keskiviikko 13. lokakuuta 2004

Vuosikatsastus ja roplauskielto otettu taas esiin EU:ssa

EU on käynnistänyt uudelleen moottoripyörien katsastusdirektiivin valmistelun, asiahan pantiin harrastajien vaatimuksesta jäihin muutamia vuosia sitten. Katsastus koskisi niitä pyöriä joiden äänistä, pakokaasupäästöistä tai jarruista on määrätty direktiivillä (BajaHill: 'Katsastuspakko nostaa taas päätänsä (2.4.2004)').

Käytännössä tämä merkitsee vuosikatsastusta 1990-luvun alkupuoliskolla tai sen jälkeen ensirekisteröityjä prätkiä. Eurooppalaisten motoristien etujärjestö FEMA (Federation of European Motorcyclists Associations) määrittelee parhaillaan kantaansa ehdotukseen.

Myös roplauskielto, vaikka se on jo moneen kertaan upotettu, nostaa taas päätänsä. Tällä kertaa puuhataan kieltoa pakoputkiston muutoksille. Valmisteilla on direktiivi joka pakottaa valmistamaan moottoripyörän pakoputkisto yhdestä kappaleesta.

Tämä tekisi pelkän äänenvaimentajan vaihtamisen tietenkin kielletyksi. Toimittaja ihmettelee tässä yhteydessä miten tiettyihin malleihin joissa änkkäri on esimerkiksi penkin alla saadaan ujutettua yksiosainen 2-1 tai 4-1 änkkäri-pakosarja, toisaalta, tämähän olisi valmistajien päänsärky. Jäämme odottamaan lisätietoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti