perjantai 12. heinäkuuta 2002

Karttialat katolleen Jurvassa


Tero ja Timo Karttiala ovat testanneet sivuvaunupyöränsä uutta Honda-moottoria viime viikonloppuna Jurvassa Botniaringillä, jossa ajettiin Suomen Cupin osakilpailu. Harjoitukset ja aika-ajot menivät täysin testaamiseen. Kilpailukin jäi vain parin kierroksen mittaiseksi, kun veljekset ajoivat kolmannella kierroksella tihkusateen kastelemalla radalla katolleen.

- Ulosajo johtui selkeästi liukkaaksi käyneestä radasta. Timo satutti vähän polveaan, minulle ei käynyt mitenkään ja pyöräkin säilyi ehjänä katteisiin tulleita naarmuja lukuunottamatta, Tero Karttiala kertoi kisan jälkeen.

Uusi Honda on hyvä ajettava, mutta säätämistä riittää yhä
Katolleen meno ei suuresti veljeksiä harmittanut. Tärkeintä oli päästä ottamaan tuntumaa uuteeen moottoriin.

- Tekemistä riittää vielä ennenkuin uusi kone saadaan samanlaiseen iskuun kuin entinen. Kysymys on kuitenkin vain säätämisestä. Uusi kilpailuväline on joka tapauksessa paremmin ajettava kuin entinen. Tehoja siinä on kuitenkiin vähemmän kuin entisessä, joten töitä riittää. Pyörä käyttäytyy myös aivan toisella tavalla kuin vanha, joten ajotyyliäkin on muutettava, Tero Karttiala kertoi.

Aikaa seuraavaan MM-osakilpailuun Englannin Brands Hatchissa heinäkuun viimiesenä viikonloppuna on säätämiseen riittävästi. Tulevana viikonloppuna säätämistä jatketaan Virtasalmen Motoparkissa, jossa ajetaan poikien oman kerhon SM-osakilpailu Imatranajo. Sitä seuraavalla viikolla matka kohti Hondan pajaa Pohjois-Walesissa alkaa ja sieltä kaksikko matkaa suoraan Brands Hatchiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti