torstai 20. maaliskuuta 2003

Nyt on aika tullata tallipyörät

Nyt on oikea ajankohta talleissa seisovien moottoripyörien tullaamiseen. Uusi autoverolain muutos tulee voimaan toukokuun alussa ja sitä sovelletaan takautuvasti 1.1.2003 jälkeen maahantuoduille pyörille. Lain voimaantulon jälkeen verotuksen laskutavalle ei juuri ole vaihtoehtoja.

Ennen huhtikuun loppua on siis mahdollisuus jättää tullille autoveroilmoitus niin, että se käsitellään vielä vanhan verolain laskukaavan mukaan. Vanhan autoverolain mukainen kaava saattaa antaa alemman autoveron määrän pyörän merkistä, mallista ja vuosimallista riippuen.

Niillä, joille vanhan lain mukainen laskukaava antaa korkeamman veron kuin toukokuun alussa käyttöön otettava uusi autoverolaki, ei ole syytä huoleen koska tulli tulee valituskäytännön kautta palauttamaan "liikaa" perityn veron osuuden korkojen kera takaisin. Sen sijaan ne, joille vanha kaava on edullisempi ovat nopeasti toimiessaan voitolla. Tulli on ilmoittanut, että se ei peri veroetua takaisin jos autoveroilmoitus on toimitettu ennen toukokuun alkua.

Tämä siis tilanne tällä hetkellä, maaliskuun loppupuolella. Autoverouudistuksia ja tulkintoja on vielä tulossa roppakaupalla. Parhaillaan muodostettavalla Suomen hallituksella tulee olemaan tehtävänään autoverolain muuttaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti