sunnuntai 6. marraskuuta 2005

Kokoontumisajo vailla hienouksia, 26. Pystymettä

(Tero Kiira)

Pystymettä järjestettiin jo 26. kerran. Tämänkertainen paikka sijaitsi kauniissa kangasmetsässä Lopella, isojen mäntyjen katveessa. Tie oli perille asti kohtalaisessa kunnossa. Paikka paikoin jäi kaipaamaan lumen aurausta ja edes lievää hiekoitusta.

Liukkauden auttamana perjantai-iltana saapuneista motoristeista parikymmentä huilasi välillä pitkällään, rikkoen enemmän tai vähemmän kalustoaan. Onneksi vain yksi joutui sairaalaan. No, Pystymettä vaatii uhrinsa.

Bajahillin toimittajan vieraillessa paikalla oli pyöriä tullut paikan päälle jo 167 kappaletta. Keijo Kekku Lumme JMP- kerhosta otti tulijat vastaan jälleen kerran lämpimästi. Pystymettä onkin kokoontumisajo, jonne tuntee olevansa todella tervetullut.

Pystymettä on kokoontumisajo joka karsii jyvät akanoista. Helsingissä Kaivarin Mutterikahvilan kulmilla pyörivät wannabe squidimotoristit eivät Pystymettään eksy. Ja parempi näin.

Pystymetässä ei keskustella polvipaloista, Tarunmutkasta tai muusta jonnin joutavasta. Keskustelun aiheet ovat sitä itseään. Pakkanen, lumi, viima ja vaikeudet vilahtelevat keskustelun aiheina. Internet on melko tuntematon näille metsien miehille. Ja naisille, sillä tällä kertaa silmiin osui myös muutama naissukupuolen edustaja jotka olivat liikkeellä omilla moottoripyörillä.

Vaikka kokoontumisajo on erittäin karu luonteeltaan, ei uusia tulijoita katsota mitenkään viistoon. Pystymetässä hyvä keskustelun avaus kuuluu "otatko kossua"? Sillä pääsee jo hyvin pitkälle, ja saat monta uutta ystävää heti kättelyssä.

Katso myös juttu viime vuoden pystymetästä http://www.bajahill.net/mpuutiset0411.html#pystymetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti