tiistai 4. maaliskuuta 2003

Motoristien vapaaehtoiset ajokurssit kesällä 2003

EAK eli Ennakoivan Ajon Koulutus on päivän sana ja se oli teemana myös tämän vuoden MP-messuilla. SMOTO on Liikenneturvan ja MP69:n kanssa panostanut hyvään asiaan kouluttamalla halukkaita aktiivisia motoristeja. Kerhot ovat olleet kiitettävän innokkaita ottamaan oppia vastaan. Tavoitteena kaikilla koulutusjärjestäjillä on minimoida moottoripyöräonnettomuuksia opettamalla ennakointia liikenteessä. Pelkkä pyörän hallinta ei yksistään riitä vaan motoristin on syytä huomioida erilaiset riskitekijät.

BajaHill:n toimittajat keräsivät listan ensikesän koulutustoiminnasta ja siinä samassa haastattelivat muutamaa koulutusta järjestävän kerhon edustajaa.

Moottoripyöräkerho 69

Moottoripyöräkerho 69 (MP69) on nimensä mukaisesti perustettu vuonna 1969. Kerhon hallituksessa viidettä vuotta istuva Anne Aaltonen kertoo, että kerho sai itseasiassa alkunsa jo ensimmäisessä Kontiorallissa vuonna 1967. Nykyään kerhossa on noin 2000 jäsentä ja päätapahtumassa, Kontiossa kävi viime vuonna yli 3000 motoristia.

MP69:llä on pitkä historia ja paljon kokemusta motoristien liikenneturvallisuuden kehittämisen saralla. "Motoristi Survival" -kursseja on vedetty vuosittain jo 15 vuoden ajan. Annen arvion mukaan motoristeja on pelkästään näillä kursseilla koulutettu yli 2000 henkeä. Ensikesän kurssitkin on jo lähes täynnä, peruutuspaikkoja tulee kuitenkin aina silloin tällöin.

Koulutustoiminnan lisäksi MP69 on aktiivinen monella motorismin osa-alueella ja tekee hyvää yhteistyötä mm. SMOTO:n kanssa FEMA:ssa ja YROY-projektin kanssa. Anne haluaa tuoda esiin myös moottoripyöräilyn monipuolisuutta.

- Meillähän on koulutustoiminan lisäksi paljon erilaisia muita tapahtumia, esimerkiksi motoristin kirkkopyhä, mp-suunnistus, sivuvaunu- ja endurojutut sekä nämä erilaiset spesiaalikokoontumiset kuten vaikka perheralli, pystymettä ja talviralli, Anne luettelee hymyssäsuin.

Yamaha Custom Club Finland r.y.

Yamaha Custom Club on myös hankkinut kerholle kouluttajan. Vaikka valtakunnallinen kustomkerho on 40 jäsenellään vielä suhteellisen pieni kerhon toiminta on EAK kouluttaja Risto Penttisen mukaan erittäin aktiivista.

- Tälle kesälle on ajateltu EAK kursseja jopa yksi per kuukausi. Muuta toimintaa on Tanskalaisten ja Ruotsalaisten kanssa heinä- elokuussa ajettava yhteisreissu, kertoo Risto.

Touring Finlandia MK

Vuonna 1972 perustettu Touring Finlandia MK (TFMK) on yksi maamme vanhimmista valtakunnallista moottoripyöräilykerhoista. Kerhossa on tätä nykyä noin 1200 jäsentä ja kerhon jäsenten keski-ikä nousee koko ajan ollen tällä hetkellä noin 45 vuotta.

TFMK on nimensä mukasesti keskittynyt matkamoottoripyöräilyyn, erityisesti Suomesta ulkomaille suuntautuvien reissujen saralla. Kerho tarjoaa jäsenilleen matkailuseuraa, vinkkejä, ohjeita ja listoja sopivistia majoitusvaihtoehdoista sekä matkamotoristeille räätälöityjä vakuutusetuja.

Lisätietoa ja lista tiedossaolevista kursseista

Tietoja kurssien sisällöistä löytyy mm. Moto-lehdestä no. 1/2003, Liikenneturvan kotisivuilta www.liikenneturva.fi/, SMOTOn sivuilta www.smoto.fi ja ohessa listattujen kerhojen kotisivuilta.

BajaHill:n kokoama kooste eri kerhojen tarjoamasta tulevan kevään/kesän annista koulutus-saralla löytyy osoitteesta www.bajahill.net/documents/eak2003.html.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti