tiistai 9. lokakuuta 2001

OFFROAD-Partyilla tehtiin maailmanennätys


Sen lisäksi että Joachim Hindrén rikkoi myös maailmanennätyksen niin hän teki näyttäviä trial-esityksiä. Tässä hän ajaa esimerkiksi etupyörällä.


OFFROAD-Sanomien järjestämillä OFFROAD-Partyilla vieraili viikonlopun aikana noin 3000 ihmistä. Tihkusateinen ja sumuinen ilma ei latistanut tunnelmaa koko viikonlopun aikana. Joachim Hindrén onnistui maailmanennätysyrityksessään hypätä kymmenen ihmisen ylitse moottoripyörällä ilman hyppyriä. Kaikki viikonloppuna esiintyneet henkilöt laittoivat itsensä täysillä likoon ja veivät omat esiintymisensä äärirajoille.

OFFROAD-Party oli kaikilta osiltaan menestys. Tiuhaan tahtiin eri esitykset viihdyttivät yleisöä ja eri pyörien koeajot tarjosivat monille uusia kokemuksia. Paikalla oli koeajettavia pyöriä laidasta laitaan: lapsille oli mopoja ja mönkijöitä ja aikuisille tarjolla oli kaikkea motocross-pyöristä sivuvaunumoottoripyörään asti.

OFFROAD-Partyjen kohokohta oli eittämättä trialin seitsenkertaisen Suomen mestarin Joachim Hindrénin maailmanennätysyritys, jossa hänen oli määrä hypätä kymmenen maassa makaavan ihmisen ylitse ilman hyppyriä. Kymmenen vapaaehtoista asettui kuolemaa halveksuen makaamaan maahan vajaan neljän metrin matkalle. Hindrén kiidätti trial-pyöränsä noin 70 kilometrin tuntivauhtiin, pisti kaiken likoon ja ponkaisi kaikkien kymmenen ylitse. Maailmanennätys oli syntynyt.
Kuolemanpallo irtosi


Mikko Leivo ja Jouni Markkula ajoivat kuolemanpallossa yhtäaikaa ja sen lisäksi pallon keskellä seisoi kuuluttaja, jonka olkapäillä istui yleisön joukosta otettu nainen.
Mikko Leivon ja Jouni Markkulan surmanajoshow hätkähdytti kerta toisensa jälkeen, mutta hurjimmat hetket koettiin lauantai-iltana kun Leivo innostui ajamaan kuolemanpallossa lähes maksimivauhtia, jolloin pallo irtosi telineiltään ja heilui edestakaisin puoliksi irtonaisena. Yleisön joukossa heikoimmat käänsivät selkänsä esitykselle - sen verran huima näkymä oli.

Pallo kiinnitettiin uudestaan kunnolla ja tämän jälkeen tehtiin se mitä yleisö oli tullut katsomaan: kuolemanpallossa ajettiin kahdella kuljettajalla yhtäaikaa. Esiintyjät halusivat kuitenkin laittaa parastaan ja shown kuuluttaja Mika Taimisto kapusi mukaan samaiseen palloon ja otti yleisön joukosta vapaaehtoisen naisen mukaan esitykseen. Näin lauantai-ilta siis pimeni kahden surmanajajan pyöriessä halkaisijaltaan kuusimetrisessä teräspallossa samaan aikaan kun keskellä seisoi shown kuuluttaja ja hänen olkapäillään istui yleisön joukosta poimittu nainen. Yleisö oli haltioissaan.

Freestyle-hyppääjien esitykset noukkivat yleisön mukaan jatkuvasti ja mitä lähemmäksi yleisö pääsi katsomaan ilmassa moottoripyörillä kiitäviä temppuilijoita sen enemmän se oli ihastuksissaan. Esitys toisensa jälkeen Björn Holmin, Jari Kuikan ja Jussi Seljäksen temput liukuivat astetta vaikeammiksi ja nähtävää riitti.

Tapahtuma oli menestys
OFFROAD-Party oli ensimmäinen tapahtuma laatuaan Suomessa ja niin näytteilleasettajat kuin yleisökin piti tällaista tapahtumaa todella mahtavana ideana ja toivoivat jatkoa seuraavan.
"Järjestäjän näkökulmasta katsottuna tapahtuma meni odotusten mukaisesti. Vuosi tämän eteen tehtiin töitä ja saimme aikaan sellaisen OFFROAD-Partyn kuin olimme suunnitelleetkin, vaikka vuoden työpalkka jäikin saamatta. Nyt huilitaan parin viikon verran ja sen jälkeen ruvetaan tutkimaan mahdollisuuksia OFFROAD-Partyn järjestämisestä myös ensi vuonna", tapahtuman järjestäjä Markus Ström toteaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti