maanantai 28. tammikuuta 2002

Triumphilta kuusisatanen rähinäpyörä


Trumpan uusi rähinämalli

Tukholman moottoripyörämessuilla esiteltiin Triumphin uusin pyörä, Speed Four. Pyörä on riisuttu 600-kuutioinen.

Streetfighter Speed Four on Triumphin 955-kuutioisen Speed Triplen pikkuveli. Speed Triple tunnetaan pyöränä, jolla Tom Cruise taiteili filmissä Mission Impossible. Konsepti on sama.

Otetaan sporttipyörä, poistetaan katteet, trimmataan moottoria siten, että tehokäyrä siirtyy alaspäin kierroslukualueella. Lopuksi annetaan kahdet lamput ja häijy ulkonäkö. Samoin kuin Speed Triple polveutui Triumph Daytonasta, polveutuu Speed Four TT600:sta.

Streetfighter Speed Four on Triumphin 955-kuutioisen Speed Triplen pikkuveli. Speed Triple tunnetaan pyöränä, jolla Tom Cruise taiteili filmissä Mission Impossible. Konsepti on sama. Otetaan sporttipyörä, poistetaan katteet, trimmataan moottoria siten, että tehokäyrä siirtyy alaspäin kierroslukualueella. Lopuksi annetaan kahdet lamput ja häijy ulkonäkö. Samoin kuin Speed Triple polveutui Triumph Daytonasta, polveutuu Speed Four TT600:sta.


Viimeisin moottori

Kun on kyse riisutuista malleista, on alalla kauan ollut tapana käyttää moottoreita ja runkoja vanhemmista malleista. Perusteena on ollut että se, että riisutun mallin ostaja ei kuitenkaan rasita sitä yhtä kovaa. Triumph on valinnut toisen tien.

- Speed Fourissa on täysin sama runko ja voimansiirto kuin tämän vuoden TT600 mallissa, sanoo Krister Åkerblom Triumph Motorcycles AB:sta.
- Ainut ero on, että teho- ja vääntömomenttikäyriä on siirretty alaspäin. Tällä on annettu lisää pohjavääntöä.

Käytännössä tämä tarkoittaa 600-kuutioista 98 hevosvoiman suoraa nelosta sijoitettuna alumiinirunkoon, jossa on täysin säädettävä iskunvaimennus edessä ja takana.

Jarrutusteho on taattu kaksilla 310 millimetrin levyillä edessä ja yhdellä takana. Muotoilu on kaikkea muuta kuin arkipäiväinen eikä jätä ketään kylmäksi. Kahdet lamput, minimaalinen etukate ja hyvin näkyvät "ram-air" ilmanottoaukot.

Räväkästä muotoilusta ja streetfighter-ulkomuodosta huolimatta on Speed Fourin ergonomia yhtä hyvä kuin TT600:ssa. Mittaristo on kattava: kierroslukumittari, digitaalinen nopeusmittari, kaksi osamatkamittaria, kello, lämpömittari ja polttoainetason varoituslamppu.

Speed Four on saatavilla kolmella huomiota herättävällä värillä: myrkynvihreänä, jääpallonpunaisena ja mustana. Myynti Suomessa alkaa huhtikuussa. Lisätietoja: http://www.triumph.co.uk/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti