torstai 30. lokakuuta 2003

Heta Lauslehto lopettaa RR:n


Vuoden 2001 ratamoottoripyöräilyn 125-kuutioisten Pohjoismaiden mestari Heta Lauslehto lopettaa Road Racing-uransa. Hän aloitti ratamoottoripyöräilyn vuonna 1998. Ensimmäiset vuodet hän ajoi Suomessa ja Pohjoismaissa ja kaksi viimeistä kauttaan Euroopan mestaruussarjassa. Kuusi vuotta kestäneen uransa aikana hän saavutti PM-kultaa ja SM-hopeaa vuonna 2001.

Voittamalla Pohjoismaiden mestaruuden Lauslehto tekikin lajinsa historiaa, sillä kukaan nainen ei aikaisemmin ole kyennyt saavuttamaan minkään arvosarjan mestaruutta. Tänä vuonna Heta Lauslehdon vauhti kasvoi huimasti ja mahdollisuudet kärkeen EM- tasolla olivat olemassa. Tästä kertovat muun muassa Ruotsin EM-osakilpailun virallisten harjoitusten neljäs sija sekä kilpailun viidenneksi nopein kierrosaika. Useat pahat kaatumiset vaativat kuitenkin veronsa.

- Jouduin tutustumaan itselleni aivan uuteen käsitteeseen nimittäin itsesuojeluvaistoon, 22-vuotias tuusulalainen kertaa humoristiseen tyyliinsä.

Kaatumiset ja itsesuojeluvaiston löytyminen aiheuttivat sen, että polte kilpailemiseen alkoi hiipua. Tästä syystä Hetan oli tehtävä ratkaisu uransa suhteen. Lajiaan hän ei kuitenkaan ole jättämässä. Hän haluaa mahdollisuuksiensa mukaan olla avuksi Road Racingia jo harrastaville kuljettajille sekä tulevaisuuden lupauksille.

Omasta urastaan Heta Lauslehto saa olla kiitollinen perheelleen, mekaanikolleen Jorma Saariselle, Ajon veljeksille sekä kaikille yhteistyökumppaneilleen.
- Ilman näitä tukijoita minusta ei olisi edes tullut RR-kuljettajaa, Heta summaa.

Lisätietoja Hetasta ja Ajo Motorsportista: http://www.rr-heta.com/ ja http://www.ajo.fi/

Heta Lauslehto
Syntymäaika:5.5.1981
Asuinpaikka:Tuusula
Siviilisääty:Sinkku
Harrastukset:Jäärata, punttisali, kuntonyrkkeily
Tiimit:1998-2001 TuusMotor Racing Team 2002-2003 Ajo Motorsport Oy
Saavutukset:'98 B125 10. '99 B125 3. '00 125 SM 4. ja PM 5. '01 125 Pohjoismaiden mestaruus ja SM-hopea '02 125 oppivuosi EM-sarjassa '03 125 kaatumisten sävyttämä kausi EM-sarjassa
Heta Lauslehto

2 kommenttia: