tiistai 27. maaliskuuta 2001

Münch Mammut näytillä CeBITissä


Münch Mammut näytillä CeBITissä
  Münch Mammut näytillä CeBITissä Münch Mammut näytillä CeBITissä
Münch Mammut näytillä CeBITissä Münch Mammut näytillä CeBITissä
Münch Mammut näytillä CeBITissä Münch Mammut näytillä CeBITissä
Münch Mammut näytillä CeBITissä Münch Mammut näytillä CeBITissä Münch Mammut näytillä CeBITissä
Mitäs sitä motoristi Saksassa, Hannoverin CeBIT tietotekniikkamessuilta kaikkien messuhoukutusten lomasta bongaakaan kuin moottoripyörän? Ja vielä minkälaisen!!! 

Münch Mammut, yksi kaikkien aikojen tehokkaimpia ja kalleimpia piensarjavalmisteisia moottoripyöriä on vielä muutaman päivän ajan esillä Halli 1:ssä Fujitsu-Siemensin osastolla. 

Mammutteja valmistetaan vuodessa vain muutamia satoja ja kappalehinta ylittää puoli miljoonaa markkaa (86000 Euroa), sisältää 16 % VAT sekä rahdin ja käyttökoulutuksen missä päin maailmaa tahansa. Kyseessä ei siis ole ihan jokapojan ajopeli. Laitteeseen on tungettu tietävästi Sierra Cosworthin Münch Mammut näytillä CeBITissä kaksilitrainen lohko jota on höystetty turboahtimella. Saisivat Bombereidenkin hilavitkuttimet kyytiä. 

Valmistaja lupaa laitteelle 10 vuoden varaosien saatavuustakuun. Turboahdinta ajetaan 0.9 barin paineella ja tehoa tarjotaan 260 bhp (191 kW) 5650 kierroksella. Maksimiväännöksi saadaan valmistajan oman ilmoituksen mukaan 3500 kierroksella typerryttävät 295 Nm. Kiihtyvyyttä onkin speksien mukaan "riittävästi". 

Pyörän isä, Friedel Münch on valmistanut piensarjoina moottoripyöriä jo vuodesta 1966 lähtien. Münch Mammut-pyörät ovat aina niittäneet mainetta maailman suurimpana, Münch Mammut näytillä CeBITissä painavimpana ja tehokkaimpana sarjavalmistepyöränä joka tarjoaa käsittämättömät teholukemat ja voimavarat. 

Sinnikkäästä inttämisestä huolimatta paikalla olleet esittelijät eivät uskaltaneet sanoa koeajomahdollisuuksista yhtään mitään. Onko kellään BajaHill:n lukijoista ylimääräistä miljoonaa markkaa? Olisi mielenkiintoisat saada tietää mihin pyörään tulli tätä maahantuotaessa vertaisi. 

Lisätietoa monsteripyörästä on osoitteessa: http://www.muench-mammut-2000.com/.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti