perjantai 12. heinäkuuta 2002

Hindrén palasi MM-tasolle

Kirjoittanut Markus Ström

Joachim Hindrén ajoi viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen trialin MM-tasolla. Kauden kuudes osakilpailu ajettiin Italian vuoristoissa, Valmalencon kylässä. Se sijaitsee noin reilun sadan kilometrin päässä Milanosta pohjoiseen. Ainoan suomalaisen MM-tason kuljettajan Joachim Hindrénin ensimmäinen päivä Italiassa ei sujunut täysin suunnitelmien mukaisesti.

MM-trial tulokset, 6. osakilpailu
Valmalenco, Italia, 6.7.2002
1.Lampkin DougieIso-BritanniaMontesa72
2.Fujinami TakahisaJapaniHonda89
3.Jarvis GrahamIso-BritanniaSherco94
4.Tanaka TaichiJapaniGas Gas95
5.Cabestany AlbertEspanjaBeta96
6.Raga AdamEspanjaGas Gas99
22.Hindrén JoachimSuomiGas Gas129
Tämä kauden kuudes trialin MM-sarjan osakilpailun ensimmäinen päivä oli tämän vuoden ajetuista kilpailupäivistä ehdottomasti vaikein. Päivän voittanut hallitseva maailmanmestari, Iso-Britannian Dougie Lampkin voitti päivän 72 virhepisteellä. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että kilpailussa ei ollut kuin pari kolme jaksoa, jotka kärkikulettajat mukaan lukien pystyivät ajamaan ilman täysiä virhepisteitä.

Ensimmäinen päivä toi keltaisen kortin
Ainoa Suomea kilpailussa edustanut oli Hindrén, joka ajoi ensimmäisenä päivänä 22. sijalle. - Tänään oli kyllä todella vaikeaa. Minulle kertyi virhepisteitä yhteensä 129. Sain keltaisen kortin, joka tarkoitti sitä, että sain jaksolta automaattisesti viisi virhepistettä ja vielä viisi pistettä ylimääräistä. Keltainen kortti tuli siitä, että huoltomieheni siirsi kiven pois reitiltä. Kivi liuskahti edellisen kuljettajan pyörästä minun ajolinjalleni. Reittiä ei saa muuttaa, mutta jos jaksolle tulee keskelle ajolinjaa jotain muutoksia niin esimerkiksi kiven saa ottaa pois tieltä. Italialainen tuomari ei siitä kuitenkaan tällä kertaa pitänyt, Hindrén kertoi.

Hindrénin saaman keltaisen kortin myötä lopullinen sijoitus tipahti viisi sijaa kymmenen ylimääräisen virhepisteen takia. Kilpailu jatkuu huomenna todennäköisesti hieman helpotetuin jaksoin.
- Uskoisin, että järjestäjä helpottaa jaksoja huomiseksi. Reitti oli todella vaikea ja kaikille tuli todella paljon vitosia. Kilpailusta jäi vähän paha maku suuhun, mutta ei voi mitään. Huomenna ajetaan 15 jaksoa ja kaksi kierrosta kuten tänäänkin. Kilpailu ajetaan aika korkealla vuoristossa, joten pyörä oli vähän voimaton. Nyt sain uuden pakoputken huomiseksi, joten toivottavasti se antaa vähän lisää tehoa pyörään.

Hindrénin kokeilu MM-sarjassa ei alkanut aivan toivotunlaisesti, mutta silti hän pitää kokemusta positiivisena.
- Olin vähän hermostunut alussa, mutta se mieni ohi aika pikaisesti. Parasta täällä on ollut se, kun harjoituksissa ennen kilpailua sai tavata kaikkia vanhoja tuttuja parin vuoden takaa. Kivaa on ollut myös huomata, että ei ole hätää pärjäämisen suhteen, vaikken ole ajanut pariin vuoteen. Monet vanhat tutut sanoivat, että ajo meni nyt kokonaisuutena paljon paremmin kuin pari vuotta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti