keskiviikko 13. lokakuuta 2004

Prätkien verotuksissa paljon epäselvyyksiä

MMAF uutisoi kesällä (MMAF: Tarkista moottoripyöräsi verotus, sinne on saattanut uida virheitä) että moottoripyörien verottamisessa ja uusien säännösten tulkinnassa on mahdollisesti ollut eroavaisuuksia ja jopa virheitä eri tullipiirien välillä. Asiasta on kyseiseen uutisen jälkeen tullut palautetta ja toden totta, prätkien verotuskäytännöissä on ollut useita virheitä.

Tyypillisesti maahantuonnin yhteydessä tehtävässä verotuksessa vähennykset ovat jääneet tekemättä, arvon määrittely on ollut "omituista" tai jopa virheellistä ja laskelmaan on uinut jopa laskuvirheitä. Verovelvollisen eduksi koituneita virheitä ei yllättäen ole juuri löytynyt. Oman prätkän verotus kannattaa siis tarkistaa huolella.

Tupla-alvitus on totta

Uudehkoista, alle 6kk ikäisiä ja alle 6000km ajettuja moottoripyöristä, voidaan tietyissä tapauksissa periä ALV kahteen kertaan (MMAF: Tupla-alvitus onkin totta (19-07-04)). Harrastajille jääneekin vaihtoehdoksi etsiä joko kokonaan uusia ajoneuvoja tai laitteita, joilla on ajettu vähintään tuo 6000km ja 6kk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti