääradoilta nuorukaisella on kuitenkin useampi suomenmestaruus.

”Aika hyvä rookie-kisaksi”, veisteli Veräväinen maalissa.

Team 44 racing-tallin sivuvaunullista LCR-Hondaa käskevä Pekka Päivärintakin piti suoritusta maksimina näissä olosuhteissa.

”Tulos oli hyvä ja yläkanttiin tilanteeseemme nähden. Me on ajettu Jussin kanssa yhdessä vasta ehkä 200 kilometriä. Yhtään ei tarvinnut heivata uuden kaveri vuoksi”, totesi Päivärinta.

”Tuo meidän ajopeli ei kulje. Saatiin hyvä startti ja oltiin jo toisena. Mentiin naru tiukalla, mutta molemmilta puolilta meni kavereita ohi. Ilman tuota tilanne olisi ollut toinen ja oltaisiin oltu mukana kamppailemassa voitosta. Tiedän, että jään joissain mutkissa kärkipareille, enkä syytä kaikesta pyörää. Mutta jostain olisi löydettävä hiukan lisää tehoja”, mietiskeli pilotti.

Superside-sarjan seitsemän osakilpailu viikonloppua käsittävä MM-sarja jatkuu toukokuun puolivälissä Slovakiassa Slovakiaring-radalla.

Superside-sarja 1/7 Le Mans Ranska tulokse:

1. Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso-Britannia, LCR-Yamaha -Yamaha 17 kierrosta 29:59.128
2. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR +0.515
3. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR-Honda +15.468
4. John Holden/Lee Cain, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki +22.801
5. Ricky Stevens/Ryan Charlwood, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki +35.492.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Aleksi Jukola ajoi talvisen Päijänneajon voittoon

Päijänteen ympäriajoa koko viikonlopun hallinnut Aleksi Jukola vahvisti tänään Päitsin yleiskilpailun voittonsa ja ansaitsi ensimmäisen kiinnityksen kaikkien endurokuskien havittelemaan Päijänne-kilpeen.
Jukola sunnuntaina maastokokeella 24. Kuva: Urheilukuvat.net / Janne Tervola
- Syksystä lähtien on laitettu kaikki aika Päitsiin valmistautumiseen. Hieno tunne nyt, tuore voittaja kommentoi.

- Kaikki meni koko viikonlopun hyvin. Eilen oli tosi tiukka kilpailu Eemilin (Pohjola) kanssa ennen kuin hän joutui keskeyttämään.
Jukola johtaa näin ensimmäisen MM-avausviikonlopun jälkeen myös enduron MM-sarjan yleissarjaa eli enduro GP -sarjaa.

- Tuntuuhan sekin hyvältä, mutta päätavoitteeni tänä vuonna oli Päitsi sekä SM-sarja. Päitsin voitto on ollut haaveenani pikkupojasta lähtien.
Remes sai sunnuntaina lisää vauhtia ja se riitti toisen päivänvoittoon. Tässä tyylinäyte maastokokeelta 24. Kuva: Urheilukuvat.net / Janne Tervola

Toiseksi kiri sunnuntain aikana viime vuoden voittaja Eero Remes.
- Eilen oli tosi haastavaa ajaa, kun lunta oli paljon. Täys tunnustus kaikille pojille, jotka eilen vetivät lujempaa. Tänään itsellä kulki kuitenkin tosi hyvin, kun lunta oli etelää kohden tultaessa vähemmän.

Kolmanneksi yleiskilpailussa selvisi Toni Eriksson, joka ajoi tasaisen kovaa koko viikonlopun.
- Ajoin täysillä koko ajan, mutta tänään Eero meni vaan kovempaa ja tuloksissa ohi. En pystynyt tänään haastamaan häntä ja Aleksia. Olen kuitenkin tosi tyytyvinen ensimmäiseen podiumsijaani Päitsillä. Oli hieno kisa!

Kaksipäiväisen Päitsin aikana kilpailtiin yleiskilpailun lisäksi molempina päivinä myös SM-pisteistä sekä MM-pisteistä eri luokissa. Kaikki luokkakohtaiset tulokset löytyvät tulospalvelusta (linkki alla)

Näin saatiin päätökseensä 83. Päijänteen ympäriajo, jota oli mukana toteuttamassa yli 1 000 toimihenkilöä ja vapaaehtoista. Iso kiitos heille kaikille, kuten myös kaikille yhteistyökumppaneille!

Yleiskilpailun kymmenen kärki:
1. Aleksi Jukola
2. Eero Remes +01:58,90
3. Toni Eriksson +04:27,38
4. Antti Hänninen +07:44,31
5. Henri Himmanen +10:29,54
6. Steve Holcombe +13:45,35
7. Lari Jukola +14:21,38
8. Hugo Svärd +16:22,00
9. Joni Kaivolainen +17:06,27
10. Bradley Freeman +19:39,68

Yleiskilpailun tulokset: https://fin-enduro.com/tulokset/paitsi18/overall.html
Kaikki luokkakohtaiset tulokset (kansalliset ja MM): https://fin-enduro.com/tulokset/paitsi18/

Kuvia sunnuntailta http://www.urheilukuvat.net/Moottoriurheilu/Enduro/201803-Paijanteen-ympariajo-Sunnuntai/

Kuvai lauantailta http://www.urheilukuvat.net/Moottoriurheilu/Enduro/20183-Paijanteen-ympariajo-lauantai/