torstai 25. heinäkuuta 2002

Agostini ja Mikkola viikonloppuna Imatralla


Imatran viikonloppu 26.-28.7.2002 pullollaan moottoripyöräilyn nostalgiaa: Mukana Agostini ja Mikkola - lajiensa kuninkaat

Imatralla on luvassa todellinen moottoripyöräurheilun nostalgian viikonloppu. Siinä missä 14-kertainen road racingin maailmanmestari Italian Giacomo Agostini vetää vanhoja Imatranajon kävijöitä lauantaina Muistojen Imatranajoon, nelinkertainen motocrossin maailmanmestari saa crossifanit liikkeelle sunnuntaina Kurkvuoren motocrossradalla järjestettävään vanhojen motocrosspyörien näytösajoon. Ja paljon muutakin moottoripyöriin liittyvää on janoisille luvassa.

Imatran superviikonloppu alkaa jo perjantaina, kun arviolta 500 matkamotoristia kokoontuu tutulle paikalle Vuoksen rannalle kolmipäiväiseen kokoontumisajoonsa. Tällä joukolla on myös kunnia aloittaa upealla paraatilla Muistojen Imatranajot lauantaina.

Muistojen Imatranajossa nähdään oma näytöslähtönsä 1960-, 1970- ja 1980-luvun kilpapyörille. Lisäksi mukana ovat sivuvaunulliset pyörät ja Imatran moottorikerhon All stars-lähtö. Kukin luokka ajaa iltapäivän aikana kahteen otteeseen parinkymmenen minuutin ajan pitkin Imatran vanhaa katurataa. Näissä luokissa on mukana yhteensä lähes 200 kilpapyörää ja koko joukko takavuosikymmenten suomalaisia tähtiä. Nostalginen päivä alkaa klo 12:30 ja päättyy klo 18:00.

Lauantai-iltana ovat vuorossa kaiken kansan varikkobileet Imatrankosken urheilukentällä eli perinteisellä Imatranajon varikolla. Mukana bileissä klo 17-23:30 ovat muun muassa Nylon Beat, Veeti, Kojo ja Lenni-Kalle Taipale. Tarjolla on musiikkia jokaiseen makuun.

Tuskin varikko ehtii hiljetä, kun Kurkvuoressa alkaa tapahtua. Sunnuntaiaamuna FK-radan ja motocrossradan välisellä alueella aukeaa klo 9:00 rompetori. Eri puolilta maata tulevilla kymmenellä myyjällä on tarjolla vanhaa motocrossiin liittyvää tavaraa.

Sunnuntaina Kurkvuoren FK-radalla esitellään klo 10-16 moottoripyöräilyperheen uusinta tulokasta eli minimotoa. Mukana on kymmenkunta pyörää ja lajiesittelyn lisäksi on luvassa näytösajoa.

Imatran superviikonloppu huipentuu sunnuntaina vanhojen motocrosspyörien näytösajoon Kurkvuoressa klo 12. Mukana tapahtumassa ovat muun muassa nelinkertainen maailmanmestari Heikki Mikkola ja Imatran moottorikerhon kautta aikojen menestyneinen motocrossajaja Jukka Sintonen. Kaiken kaikkiaan vanhoja motocrosspyöriä on näytösajossa noin 50.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti