maanantai 7. marraskuuta 2005

Mika Kalliolle MM-hopeaa

(Tiedote, kuvat Oscar Bergamaschi)

Mika Kallio Kallio kuittasi viimeisen kierroksen hienolla ohituksella uransa neljännen MM-osakilpailuvoiton 125-kuutioisten luokassa. MotoGP-sarjan päätöskilpailussa Espanjan Valenciassa. Red Bull KTM-tallin ykköskuski oli kuitenkin hieman pettynyt, kun himoittu ja tavoitteena ollut MM-titteli jäi lopulta vain viiden pisteen päähän, 242-237. Samalla tiedotettiin myös jatkosta. Kaksi seuraavaa kautta ajetaan KTM-tallissa. Vuonna 2007 on tarkoitus ajaa 250-kuutiosilla.

- Kauden alussa meidän tallin paketti tuntui niin kilpailukykyiseltä ja asetin minimitavoitteeksi MM-mitalin. Kauden edetessä tilanne näytti hyvältä ja taistelimmekin tiukasti maailmanmestaruudesta Thomas Lüthin kanssa. Sveitsiläisellä oli kyllä enemmän onneakin loppukaudella, mutta onnittelut vaan käkikellojen maan miehelle, Kallio myönteli.

- Tietenkin minulla oli monia murheita kauden ratkaisuvaiheissa, mutta en halua sen enempää jossitella Qatarin ja Turkin kisan lopputuloksilla. Moni muistutti minua kisan jälkeen vielä Japanin kisasta ja Lüthin onnenkantamoisesta, mutta turha niitä on enää kelata. Pistetilanne on tämä, eikä se siitä mihinkään muutu!

Huima kamppailu voitosta
Kauden viimeisen MM-osakilpailun voittotaistelusta näytti tulevan neljän kauppa. Selkeässä 23 MM-pisteen johdossa kisaan startannut Lüthi jäi suosiolla kärkiryhmän taakse ja ajoi varmistellen yhdeksänneksi.

Espanjan Sergio Gadea ajoi letkan kärjessä, mutta kotiradallaan ajanut melko kokematon Aprilia-kuski kaatui ja keskeytti kierroksella 19.

Italian Mattia Pasini siirtyi johtoon ja perässä hiillosti KTM-kaksikko Mika Kallio ja Gabor Talmacsi.
Kallio painosti Pasinia tiiviisti loppukierroksilla ja teki ratkaisevan iskunsa viimeisessä, pitkässä vasempaan taittuvassa vaativassa mutkassa.

- Kokeilin siinä jo kerran aikaisemmin ja pääsin hetkeksi johtoon. Pasinin Aprilia kulki suoralla paremmin ja hän kuittasi nopeasti takaisin kärkeen, Kallio totesi.

- Vikalla kierroksella minulla oli kaksi ohituspaikkaa katsottuna, onneksi juuri siinä jälkimmäisessä sitten onnistuin. Oli muuten aika huima viimeinen kierros - niin kuin meidän kisoissa on lähes joka kerta.

Kallion imussa koko kisan ajanut tallitoveri Talmacsikin ohitti lopussa Pasinin, joten kaksoisvoiton lisäksi itävaltalaistallissa juhlittiin valmistajien maailmanmestaruutta, jonka KTM voitti ennen Hondaa pistein 332-304.

Kahden vuoden sopimus
Kallio päätti jatkaa nykyisessä tallissaan ja monacolaistunut valkeakoskelainen allekirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen Red Bull KTM-tallin kanssa.

- Pitkin syksyä minulta on kovasti kyselty sopimusasioista ja ensi vuoden kuvioista. Päätimme yhdessä tuumin tallin kanssa, että näistä asioista tiedotetaan vasta kauden päätöskisassa, Kallio selvitti.

- Käytännössä sopimusasiat oli sovittu jo aikoja sitten. Sekä minä että talli olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme, joka on jatkunut jo yli kaksi vuotta. En edes harkinnut vakavasti muita vaihtoehtoja, joita tämän menestyksekkään kauden aikana minulle tarjoutui.

- KTM:n kalusto on kehittynyt koko ajan ja tällä kaudella tulokset ovat olleet huippuluokkaa. Töitä on tehty kovasti laajalla rintamalla menestyksen eteen ja sama tahti jatkuu varmasti myös tulevaisuudessa, Kallio uskoo.Ensi vuonna vielä piikkiluokassa

Mika Kallion mietteissä oli jo siirtyminen isompaan luokkaan eli 250-kuutioisiin. Tämä siirto ei toteudu vielä kaudella 2006.

- Tallin puolelta tuli selvä viesti, että he toivoisivat minun jatkavan vielä yhden vuoden 125-kuutioisissa. Suunnitelma onkin hyvä siinä mielessä, että meillä on nyt voittajakalusto ja pystyn varmasti taistelemaan koko ajan kärkisijoituksista myös ensi vuonna.

- Jos taas olisin siirtynyt meidän tallin 250-kuutioisen sarviin jo ensi kaudella, kukaan ei olisi voinut vielä antaa takuita kaluston kilpailukyvystä.

- Tämä on oikeastaan hieno luottamuslause minua kohtaan. Tallin johto halusi minun ajavan vielä menestyksekkäästi piikkiluokassa, ja he antavat sillä välin kahden uuden kuskin kehittää uutta 250-luokan kalustoa. Isompaan luokkaan siirtyminen tapahtuu vuonna 2007.

Mika Kallion aisaparina 125-kuutioisissa jatkaa espanjalainen Julian Simon, joka saavutti tällä kaudella yhden osakilpailuvoiton sekä seitsemännen sijan kokonaispisteissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti