keskiviikko 21. joulukuuta 2005

Wiikin veljekset Husqvarnalle

(Tiedote)


Endurotiimin takarivissä
Oskari Kantonen (vas.)
ja Simon Wiik.
Eturivissä Alex (vas.)
ja Jonathan Wiik.
Husqvarna julkisti Suomen enduro- ja supermototiiminsä. GAS GAS -endurokuljettajina tunnetut Wiikin veljekset vaihtavat kaudelle 2006 Husqvarnoihin. Samalla esiteltiin Team Supermotofinland, joka käsittää neljä henkilöä.

Enduroa ajavat kolme Wiikin veljestä, hallitseva suomenmestari 28-vuotias Simon, Jonathan (23) ja Alexander (30). Kilpailukalustona toimii Jonathanilla WR 125. Simonilla ja Alexanderilla on kilpailusta riippuen joko TE 250 tai TE 450.

MP-Racing tukee lisäksi Sipoon Moottorikerhon nuorta Oskari Kantosta (19). Oskari ajaa WR 250 -mallilla.

Tiimin tavoitteet ovat tulevalle kaudelle suomenmestaruus ja kaksi mitalia. Mukana tiimin toiminnassa ovat Ruukki Oyj, Allright Oy, Storm Motor Oy, Mitas As ja MV Agusta Spa.

Team Supermotofinland.com on myös solminut sopimuksen maahantuojan kanssa. Tiimin tavoite on voittaa tulevalla kaudella Supermotojen Suomen mestaruus. Tiimin kalustoksi tulee ensi kaudella Husqvarnan SM 510R -supermotot.

Husqvarna on ollut vahva supermotoissa jo vuosien ajan. Merkillä on vuoden 2006 S1 -luokan maailmanmestaruus. Myös kotimaisissa kilpailuissa Husqvarna on myös nähty monta kertaa ensimmäisenä ruutulipulla.

Supermototiimin työvälineenä on
SM 510R. Vasemmalta
kuljettajat Mauno Hermunen, 
Kimmo Iso-Markku,
Juho-Antti Johansson
ja Mika Sironen.
- Olemme koko tiimin puolesta kiitollisia MP-Racingille, joka todella haluaa panostaa kovasti kasvavaan supermoto-lajiin. Omalta osaltamme tulemme tekemään kaikkemme, jotta pystymme kaudella 2006 vastaamaan meille asetettuihin odotuksiin. Moottoripyöristä se ei ainakaan jää kiinni, tiimimanageri Marko Paju kertoo.

Suomenmestaruustaistoon neljän kuljettajan voimin
Tiimiin kuuluvat Mika Sironen, Kimmo Iso-Markku ja Mauno Hermunen. Tiimin tukemana kuljettaja, Juho-Antti Johansson, keskittyy Saksan avoimen mestaruussarjan ohella myös Suomenmestaruuden tavoitteluun. Marko Paju keskittyy tulevalla kaudella tiimipäällikön tehtäviin. Tehtävässään Paju pyrkii edistämään nuorten kuljettajien tietä kansainvälisiin kilpailuihin.

Husqvarna on yli 100-vuotisen historiansa aikana voittanut 77 offroad maailmanmestaruutta, yli 50 suomenmestaruutta sekä lukemattomia eri maiden kansallisia mestaruuksia. Suomen ensimmäisen motocrossin maailmanmestaruuden voitti Heikki Mikkola vuonna 1975 Husqvarnalla. Tällä hetkellä toistaiseksi viimeisin motocrossin suomalainen maailmanmestari on Pekka Vehkonen Cagivalla vuonna 1985. Italialainen Cagiva osti Husqvarnan Electroluxilta vuonna 1986.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti